Αρχική Αθλητικα Εστησαν το ματς του “Γιούρο” με την Ελβετία οι Ιταλοί;

Εστησαν το ματς του “Γιούρο” με την Ελβετία οι Ιταλοί;

4

Δεν ασχολούμαστε σε αυτή τη φάση με το “Γιούρο”ούτε με τα φιλικά προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων γιατί απλά δεν είχαν και δεν έχουν καμία ουσιαστιή σημασία.

Σήμερα π.χ.ο Παναθηναϊκός παίζοντας με πολλούς νεαρούς Ελληνες π.χ. σέντερ φορ ο νεαρός Νταμπίζας και κάμποσους απο την πρώτη ομάδα στην πορεία κέρδισε με 14-ο μια τοπική αυστριακή ομάδα στα…βουνά της Αυστρίας.

Αλλος Παναθηναϊκός όμως θα εμφανιστεί οπότε ας μην σπαταλάμε …χρόνο και ενέργεια.

Στο “Γιούρο”μπήκαμε στη φάση των 16 και πιά αρχίζουν τα…κανονικά ματς για τους μεγάλους,αφού ως τώρα ίδρωναν εκείνοι που ήθελαν να βγουν στον ομιλο των τεσσάρων τρίτοι για να προκριθούν στους 16 μετά τους 12 αρχικούς.

Το πρώτο ματς πρόκρισης στους 8 ήταν το Ιταλία-Ελβετία και πήραμε θέση να δούμε ένα κανονικό ματς.

Μόνο κανονικό δεν ήταν.Μοιάζει στημένο από χιλιόμετρα…

Π.χ. Τέσσερεις Ελβετοί έτρεξαν πάνω από 10 χιλιόμετρα σε όλο το ματς και απο αυτούς οι δυο πλησίασαν τα 12 χιλιόμετρα.

Ενας μόνο ιταλός πλησίασε τα…οκτώ χιλιόμετρα!..

Αυτό έχει τεράστια σημασία για όσους παρακολουθούν τα “πίσω” απο τις γραμμές.Η Ελβετία είχε μπει μπροστά στο σκορ μετά τη μισή ώρα αγώνα και αφού ως τότε έπαιζε τους ιταλούς στην περιοχή τους και πάντως κάτω απο το κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι 4-5 μέσοι και επιθετικοί της Ιταλίας θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντίστοιχους της Ελβετίας αφού υποθετικά κυνηγούσαν τη μπάλλα…Συνολικά δεν έκαναν ούτε τα μισά απο τους Ελβετούς οι οποίοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Υπο κανονικές συνθήκες οι Ιταλοί θα έπρεπε να μετατραπούν σε μαραθωνοδρόμους και μαζί και ο…τερματοφύλακάς τους.

Το απόλυτο…περπάτημα όμως είδε όλους ο κόσμος…

Τα δυο γκολ μπήκαν από παιδικά,ράθυμα λάθη μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της Ιταλίας από κάποιον Φατζόλι…

Ο κύριος αυτός προκάλεσε δημοσίευματα πολύ υπαινικτικά στην Ιταλία όταν τον επέλεξε ο προπονητής Σπαλέτι,ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια κέρδιζε το παντεσπάνι του στον μαφιόζικο ιταλικό νότο της Νάπολι,αλλά πέρασε και απο Ρόμα(5 χρόνια) ,Ιντερ,Ζενιτ(5 χρόνια),Ουντινέζε κλπ

Τα δημοσιεύματα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο Φατζόλι έστηνε παιχνίδια στην Ιταλία και γιαυτό φέτος έπαιξε λόγω τιμωρίας μόνο ένα ματς με την (εξαιρετικά βρόμικη σε πρακτικές…)Γιουβέντους…

Τα λάθη του Φατζόλι δεν κουράστηκε κανείς ιδιαίτερα να τα διορθώσει και τα φάουλ των Ιταλών στο γήπεδο και στο κέντρο ήταν απλά …ανύπαρκτα παρά την υπεροχή των Ελβετών και την προφανή νίκη που θα έπαιρναν,αν οι ιταλοί δεν γίνονταν πιο σκληροί…

Μάλιστα “σκληροί” φάνηκαν μεταξύ τους…Σε κάποια στιγμή και ενώ έχαναν 2-0 οι ιταλοί συγκρούστηκαν…μεταξύ τους στο κέντρο του γηπέδου και χωρίς καμία πίεση εκείνη τη στιγμή απο Ελβετούς.

Μετά τη συγκρουση δυο παιλκτών τους αυτοί φάνηκαν να ζητάει το λόγο ο ένας από τον άλλο και μάλιστα με…χειρονομίες.

Το “στήσιμο” του παιχνιδιού μπορεί να μην έγινε με καμία συμφωνία με αντιπάλους,αλλά με …διαλυμένα αποδυτήρια και διαλυμένες σχέσεις μεταξύ τους και με τον προπονητή τους.

Επιτυχημένος προπονητής ο Σπαλέτι;

Ε… και;

Και ο συμπατριώτης του Κλαούντιο Ρανιέρι μετά το πρωτοφανές κατόρθωμα να πάρει πρωτάθλημα στην αγγλία με τη Λέστερ ήρθε στην Εθνική Ελλάδας και εκείνη ,αν και πρωατθλήτρια Ευρώπης,όπως η Ιταλία στο προηγούμενο “Γιούρο” έχανε εντός και εκτός έδρας απο τα…νησιά Φερόε,στα οποία παίζουν ψαράδες και ελαιοχρωματιστές….

Φυσιολογική πάντως η αγωνιστική συμπεριφορά της Ιταλίας δεν ήταν…

Φυσιολογική η αντίδραση στην προφανή ήττα δεν ήταν μετά το 2-0.

Φυσιολογικό αποτέλεσμα δεν ήταν…

Αν δεν το έστησαν κάποιοι εκ των έσω,το “εστησαν” με τον ίδιο τρόπο που στημένες ήταν οι ήττες της Ελλάδας από τα Φερόε και άλλες ομάδες αυτής της κατηγορίας…

 

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΕΤΑ

Αντίθετα με την Ιταλία η Γερμανία μπήκε σοβαρά στον αγώνα απέναντι στην αξιόμαχη Δανία.Το ματς διεκόπη λόγω έντονης χαλαζόπτωσης και στη συνέχεια η Γερμανία με πέναλτυ του Χαβερτζ άνοιξε το σκορ για να το κλείσει το νέο αστέρι της ο νεαρός Μουσιάλα με γκολ στο τελευταίο 20λεπτο