Αρχική Ελλαδα Αγριο παρασκήνιο στα μεγαλύτερα έργα της Ευρώπης “Ελληνικό” και “Γραμμή 4 Μετρό...

Αγριο παρασκήνιο στα μεγαλύτερα έργα της Ευρώπης “Ελληνικό” και “Γραμμή 4 Μετρό “.Βαριές καταγγελίες δικαστών και βίντεο Πολλάκη.

1466

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Λεφτά με τη σέσουλα και χιλιάδες θέσεις εργασίας υποσχόταν ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία στο Ελληνικό,το οποίο θα γινόταν κατά τις υποσχέσεις όπως οι μακέττες (στις φωτογραφιες)το 2024,δηλαδή σε μια πενταετία.

Υποτίθεται ότι εκεί  ήταν “ετοιμη η επένδυση  της κοινοπραξίας των Λάτσηδων και την σταματούσε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπηρετούσε άλλα συμφέροντα”.

Πλείστα όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι σε ένα μήνα μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία οι μπουλντόζες θα έμπαιναν και θα άρχιζαν το χτίσιμο ενός έργο που θα ήταν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη είναι η γραμμή τέσσερα (4)του Μετρό,την οποία διεκδικούσαν κοινοπραξίες των ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ-ΑΛΣΤΟΜ.

Η Γραμμή 4 του Μετρό(Δικαστήρια-Κέντρο κλπ) ενώ ήταν έτοιμη να ξεκινήσει με την εκλογή της Αικ Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε τα πάντα και όλα πήγαν στην αρχή.

Πληροφορίες του παρασκηνίου αναφέρουν ότι αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία μεταξύ των τμημάτων του ΣτΕ σε συνδυασμό με την υπόθεση του ρώσου καταζητούμενου(Μπιτκόϊν) στις ΗΠΑ ,η οποία άλλαξε σε(θετική έκδοσης) ετυμηγορία με καθοριστική συμβολή της νέας προέδρου ΠΡΙΝ τον διορισμό της.

Το έργο ,λέει θα ξεκινήσει τώρα με κατακύρωση στην κοινοπραξία ΑΒΑΞ,αφού η ΑΚΤΩΡ δεν πρόκειται να αντιδράσει με προσφυγές,κάτι που είναι πολύ κρίσιμο.

Κρίσιμο είναι και το γεγονός ότι η ΑΚΤΩΡ περνάει σε ποσοστό σε χέρια Ολλανδών,αντί των ελληνικών και η ΑΛΣΤΟΜ είναι (κυρίως)γαλλικών συμφερόντων…

Προφανώς και έχει σημασία και παρασκήνιο για το πως τα βρήκαν οι δυο κοινοπραξίες που έδιναν σκληρή μάχη στο Δικαστήριο…Υπήρξαν ανταλλάγματα;Υπήρξε συμφωνία παρασκηνίου;

Ποιοί ακριβώς ειναι οι Ολλανδοί που αποσύρθηκαν ανεξήγητα απο το μεγάλο έργο του Μετρό και που  έχουν(εσχάτως) και τεράστια συμφέροντα στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τερνα,δηλαδή την κοινοπραξία που συνδέεται με συγγενική σχέση με τον Υπερυπουργό του Κ.Μητσοτάκη;

Η ΓΕΚ Τέρνα είναι όμως αυτή που πήρε το μεγαλύτερο έργο της Ευρώπης,δηλαδή το Ελληνικό. Κάτω στη φωτογραφία οι μακέττες.Αρα πρέπει να κάνει κανείς και δεύτερες και τρίτες σκέψεις για ύπαρξη παρασκηνίου ή όλα είναι πεντακάθαρα σαν γάργαρα νερά;

Η ΓΕΚ Τέρνα στο Ελληνικό συμπράττει με αμερικάνικη επένδυση και το κύριο ζήτημα εκεί είναι το μέγα καζίνο που πρόκειται να δημιουργηθεί.

Γιατί ξαφνικά αποχώρησαν κάποιοι εκ των Λάτσηδων της κοινοπραξίας;

Γιατί τα έργα που έπρεπε να προχωρούν τώρα καλπάζοντας,αφού έχουν περάσει 16 μήνες από την ημέρα που θα έμπαιναν μπουλντόζες;

Το έργο είναι τόσο σημαντικό και έχει τόσο παρασκήνιο ώστε ο Παύλος Πολλάκης πέρασε απο εκεί και έκανε την εξής ανάρτηση:

«Το «εργοτάξιο» του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ μπουλντοζιερη, που θα ξεκίναγε σε δέκα μέρες τον Ιούλιο του 2019 που γίναν κυβέρνηση, όπως είναι σήμερα 2/11/2020 μετά από 16 μήνες !!!

Ο ορισμός του ξεφτιλίσματος των Μωυσήδων, των πωλητών νανογιλέκων που γίναν υπουργοί και των ΠΕΤΣΟταϊσμενων ΜΜΕ που ξεκοκαλίζουν τα λεφτά του «μαξιλαριού»…»

«Επισκέφθηκα σήμερα 2 Νοεμβρίου 2020 τις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τις εργασίες κατεδάφισης και τα λοιπά έργα της «εμβληματικής επένδυσης που είναι σε εξέλιξη», σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις, τόσο από τα χείλη του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεγωργιάδη όσο και του Πρωθυπουργού.

Αυτό που είδα όμως, και που μπορεί κάθε καλόπιστος πολίτης να διαπιστώσει πηγαίνοντας στην περιοχή, ήταν “άκρα του τάφου σιωπή”, η πλήρης ακινησία και απραξία. Πρόκειται για έναν εμπαιγμό, που όμως όταν εκπορεύεται από δημόσια χείλη γίνεται χυδαίος. Αποφάσισα λοιπόν να καταγράψω την σημερινή εμπειρία μου σε ένα εξαιρετικά μικρό βίντεο (μικρότερο των 2 λεπτών) για να φτάσει η πραγματικότητα στους πολίτες. Μια πραγματικότητα που τα συστημικά κανάλια αποσιωπούν συστηματικά εδώ και καιρό.

Καλώ τα μεγάλα τηλεοπτικά (και μη) μέσα ενημέρωσης να αναμεταδώσουν αναλλοίωτο αυτό το βίντεο-καταγραφή, αν βέβαια τους το επιτρέψει ο κ. Πέτσας, προκειμένου να δικαιολογήσουν έμπρακτα τον διακηρυγμένο ρόλο τους για έγκυρη και ακηδεμόνευτη ενημέρωση.

Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»

Να σημειώσουμε ότι στους πανηρούς αυτούς καιρούς,όπου στα μεγάλα έργα υπάρχουν και μεγάλες δικογραφίες η κυβέρνηση ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού απολύτως,άρα δεν (πρέπει να)περιμένει κανείς ιδιαίτερη έρευνα για την ξαφνική συμφωνία απόσυρσης της ανταγωνίστριας στο Μετρό.

Με το νέο νόμο επίσης προσπαθεί να ελέγξει την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς,ώστε να ανακόψει κάποιες πιθανές καταγγελίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Η μέθοδος είναι η ενοποίηση με την εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και προφανώς είναι τόσο σημαντικό θέμα ώστε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε παρέμβαση και αναφέρει τα εξής στην ουσία καταγγέλλοντας ότι καταργείται ο φυσικός δικαστής,κάτι ιδιαίτερα σοβαρό στις δημοκρατικές κοινωνίες:

“…Συμπληρωματικά τοποθετούμαστε σε άλλες δύο διατάξεις του Σχεδίου Νόμου. Η πρώτη αφορά στη συγκρότηση πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου καθώς και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ από δικαστικούς λειτουργούς. Ήδη από την ψήφιση του ν. 4326/2015 διατυπώσαμε τις έντονες αντιρρήσεις μας για τη συμμετοχή  εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών σε τέτοιου είδους επιτροπές αφού θεωρούσαμε βέβαιη την διαπόμπευση και τον διασυρμό τους κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν ήταν επιθυμητές. Οι εξελίξεις δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μας.  Εμμένουμε λοιπόν στο κύριο αίτημά μας να διαφυλαχτεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την μη συμμετοχή τακτικών δικαστικών λειτουργών. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 48 του Σχεδίου Νόμου το οποίο προβλέπει την επιλογή των δικαστικών λειτουργών από τα Τριμελή Συμβούλια Διεύθυνσης των Δικαστηρίων θα πρέπει να τροποποιηθεί και να αναθέτει την σχετική αρμοδιότητα στις Ολομέλειες των Δικαστηρίων.

Στο Σχέδιο Νόμου (άρθρα 65 επ.) προβλέπεται επίσης η ενοποίηση των   θέσεων του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς και ορίζεται μεταξύ άλλων ότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ασκούν τα καθήκοντά τους με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και τις εργασίες του τμήματος συνεπικουρούν έξι (6) εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, από τους οποίους οι πέντε (5) επιλέγονται από την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ο ένας (1) από την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Πέραν του γεγονότος, ότι κατ’ επανάληψη επισημάναμε την αντίθεση μας στην δημιουργία τέτοιων θέσεων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αφενός διότι παρακάμπτεται με τον τρόπο αυτό η αρχή του φυσικού δικαστή και δημιουργείται ένα πεδίο απόλυτης συγκέντρωσης εξουσιών σε ένα μόνο πρόσωπο, αφετέρου διότι παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων εισαγγελέων στο μέτρο που θεμελιώνεται χωρίς προκαθορισμένα και συγκεκριμενοποιημένα από πριν κριτήρια, μία ομάδα “επίλεκτων” Εισαγγελέων, εντούτοις είναι περισσότερο αξιοκρατική η ρύθμιση της επιλογής των Εισαγγελικών Λειτουργών που θα συνεπικουρούν τους Εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος από τις οικείες Ολομέλειες των Εισαγγελιών και όχι από τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες.