Αρχική Αθλητικα Παγκόσμιο ρεκόρ απο Ελληνίδες,πάει κι ο Στέφανος απο την Ολυμπιάδα!

Παγκόσμιο ρεκόρ απο Ελληνίδες,πάει κι ο Στέφανος απο την Ολυμπιάδα!

840

Παγκόσμιο ρεκορ έκαναν οι ελληνίδες Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία κυρίδου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μάλιστα σε ημιτελικό!!!

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70. Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46). Εκτός τελικού έμειναν οι 4ες Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82), οι 5ες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι 6ες Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44). Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ των Νεοζηλανδών Κέρι Γκόουλερ και Γκρέις Πρέντεργκαστ, το οποίο κατείχαν από τις 18 Ιουνίου 2017 στο Πόζναν της Πολωνίας!

Στο τένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς(Νο4 του ταμπλώ αποκλείστηκε από τον 14ο του ταμπλώ Γάλλο Ουμπέρ με 2-1 σετ.

Φαινόταν απο την αρχή της Ολυμπιάδας,ότι ο Στέφανος ήταν κουρασμένος,ίδρωνε υπερβολικά και “ρετάριζε” σε όλους τους αγώνες.

Με τον Ουμπέρ όσο ήταν ξεκούραστος τον τσάκισε στο πρώτο σετ με 6-2.Εχασε το δεύτερο σετ κάθιδρος με 7-6 στο ταϊ μπρέϊκ,ψιλοτραυματίστηκε στο γόνατο,αλλά φαινόταν ότι δεν είχε δυνάμεις καθώς ο ιδρώτας τον έκανε να μοιάζει σαν να …κολυμπάει,σε αντίθεση με τον Γάλλο που ήταν σχεδόν…στεγνός.

Εχασε καθαρά το τρίτο σετ με 6-2 και να δούμε τώρα αν θα συνεχίσει με την Σάκκαρη στο διπλό.