Αρχική Αθλητικα Παιχνίδια με μεγάλα… ελληνικά πάθη στην Ευρώπη!

Παιχνίδια με μεγάλα… ελληνικά πάθη στην Ευρώπη!

972
EUROLEAGUE / ЁϠ- ϓ֐ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Μεγάλα παιχνίδια και τα πάθη απο κάθε πλευρά ξεχώριζαν ως το τέλος αυτή την Μεγάλη Πέμπτη στην Ευρωλίγκα και στο ευρωπαίκό ποδόσφαιρο.

Στην ευρωλίγκα το μέγα παιχνίδι έγινε στο Μόναχο με Μπάγερν και Αρμάνι και το έκρινε ο παίκτης που άκουγε πολύ συχνά μια παθιασμένη κερκίδα στο ΟΑΚΑ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του :Γκίστ…Γκίστ…Γκίστ.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Τζέϊμς Γκίστ που γεννήθηκε στην…Τουρκία(αμερικανική αεροπορική βάση στα Αδανα) το 1986 έπαιζε εκπληκτική άμυνα και πήρε επιθετικό φάουλ σε βάρος του και ενώ η Μπάγερν είχε κάνει μεγάλη ανατροπή 12 και 13 πόντων στην τελευταία περίοδο.Τη στιγμή του φάουλ ήταν μπροστά μόνο με ένα πόντο ,ο Γκίστ πήρε το φάουλ και στην επίθεση με δυο βολές η Μπάγερν πήγε την διαφορά στο τελικό 85-82 με ενέργεις των καλύτερων παικτών της Τσίπτσερ και Λούτσιτς που έπαιξαν με φοβερό πάθος στο διάστημα της ανατροπής.

Ετσι η σειρά πήγε στο 2-2 και η πανάκριβη Αρμάνι θα πρέπει να κερδίσει στο Μιλάνο για να πάει στο φάϊναλ φορ της Κολωνίας.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η ακόμα πιο ακριβή Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Νικ Καλάθης  στο γήπεδο (πρώτος σκόρερ με 16 πόντους )και ο Σάρας (παντρεμένος με ελληνίδα)απο τον πάγκο ξεχείλιζαν σε πάθος,αλλά οι υπόλοιποι της Μπαρτσελόνα ήταν…άνιωθοι και δεν δικαιολογούσαν τα πανάκριβα συμβόλαιά τους.Αντίστροφα είχαν πάθος μέγα οι παίκτες του Πασκουάλ και η Ζενίτ που έφτασε τη διαφορά στους 20 πόντους,αφού είδε τον Καλάθη να την κατεβάζει στους 9-10 τελικά την κράτησε και στο τέλος κέρδισε με 74-61.

Ετσι αφού η ΤΣΣΚΑ πέρασε την Φενέρ με 3-0 Εφές,Μπάρτσα και Αρμάνι στο γήπεδό τους με 2-2 έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε Ρεάλ,Ζενίτ και Μπάγερν αντίστοιχα.

Μέγα πάθος είχε και ο ημιτελικός κυπέλλου Γερμανίας με Βέρντερ και Λειψία,της οποίας ο 35χρονος προπονητής Νάϊγκελσμάν έκλεισε ως πιο ακριβός προπονητής κάτω των 36 ετών στην …ΜΠάγερν Μονάχου.

Ο Λειψία προηγήθηκε στην παράταση με παίκτη αλλαγή(Χβάγκ) και η Βέρντερ ισοφάρισε με τον Μπιτένκκουρ.

Στο τελευταίο λεπτό ο Φόρσμπέρκ απο απίστευτη κίνηση και ασίστ του Χβάγκ έδωσε τη νίκη και τον τελικό στη Λειψία και έτσι ο Νάϊγκελσμαν θα μπορεί να πάει και τροπαιούχος στην Μπάγερν.Η βασίλισσα της Γερμανίας,ομάδα λαϊκής βάσης συνηθίζει να διώχνει προπονητές που τα έχουν σαρώσει όλα.Μετά τον Γκουαρντιόλα τώρα ο Φλίκ.

Η “Αγιοι” της Αγγλίας έβγαλαν επίσης με΄γα πάθος απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας Λέστερ.Εμειναν με 10 παάικτες στο 10ο λεπτό από βλακεία του στόπερ Βέστεργκάαρντ.Ομως η Σαουθάμπτον δεν είναι …Παναθηναϊκός να κλειστείσ τη..μικρή περιοχή.Εβαλε τους παίκτες να κρατούν μπάλλα και να απαλλάσσονται από τον κοντινό αντίπαλο,ώστε να δημιουργούν ισαριθμία τουλάχιστον.

Ετσι στο β ημίχρονο κρατούσαν άνετα και με πέναλτυ πορηγήθηκαν.Τελικά η Λέστερ ισοφάρισε με τον παίκτη που έκανε το πέναλτυ(Ιχεανάτσο) ,αλλά έχασε πολύτιμους βαθμούς για την 4άδα…

Στο τέλος ισοφάρισε και η φιλόδοξη Μαρσέϊγστο γήπεδό της την Στρασμπύρ(1-1) και έχασε πολύτιμο έδαφος για την 6άδα…