Αρχική Αθλητικα Επιβλητικός ο Παναθηναϊκός (1-3) στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Επιβλητικός ο Παναθηναϊκός (1-3) στο Τσάμπιονς Λιγκ!

4542
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΝΤΝΙΠΡΟ - ΠΑΟ

Επιβλητικός ήταν στο πρώτο του παιχνίδι μετά πολλά-πολλά χρόνια στο ευρωπαϊκό κύπελλο πρωταθλητριών ο ΠαναθηναΪκός και νίκησε σε ουδέτερη έδρα την ουκρανική Ντνίπρο με 3-1.

Το παιχνίδι έγινε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας,93 χιλιόμετρα από την εμπόλεμη Ουκρανία και η ευχάριστη έκπληξη για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον ισπανό αριστερό μπακ Χουάνκαρ, ο οποίος δημιούργησε και τα τρία γκολ του ΠΑΟ με δύσκολες και σε ταχύτητα και σε εκτέλεση και τεχνική ενέργειες.

Επίσης οι διεθνείς(φωτογραφία πάνω) Τζούρισιτς(Σερβία)και Βιλένα(Ολλανδία)έδειξαν ποιοτική κλάση και μάλιστα ο πρώτος έβαλε το πρώτο του και εκπληκτικό γκολ “κλειδώνοντας”στο 2-0 το παιχνίδι.

Ντεμπούτο καλό έκανε και ο διεθνής κροάτης στοπερ Γεντβάϊ επειδή ο Σένκεφελντ τραυματίστηκε.

Ο Χουάνκαρ έδωσε δυο δύσκολες στην ταχύτητα δημιουργίας και τεχνική ασιστ στον Σπόραρ και στον Τζούρισιτς που σκόραραν ενώ κέρδισε και το πέναλτυ με το οποίο ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0.

Προβλήματα ειχε η άμυνα όταν η ουκρανική ομάδα έβαζε παίκτες μέσα και έξω απο την περιοχή του ΠΑΟ και έτσι,απο καραμπόλες πέτυχε τστο τέλος του παιχνιδιού το μοναδικό της γκολ.

Ο ΠΑΟ αν δεν χάσει στη Λεωφόρο με 3 γκολ διαφορά περνάει στο επόμενο ματς με την φημισμένη γαλλική Μαρσέϊγ.Αν αποκλειστεί απο τους γάλλους πάει ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ,επομένως ο Χουάνκαρ έδωσε με το παιχνίδι του πολλά λεφτά.

Ο αρχιτέκτονας της νίκης Ιβάν Γιουβάνοβιτς κάθε άλλο παρά σίγουρος για την πρόκριση δήλωσε και κράτησε χαμηλούς προσγειωμένους τόνους.

Το θλιβερό:Ο Κώτσηρας ήταν ο μοναδικός Ελληνας στην ενδεκάδα του ΠΑΟ και στις αλλαγές μπήκε και ο Ιωαννίδης…