Αρχική Αθλητικα Eπεσαν τα “κάστρα”της Αθήνας και της Κρήτης,οχι στη Σαλονίκη!

Eπεσαν τα “κάστρα”της Αθήνας και της Κρήτης,οχι στη Σαλονίκη!

60

Ο Ατρόμητος Περιστερίου και ο Παναιτωλικός γκρέμισαν τα κάστρα της Αθήνας και του Ηρακλείου,η Νίκη Βόλου άντεξε για τον μισό αγώνα στη Θεσσαλονίκη,αλλά άλλο ήταν ο Αρης,άλλο ο ΠΑΟ και ο ΟΦΗ.Για το κύπελλο.

Ο Αρης την καθάρισε με 3-0 στο β ημίχρονο και πάει φουλ για τελικό.

Ο Παναιτωλικός καθάρισε τον ΟΦΗ με αντεπίθεση-πύραυλο στις καθυστερήσεις του αγώνα και έχει προβάδισμα στο Αγρίνιο ,όπου πρέπει να μη χάσει.

Το νικητήριο γκολ ο Καρέλης,ενώ ο ΟΦΗ είχε ισοφαρίσει σε έναν αγώνα όπου φαινόταν ότι ο γηπεδούχος απο την αρχή δεν στεκόταν καλά.

Αντίθετα στη Λεωφόρο ο Τερίμ έβαλε απο την αρχή στα …αγνωστα νερά τους νεοφερμένους Μπακασέτα,Ουγκο και Ακαϊντίν με μια απλή και λογική σκέψη.Κουτσά-στραβά δεν θα χάσει το ματς,αλλα θα το κερδίσει  έστω δύσκολα.Και εύκολα θα δώσει στους παίκτες αυτούς την ευκαιρία να “γνωριστούν”ποδοσφαιρικά ώστε στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ να έχουν καλύτερα πατήματα,τρεξίματα,αλληλοκαλύψεις κλπ

Και το “πείραμα” έδειξε να πετυχαίνει με το καλημέρα.Ο ΠΑΟ ισοπεδωσε τον Ατρόμητο,ο Μπακασέτας έδειξε ποιός είναι με δοκάρι σε αστραπιαίο κοντρόλ και σουτ με το δεξία,αμέσως μετά έβγαλε ωραία μπαλιά στον Τζούρισιτς που έπαιζε φορ αφού δεν υπήρχε κανείς άλλος και εκείνος με τακουνάκι έβγαλε στον Αϊτόρ που άνοιξε το σκορ.

Και μετά απο λίγο ήρθε η χαλάρωση…Κυριολεκτικά.Κανένας παίκτης του ΠΑΟ δεν έκανε φάουλ και ο Ατρόμητος κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν…διόδια.Ετσι βγήκε μπροστά και αφού απείλησε 1-2 φορές στο τέλος ισοφάρισε με περίπατο στον άξονα,σουτ,ριμπάουντ γκολ.

Σε ένα κόρνερ του ΠΑΟ για πολλοστή φορά άσχημα χτυπημένο ένας παίκτης του Ατρόμητου …κοντρόλαρε άνετα τη μπάλλα στην δική του περιοχή και έψαχξε ελεύθερο εκτός να τη δώσει.Ηταν ένας και μοναδικός κάτω απο το κέντρο και …αφύλακτος!Τον κόιταζαν απο μακριά,όπως τον Καρέλη στο Ηράκλειο.Στην ίδια ακριβώς κίνηση 3-5 παίκτες του ΠΑΟ όχι μόνο δεν έκαναν φάουλ στον παίκτη που πήρε τη μπάλλα και προχωρούσε,αλλά ούτε στον μοναδικό δεύτερο που έτρεξε απο τη μεγάλη περιοχή του και ηταν φανερό ότι σε αυτόν θα πάει η μπάλλα.Το έβαλε ακριβώς όπως ο Καρέλλης.

Υστερα ο ΠΑΟ έπαιξε μέχρι το τέλος ένα παιχνίδι στο οποίο κάποιοι που τον έχουν ξαναδεί αντάλλαξαν τηλέφωνα λέγοντας ότι και μέχρι το Σαββατοκύριακο να παίζει γκολ δεν θα βάλει.Κι ας βρίσκονταν παίκτες του μόνοι μπροστά στον τερματοφύλακα.Φαινόταν ότι θα κάνουν ό,τι πρέπει για να μην βάλουν γκολ.Το ίδιο και στο πέναλτυ που κέρδισε ο Ιωαννίδης μακριά απο τη μπάλλα και το “επιασε” το μηχάνημα.

Απο τον τρόπο που πήρε τη μπάλλα,μην και του την πάρει άλλος φαινόταν ότι σκεφτόταν κάτι άλλο εκτός του γηπέδου και κάπου αλλού ήθελε κάτι να δείξει.Σε αντίθεση με τον Ρονάλντο που πάει με χίλια στη μπάλλα πήγε με τον ρυθμό που μπαίνει ένας καλεσμένος σε…τηλεοπτικό στούντιο.Απόκρουση Τσιντώτα,η μπάλλα στο δοκάρι,πάλι στον Ιωαννίδη,ξανά στο άλλο δοκάρι και στα χέρια του Τσιντώτα.

Ο ΠΑΟ τώρα πρέπει να κερδίσει ,όπως και ο ΟΦΗ με δυο γκολ διαφορά,κάτι εξαιρετικά δύσκολο στο Περιστέρι και στο Αγρίνιο.Πιο λογικό τα πέναλτυ,πιο πιθανός ο αποκλεισμός και των δυο…

Ο Τερίμ έκανε το λάθος να δηλώσεισ το τέλος ότι όταν ο ΠΑΟ παίζει έτσι όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.

Προφανώς δεν του εξήγησε κανείς την ελληνική πραγματικότητα και το που παίζει…Στη χώρα που έχει έρημα γήπεδα μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου για να σταματήσει η βία και να πάνε τα παιδιά στα γήπεδα με τις μητέρες τους,όπως δήλωσε ο Υπουργός Χρυσοχοίδης.

Πριν διαβάσει ο ίδιος τη δήλωσή του έγινε γνωστό ότι οι γνωστοί άγνωστοι που δέρνουν και σκοτώνουν στα γήπεδα και έξω απο αυτά έδειραν την συζυγο του αρχιδιαιτητή Μάνταλου…