Αρχική Αθλητικα Εθνική Ελλάδας γειά σου(2-0)σοβαρέψου και βιάσου για το Μουντιάλ!

Εθνική Ελλάδας γειά σου(2-0)σοβαρέψου και βιάσου για το Μουντιάλ!

680

Μπορούμε να πούμε “με γειά σου” τη νίκη στην Εθνική Ελλάδας μετά τη νίκη στη Γεωργία με 2-0 με γκολ πέναλτυ του Μπακασέτα στο 90 και δεύτερο γκολ καταπλητικό του Πέλκα στις καθυστερήσεις.

Το πέναλτυ αποκαλύφθηκε στο “μηχάνημα” αφού ο διαιτητής δεν είδε το πονηρό χέρι του γεωργιανο΄θυ αμυντικού στην προσπάθειά του να “καπακώσει” τον προωθημένο σε φάουλ του Μπακασέτα Χατζηδιάκο.Τον “καπάκωσε” και το χέρι του έδιωξε τη μπάλλα.

Ο Μπακασέτας ευστόχησε παρότι τον “ψώνισε” στη γωνία ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού Λόρια.

Στις καθυστερήσεις ο Πέλκας που έπαιξε ένα ημίχρονο ως παρών-απών έκανε ωραία προσπάθεια και πρόλαβε να “σκάψει” απο δύσκολη θέση τη μπάλλα αφήνοντας άγαλμα τον Λόρια.

Αυτή είναι η ποιότητά των δυο παικτών που παίζουν στις πρώτες της τουρκικής βαθμολογίας ομάδες γιατί απο εδω ο πρώτος έφυγε ως άχρηστος από την ΑΕΚ των 10 ξένων και ο δεύτερος για΄τι ήταν αναπληρωμαιτκός ορισμένων τυχάρπαστων που μοστράρει ο ΠΑΟΚ ως παιχταράδες.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξαν ο Μπουχαλάκης,ο Μασούρας,ο Ανδρούτσος και στο τέλος ο Μάνταλος.

Η Εθνική είχε υπεροχή,ήταν καλή στην άμηνα,αλλά καθόλου σοβαρή στο επιθετικό κομμάτι.Αν  δεν σοβαρευτεί και μάλιστα βιαστικά την Τρίτη στη Σουηδία θα έχει κακή ξεμπερδέματα με ανάλογη απόδοση.Και θα αποκλειστεί απο το Μουντιάλ.Η Σουηδία νίκησε 3-0 το Κόσσοβο

Κίτρινες: Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Γκλορμπελίτζε – Σιώπης, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπακασέτας

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ’ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ισπανία 13 (6 αγώνες)

2. Σουηδία 12 (5 αγώνες)

3. Ελλάδα 9 (5 αγώνες)

4. Κόσοβο 4 (6 αγώνες)

5. Γεωργία 1 (6 αγώνες)