Αρχική Ελλαδα Η εν πολλαίς αμαρτίαις Ελλάδα της Διαφθοράς,της …ΕΡΓΟΣΕ και οι κεραυνοί...

Η εν πολλαίς αμαρτίαις Ελλάδα της Διαφθοράς,της …ΕΡΓΟΣΕ και οι κεραυνοί του Ισραήλ για τη Γενοκτονία Αρμενίων ΚΑΙ Ελλήνων στην Τουρκία!

2160

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι μια χώρα που έχει κυβέρνηση και εχει και αντιπολίτευση.Εχει και κομματα ,δηλαδή σύστημα πολυκομματικό.Εχει και Σύνταγμα που προβλέπει ισονομία και ισοπολιτεία.Εχουμε νόμους που προβλέπουν ότι στο έγκλημα υπάρχει ανάλογη(;)τιμωρία.

Εχουμε θεσμούς και όργανα.Δικαιοσύνη και Ανεξάρτητες αρχές.Είμαστε μέλη διεθνών οργανισμών,εκτός της Ευρωπαϊκής ενωσης που τα έχει όλα αυτά και ως εσωτερικούς θεσμούς, υπεράνω των θεσμών των κρατών μελών.

Εχουμε και Μέσα Ενημέρωσης.Και αρχές πρόληψης και καταστολής.

Αυτό είναι το ευτύχημα.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτά όλα υπάρχουν και στην…Ουγκαντούγκου,στην πόλη του 1,5 εκατομ κατοίκων, στην οποία κάθε χρόνο γίνεται φημισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ.Υπάρχουν και στην Γκαμπαρόνε  των 250.000 κατοίκων,στην οποία γίνονται τακτικά σοβαρά επιστημονικά και νομικά συνέδρια κάθε χρόνο.

Αν δεν καταλάβατε είναι οι πρωτεύουσες της Μπουργκίνα Φάσο και της Μποτσουάνα αντίστοιχα,ενώ όλα αυτά υπάρχουν και στην Ουλάν Μπατόρ,πρωτεύουσα της Μογγολία και την Θίμβου,πρωτεύουσα του Μπουτάν.Δείτε φωτογραφίες απο εκείνες:

Ουαγκαντούγκου…Μπουργκίνα Φάσο.

Δεν τις θυμηθήκαμε επειδή τις χλεύαζε κάνοντας χιούμορ(;)ένα ελληνικό σήριαλ λέγοντας ότι είναι ωραία χώρα η Μπουργκίνα και ωραία και μια άλλη χώρα που λέγεται Φάσο κλπ κλπ

Ηταν γυρισμένο το σήριαλ  εκεί γύρω στο 2000 και μιλούσε για πολιτισμένους και απολίτιστους κάπου στην Αφρική και στην Ασία.

Γκαμπαρόνε…Μποτσουάνα

Μεγάλη παρένθεση:Ηταν η εποχή του μεγάλου οργασμού.Κάλπαζαν το χρηματιστήριο και τα μεγάλα έργα και ο Πρετεντέρης που τότε ήταν εχθρός του Αδωνη και συμβουλος του Σημίτη τον διαφήμιζε ως “πρωθυπουργό ξεφτέρι που κρατάει για όλα ένα τεφτέρι” μην και κάποιος κλέψει κάτι…

Ο Αδωνης τότε ήταν γι αυτούς γραφικός ακροδεξιός και τα ρέστα.

Ηταν η εποχή που η νύχτα στην Αθήνα είχε μεγάλες δόξες ως το …χάραμα.

Τότε ήταν που είχαμε κερδίσει μια μεγάη δίκη και ο εκδότης μας έκανε “τραπέζι” σε ένα..χάραμα.Και έκπληκτοι βρήκαμε εκεί,μια συνηθισμένη μέρα της εβδομάδας, το αφάν της εξουσιαστικής ελίτ.Η μισή ΕΡΤ και με σημερινά στελέχη της.Μεγαλοδημοσιογράφοι και επιχειρηματίες αντάμα.Και όλο  το τότε Πάντειο με την ηγεσία του αντάμα με πολιτικούς και δημοσιογράφους…

Οι μισοί που ειδαμε σε εκείνη την τυχαία (και μοναδική για μας ),αλλά συχνή για εκείνους βραδιά βρέθηκαν αργότερα σε τεράστιες δικογραφίες,καταδικάστηκαν και γλίτωσαν αργότερα με (ν)τροπολογίες και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.Μπήκαν όμως και φυλακή για λίγο.Τόσο χοντροειδή ήταν τα εγκλήματα.)

Εκλεισε η παρένθεση.

Τα θυμηθήκαμε  λόγω της επικαιρότητας.

Η Ελλάδα 11 χρόνια μετά τα “μνημόνια”με τα οποία οι γερμανοί θα μας έβαζαν “τάξη” βρισκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι ,αλλά στον πάτο των (μη)κανονικών κρατών.Δηλαδή τα έχουμε όλα αυτά ,αλλά δεν είμαστε κανονικό κράτος.Είμαστε χειρότεροι απο την Μπουργκίνα Φάσο και την Μποτσουάνα,αλλά και τη Μογγολία και το Μπουτάν.Ετσι μας κατατάσσουν στην λειτουργία δημοκρατικών θεσμών οι διεθνείς οργανισμοί μέτρησης.

Ουλάν Μπατόρ …Μογγγολία

Τόσα χρόνια μετά και κάποιοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν την Γερμανία στην Ελλάδα ως χώρα “που θέλει μόνο το καλό μας και πρέπει να την ακούμε με θρησκευτιή ευλάβεια”.Ιδιαίτερα μια ελίτ περί(και) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εχει ο καιρός όμως και στασιμότητα και γυρίσματα.

Τα γυρίσματα εμφανίστηκαν πολύ θεαματικά στην περιοχή μας.Η Τουρκία,αυτή που αγόρασε τον…Αστέρα της Βουλιαγμένης με ειδικά προγράμματα αναψυχής για μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοπαράγοντες του δημόσιου βίου,αυτή που έφτιαχνε μαζί μας κοινές Τράπεζες και κοινά σήριαλ και εν τέλει κοινή ιστορία είναι στο παγκόσμιο εδώλιο με κατήγορους τους Αμερικανούς ,το Ισραήλ και ψοφοδεείς τους Ελληνες εκείνης της ελίτ που μας τα πλάσσαρε αυτά.

Αυτούς που μας έλεγαν ότι η Τουρκία θα είναι πάντα το πετράδι της δυτικής συμμαχίας,των ΗΠΑ και της Ευρώπης.Εμείς γράφαμε και γράφουμε τα αντίθετα σταθερά.

Η πολύ γνωστή εφημερίδα “Τζερούσαλεμ Πόστ” του Ισραήλ έχει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την Γενοκτονία Αρμενίων ΚΑΙ Ελλήνων και παραπέμεπει στους ΝΑΖΙ και στο Ολοκαύτωμα για να θυμήσει ότι η Γενοκτονία οργανώθηκε απο γερμανούς αξιωματικούς και μερικοί απο αυτούς στη συνέχει απο τις υπηρεσίες του Κεμάλ,βρέθηκαν στις υπηρεσίες του Χίτλερ με μεγάλους βαθμούς και ρόλους στον πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα.

Σαν να μην τα βλέπει αυτά η ελίτ αυτή ,στο κέντρο της οποίας κινήθηκε στην Ελλάδα,στην Τουρκία και στη Γερμανία σήμερα ο Χριστοφοράκος…

 ,

Και δυο Υπουργοί κυβερνησεων Καραμανλή ήταν σε άμεση οικονομική οικογενειακή συναλλαγή με τη ΖΗΜΕΝΣ των Χριστοφοράκου-Μέρκελ…

Η ελίτ αυτή κινούμενη και αιχμαλωτίζοντας τις τρεις οικογένειες που κυβερνούν με παραλλαγές την Ελλάδα τα τελευταία …80 χρόνια είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι στον πάτο της διαφθοράς και της λειτουργίας των θεσμών.Είναι υπεύθυνη για τον εξαναδραποδισμό δια της εξαγοράς ή της εξόντωσης των ΜΜΕ.

Σε αυτή εδώ την έπαλξη δεν ασχολούμαστε με την καθημερινότητα,αλλά ερευνητικά με αυτά που θεωρούμε καταλυτικά στην πορεία της χώρας και της κοινωνίας μας.

Η διαφθορά είναι καταλυτικός παράγων και έχει απλωθεί παντού.

Την Μεγάλη Δευτέρα η χώρα συγκλονιζόταν:

1-από την είδηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ και το θεαματικό στρίμωγμα του Ερντογάν

2-Από τις χείριστες επιδόσεις της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες διαφθοράς και ελευθεροτυπίας-δημοκρατίας σε όλους τους τομείς και το σπάσιμο του φράγματος των 10.000 νεκρών από τον κορονοϊό(;)αν και μας είχαν πει ότι είχαμε εξοπλιστεί τόσο καλά,ώστε και να νοσήσουμε δεν θα έχουμε πολλά θύματα.

 

Πάνω:Μια φωτογραφία με σταυρωμένες Αρμένισσες γυναίκες ήρθε στη δημοσιότητα με την παρατήρηση ότι προέρχεται από τα αρχεία του Βατικανού. Η φωτογραφία είναι από αμερικάνικη ταινία του 1919 με τίτλο Auction of Souls. Η πραγματικότητα,κατά τις καταγραφές ιστορικών,ήταν χειρότερη. Ο τρόπος με τον οποίο συνήθιζαν οι Οθωμανοί να σκοτώνουν δεν ήταν η σταύρωση, αλλά το παλούκωμα, η τοποθέτηση μυτερών ξύλινων πασσάλων μέσα στον κόλπο των γυναικών (ανασκολοπισμός), αφού πρώτα τις βίαζαν…

 

Αυτή λοιπόν την ημέρα(Μεγάλη Δευτέρα) αυτών των ειδήσεων ένας διορισμένος καθηγητής σε κρατικό μας  πανεπιστήμιο έγραψε άρθρο για το πόσο καλά και αξέχαστα ήταν το γλέντια σε εκείνο το…χάραμα!

Ολο το άρθρο ήταν για το πόσο καλά περνούσαν εκείνος,το (τότε)κορίτσι και οι παρέες τους!!!

Σε “προοδευτική” εφημερίδα αυτό το ολοσέλιδο άρθρο στην καλύτερη σελίδα,σε αυτή τη χρονική συγκυρία…

Αυτή ήταν η δική του “επικαιρότητα”…Των γερουνδίων της(άλλοτε λαμπρής) Ακαδημίας Αθηνών είναι η παρατεταμένη επι δεκαετίες “μούγκα”…

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο κύριος αρθρογράφος διαστρέβλωνε α λα Πρετεντέρη την (ν)τροπολογία και μιλούσε για δήθεν καταδίωξη επιστημόνων,ενώ η (ν)τροπολογία αφορά τους επιστήμονες μόνο στο αν θα επιβεβαιώσουν με ΕΝΟΡΚΕΣ καταθέσεις σε ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ τα πρακτικά και τις επιστημονικές (ποτέ αξιόποινες)απόψεις που έχουν καταθέσει εκεί…

Για να αξιολογηθεί νομικά η συμπεριφορά των κυβερνώντων εάν και εφόσον…

Η αγωνία της ελίτ.Και το πως και για ποιά τυρβάζει η “πνευματική” διορισμένη ελιτ έτσι αποτυπώθηκαν σε αυτή την συγκυρία.

Αυτά είναι τα γυρίσματα.Αλλά είναι και εκείνα που μένουν ίδια σε αυτή τη χώρα.Τόσο ίδια,ώστε να μας έχουν ξεπεράσει η Μπουργκίνα Φάσο,η Μποτσουάνα,η Μογγολία,το Μπουτάν

Η διαφθορά είναι πάντα στα ίδια υψηλά επίπεδα,παρά τις υποσχέσεις.Ηταν υπουργός ο Κυριάκος όταν μας είπε ότι θα γίνει έρευνα για τα χιλιάδες πλαστά πτυχία με τα οποία ασκούν σήμερα κάποιοι όλες τις “επιστήμες”,ακόμα και Ιατρική και Νομική.

Μόλις βρήκαν επώνυμους της πολιτικής και κυπριακό πανεπιστήμιο που μοιράζει ό,τι “χαρτί” θέλει κάθε έχων το “μέσον” στοπ οι έρευνες.

Παράδειγμα πρακτικό και επίκαιρο της πρωθυπουργίας του Κυριάκου,ο οποίος θα διάλεγε αρίστους σε αντίθεση με τον Αλέξη.το παράδειγμα έχει και παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου που πέρασε στα …άγραφα,αν και φαίνεται να έχει μεγάλος βάθος και σοβαρές αιτίες εκατομμυρίων ευρώ…

Είναι ένα από τα τόσα πολλά παραδείγματα και αφορά το διαχρονικό σκάνδαλο της ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ιδού πως το κατέγραψε ένας “επαίων” :

Μια (ακόμα)εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ:

Η σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014, με συμβατικό αντικείμενο 41.297.174,41 € και προθεσμία εκτέλεσης δυο(2) χρόνια, και είχε ως σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας της σηματοδότησης στα τμήματα γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη -Προμαχώνας, λόγω… κλεμμένων(!!!) καλωδίων και φθοράς του εγκατεστημένου εξοπλισμού.
Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία ΤΟΜΗ-ALSTOM, με πάροχο δάνειας εμπειρίας την εξειδικευμένη σε έργα σηματοδότησης  γαλλική εταιρεία ALSTOM.
Σήμερα, επτά(7) ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και πέντε(5) σχεδόν χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου, στα τμήματα της γραμμής τεχνολογίας ASLTOM το έργο δεν έχει εκτελεστεί σε όλα του τα τμήματα ,ενώ με βάση τις συμβάσεις θα έπρεπε να έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί έτοιμο από το 2016.Αυτό προβλέπουν οι υπογραφείσες συμβάσεις και μάλιστα με μικρότερες προθεσμίες ανα τμήματα του έργου!  Στα τμήματα της γραμμής τεχνολογίας Bombardier, άρχισαν από την αρχή του έργου τα παρατράγουδα. Στην ανάταξη της σηματοδότησης στα τμήματα
τεχνολογίας Bombardier δεν συμμετείχε, όπως είχε συμβατική υποχρέωση, καθόλου ο πάροχος δάνειας εμπειρίας εταιρεία ALSTOM και οι μελέτες του έργου στα εν λόγω τμήματα γραμμής εκπονήθηκαν παρανόμως από την εταιρεία KOMEL και την ΤΟΜΗ, θυγατρική της ΑΚΤΩΡ, οι οποίες δεν έχουν καμία εμπειρία σε μελέτες σηματοδότησης για το σιδηρόδρομο. Μέσω των μελετών αυτών προβλεπόταν, με διάφορα προσχήματα, η αντικατάσταση μεγάλου μέρους του εγκατεστημένου εξοπλισμού τεχνολογίας Bombardier με εξοπλισμό αμφίβολης ποιότητας και ακατάλληλου για γραμμές υψηλών ταχυτήτων, με
παράλληλη αύξηση του συμβατικού αντικειμένου με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα, πέντε(5) σχεδόν χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας εκτέλεσής του, με συνέπεια, εκτός των άλλων, να μην μπορούν να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σε χρήση έργα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, όπως είναι το ETCS.

O τότε βουλευτής και πρώην υπουργός και αρμόδιος τεκμηρίωσης σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος έφερνε συνεχώς το σκάνδαλο στη Βουλή και αποκάλυπτε συνεχώς τις συνεχείς παραβιάσεις των προθεσμιών.

Πελοπόννησος 2019…

Προφανώς με πολιτικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και μάλλον με ανοχή αντιπολιτευτικών ηγεσιών οι παραβιάσεις έμειναν χωρίς συνέπειες  και εντός και εκτός ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΙ ΈΡΡΕΑΝ ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ με συμπληρωματικές συμβάσεις…

ΟΙ καταγγελίες Νικολόπουλου βρίσκονται ακόοομα στο Δικαιοσύνη,η οποία θα ερευνήσει αν όλα αυτά έγιναν για την “καλή ψυχή της μαμάς” ή διότι κάτω απο το τραπέζι έρρεαν μίζες..

Έτσι προχώρησαν παράνομα στην εγκατάσταση και πληρωμή υλικών και εξοπλισμού ακατάλληλου και αμφίβολης ποιότητας
στο τμήμα Δομοκός – Λάρισα, χωρίς την απαιτούμενη από τη σύμβαση έγκριση του παρόχου δάνειας
εμπειρίας, δηλαδή της εταιρείας ALSTOM. Παράλληλα, η ΕΡΓΟΣΕ εισηγήθηκε με την υπ’ αριθμό
οικ1833/18/9-2-2018 επιστολή της προς το Ελεγκτικό Συνέδριο τον έλεγχο νομιμότητας για τη σύναψη της
1ης συμπληρωματικής σύμβασης της Σ.717/2014. Εισηγήθηκαν, δηλαδή, με ανυπόστατους και διάτρητους ισχυρισμούς, την εγκατάσταση αυτού του παραπάνω ακατάλληλου και αμφίβολης ποιότητας εξοπλισμού  σε όλα τα τμήματα γραμμής τεχνολογίας Bombadier, κατά παράβαση της σύμβασης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν ήταν φυσικά εύκολο ν’ αντιληφθεί την ορθότητα ή όχι των ισχυρισμών της ΕΡΓΟΣΕ, μετά από δυο(2) απορριπτικές αποφάσεις των Τμημάτων του, με την Απόφαση 1314/18 στις 25-06-2018 γνωμοδότησε θετικά και ενέκρινε τη σύναψη της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης της Σ.717/2014, ύψους 13.320.240, 00 € (!!!).
Αυτή η τακτική  της ΕΡΓΟΣΕ, με τις συνεχιζόμενες παρατάσεις, την παραβίαση
του συμβατικού αντικειμένου και την κάλυψη των αντισυμβατικών ενεργειών
άρχισε από την αρχή του έργου και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2019, που η ΕΔΕΛ έπειτα από ενδελεχή έλεγχο στην ΕΡΓΟΣΕ, που διατάχθηκε από την Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του κ. Νικολόπουλου, επέβαλε πρόστιμο για κακοδιαχείριση της σύμβασης 717/2014 ύψους 2.423.816,72 €, σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτ. 457/08-02-2019 έγγραφό της.Ποιά άλλη απόδειξη χρειάζεται σε ένα κράτος Δικαίου για να χτυπήσει συναγερμό και στα εγκλήματα να υπάρξει και πραγματική τιμωρία;
Από αυτή την ημερομηνία ορόσημο και ντροπή για την ΕΡΓΟΣΕ, η συμμορία εντός και εκτός  της ΕΡΓΟΣΕ, υπό τον φόβο
των ποινικών πλέον κυρώσεων, αλλάζει άρδην τακτική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέσα σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο, με την εμπλοκή του υπουργείου Μεταφορών, «πουλάει» δήθεν σε μια νύχτα την μέχρι τότε “κατάσταση” τροποποιώντας την εισήγησή της για τη σύναψη της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης της Σ. 717 και αρχίζει να βάζει στο παιγνίδι, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή, σύμφωνα με τα συμβατικώς
προβλεπόμενα, τον πάροχο δάνειας εμπειρίας ALSTOM. Δηλαδή, οι εντός και εκτός ΕΡΓΟΣΕ πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και αναγκαστήκαν να αναιρέσουν τους ίδιους τους εαυτούς και τις εισηγήσεις τους, παραμένοντας όμως σταθεροί στην παραχώρηση επί πλέον
του συμβατικού αντικειμένου, ακόμη 13.320.240, 00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)…
Συγκεκριμένα, αναγκάστηκαν, μετά το πρόστιμο της ΕΔΕΛ και με την ανάσα της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο σβέρκο τους, να εξαφανίσουν από την εισήγησή τους τον εξοπλισμό αμφιβόλου ποιότητας της “κατάστασης”  που για πρώτη φορά θα έμπαινε σε κύριο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο και να τον αντικαταστήσουν με εξοπλισμό της Bombadier, που εν τω μεταξύ συγχωνεύτηκε με την ALSTOM. Όμως,
από τη σύμβαση προβλεπόταν, ότι: «τυχόν εξοπλισμός ή εργασίες που καθίστανται απαραίτητες για την πλήρη και κανονική λειτουργία της σηματοδότησης θα παρασχεθούν από τον ανάδοχο χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή, ενώ το σχετικό τίμημα θεωρείται ανοιγμένο στο συνολικό τίμημα του έργου»(ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Α.Δ. 717, ΤΕΥΧΟΣ 3 ΑΠΟ 5, ΠΑΡ. 1.7). Δηλαδή, και με τη νέα έκδοση της εισήγησής τους προς το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ(αρ. πρωτ. Οικ. 2752/20/26-03-2020) πληρώνουν ως μη όφειλαν, σύμφωνα με τα προηγούμενα, στον ανάδοχο ακόμη 13.320.240, 00 € (χωρίς Φ.Π.Α.), που δεν ξέρουμε πως θα μοιράσουν μεταξύ τους…
Στη συνέχεια, μετά την έγκριση της παραπάνω εισήγησης από το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ (υπ’ αρ. 3717/1-4-2020
Απόφαση) με το οικ 4378/20/1-6-2020 έγγραφο επανέρχονται προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να εγκρίνει
τις αλλαγές στη Συμπληρωματική σύμβαση, που πρότεινε η πάροχος δάνειας εμπειρίας ALSTOM και
αποδέχθηκε το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ . Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την 398/2020/9-6-2020 Πράξη του,
ξεμπροστιάζοντας την ΕΡΓΟΣΕ, αναφέρει επί λέξει: «Απαραδέκτως υποβάλλεται εκ νέου προς έλεγχο το
σχέδιο της 1 ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου « “Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος
σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα
του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας(Α.Σ. 717/26.9.2014)”, ποσού 13.320.240, 00 €, μεταξύ
της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. και της κοινοπραξίας με την επωνυμία Κοινοπραξία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ- ALSTOM
TRANSPORT FA». Δηλαδή, ουσιαστικά το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τις νέες
μεθοδεύσεις , λέγοντας ότι είχε δώσει ήδη από το 2018 το πράσινο φως για την υπογραφή της 1ης
συμπληρωματικής σύμβασης του έργου και οι αλλαγές που προτείνονταν δεν ήταν της αρμοδιότητάς του.
Έτσι αναζητούνται πια και υπεύθυνοι και υπόλογοι για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε για
την υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου από τις 25-6-2018, οπότε έδωσε το πράσινο
φως το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέχρι και σήμερα, που η σύμβαση παραμένει, δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο,
ανυπόγραφη…
Τι μεσολάβησε όμως το διάστημα αυτό των τριών(3) σχεδόν ετών; Πληροφορίες αναφέρουν για ατελείωτα ανατολίτικα παζάρια μεταξύ του «αρίστου»  και της “κατάστασης”…

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να απορεί κανείς γιατί και πώς οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλος, ο
οποίος είχε καλή φήμη και γνώση του αντικειμένου, αλλά και γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα στο χώρο του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα;

Αυτό που γνωρίζουμε είναι, ότι ο κ. Σταθόπουλος αντικαταστάθηκε από
τον πρώην σύμβουλο του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ και ενεργό μέλος της ΔΚΜ του ΤΕΕ…
Προφανές είναι ότι θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος  κάποιων συνδικαλιστών του ΤΕΕ στα
πεπραγμένα της ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να μη μείνει κανένα ψεγάδι συγκάλυψης παράνομων ενεργειών και
κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, κάτω από την ομπρέλα του ΤΕΕ , αλλά και του υπουργείου Μεταφορών.

Στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, η ΕΡΓΟΣΕ γνωμοδότησε στον υπουργό Μεταφορών υπέρ της αποζημίωσης του αναδόχου της σύμβασης 717/2014 για θετικές ζημιές λόγω των …καθυστερήσεων του έργου(!!!).

Ο δε υπουργός Μεταφορών με την Δ14α/6351/φ-ΕΡΓΟΣΕ/12-01-2021 Απόφασή του, σαν Άι Βασίλης, αποφάσισε την αποζημίωση του αναδόχου για θετικές ζημιές λόγω των …καθυστερήσεων του έργου με το ποσό 2.767.782,93 € (συν Φ.Π.Α.)!…

Γεγονός πάντως είναι η επανεμπλοκή, μετά από Εισαγγελική Παραγγελία, της Εθνικής
Αρχής Διαφάνειας, η οποία μετά από ένα χρόνο απουσίας, επανήλθε επιτέλους και ζητάει με την υπ’ αριθμόν
πρωτοκόλλου Φ.445/21/11904/13.04.2021 επιστολή της, στοιχεία για την αμαρτωλή σύμβαση 717/2014.
Μεταξύ άλλων ζητά και τις απαντήσεις της ΕΡΓΟΣΕ στα ερωτήματα των Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νίκου Νικολόπουλου. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αναμένεται να τεθούν όλα  στο μικροσκόπιο της μονάδας επιθεωρήσεων και ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Η μονάδα αυτή πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική και καχύποπτη και να ερευνήσει γιατί η  προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  καθαίρεσε πολλούς παρότι ήταν προσκείμενοι στον ιδεολογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ…