Αρχική Αθλητικα Νίκη θρίλερ η εθνική μπάσκετ,νίκες για ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.Ελληνικό τρίο προηγείται στην Τουρκία!

Νίκη θρίλερ η εθνική μπάσκετ,νίκες για ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.Ελληνικό τρίο προηγείται στην Τουρκία!

895

 

 

O Αθηναίου και πάλι έσωσε την εθνική ομάδα μπάσκετ απο μια νέα ταπεινωτική ήττα και πιθανό πρόβλημα αποκλεισμού απο το Μουντομπάσκετ.

Αυτός οπαίκτης που έφτασε μια ανάσα και λόγω τραυματισμού δεν την πήρε με τον Παναθηναϊκό στην ευρωλίγκα ήταν σε όλο το ματς με τη Βουλγαρία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας,όπως όλο το σύνολο.

Στο τελευταίο 2λεπτο είχε 4 στα 4 τρίποντα απο τα 7,5 και 8 μέτρα!!!Και έτσι η εθνική ισοφάρισε και πήγε στην παράταση ,στην οποία και πάλι με τον Αθηναίου να βάζει καθοριστικό τρίποντο νίκησε 84-78.Σε όλο το ματς η εθνική μας ήταν πάντα πίσω στο σκορ ακόμα και με 16 πόντους και κάποια στιγμή δείχνοντας ποιά είναι έκανε 18-0 και πέρασε μπροστά!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναίκός μπήκε πρώτος στην αγωνιστική και στο ντέρμπι των ουραγών νίκησε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ με 2-1 χάρη σε ένα αυτογκόλ του στοπερ Λιάβα που όμως ήταν σε δύσκολη θέση καθώς η σέντρα του Ζαγαρίτη δεν του άφηνε παρά ελάχιστα περιθώρια,αφού είχε περάσει απο τον τερματοφύλακα.

Κατά τα λοιπά ο Παναθηναϊκός και ο Παναιτωλικός είχαν διαφορές μόνο στις φανέλλες ουσιαστικά και το δίδυμο Αλαφούζου-κόουτς Παπουλάκου έχει κάνει πολύ καλούς και δυνατούς παίκτες με τον Δώνη να μοιάζουν “τσικό” και άσχετοι.

Και οι δυο ομάδες  στον αγωνιστικο χώρο ήταν “στο περίπου”.Το πρώτο γκολ του ΠΑΟ ο Μακέντα,ο Παναιτωλικός μείωσε στις καθυστερήσεις με πέναλτυ απο χέρι του Σάντσες που τρέχει-τρέχει με την καρδάρα και στο τέλος κάτι κάνει και την αναποδογυρίζει…

Ιδια εικόνα είχαν και ΑΕΚ με Αστέρα Τρίπολης στην ΤΡίπολη.Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 αφού προηγήθηκε με τον Λιβάγια στο 13,ισοφάρισε ο Αστέρας στο 44 με τον Μπαράλες και έβαλε το 2-1 ο ΑΝσαριφάρντ στο 58.

Το υπόλοιπο ματς ήταν χειρότερο σε τεχνική απόδοση από το ΠΑΟ-Παναιτωλικός και χειρότερο από το ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα επίσης 2-1.

ΟΙ κρητικοί προηγήθηκαν με τον Στάρτζιον,ισοφάρισε ο Ελευθεριάδης στο τέλος του ημιχρόνου  και ο Νέϊρα έκανε το 2-1 στο 68.

Και αυτό το ματς και το Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2(Τζόλης,Βιερίνια τα γκολ) είχαν πολύ περισότερο πάθος και τεχνική απόδοση από τα άλλα δυο.Μάλιστα για το παθιασμένο Λαμία-ΠΑΟΚ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε ότι “οι άλλοι παίζουν φιλικά και ο ΠΑΟΚ μόνο τελικούς”

Ετσι είναι αν έτσι νομίζει…

ΕΥΡΩΠΗ

Ο προπονητής της φημισμένης Γιουναίτεντ Ολε Σόλσκιερ πήρε ένα γερό μάθημα από τον “Ελ Ματαντόρ” έναν απο τους πιο προικισμένους φορ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου,τον οποίο ο απαθής Νορβηγός έχει ακόμα αναπληρωματικό κάποιων άγνωστων με ονόματα Γκρίνγουντ,Τζέϊμς και δε συμμαζεύεται.

Εχανε στην έδρα της Σαουθάμτπον 2-0 στο ημίχρονο και φαινόταν αδύνατο να γυρίσει το ματς με τους “Αγίους” ,οι οποίοι είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία.Εβαλε τον Ελ Ματαντορ(Εντινσον Καβάνι) και τα έκανε όλα μόνος του.Εδωσε μια μοναδική ασίστ στον Φερνάντεζ που μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια έβαλε δυο πολύ δύσκολ γκολ με κινηματογραφικές κινήσεις και κεφαλιές σε χαμηλό ύψος,εκεί που κανείς δεν τον περίμενε.το 3-2 το έβαλε στις καθυστερήσεις,αλλά ήταν επίσης τεράστιος  και σε αμυντικές κινήσεις…

Αν η Γιουναίτεντ κερδίσει το ματς λιγότερο που έχει θα απέχει 2 βαθμούς απο την κορυφή(!!!)όπου ισοβαθμούν Λίβερπουλ και …Μουρίνιο(Τότεναμ) με 21.Ο Μουρίνιο πήρε ισοπαλία χωρίς γκολ στην παλιά του ομάδα Τσέλσι.

Η ομάδα του Βαγγ.Μαρινάκη,η ιστορικη Νότιγχαμ έχασε ξανά στην έδρα της και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού,ενώ πήγαινε για άνοδο…

Ο Γκριζμάν πήρε μπροστά έβαλε γκολ έδωσε και ασίστ και η Μπάρστα κέρδισε 4-0 την Οσασούνα.Ο λιονέλ Μέσι έστω και με ρόλο “περπατάω για να μη λέτε ότι έφυγα” έβαλε ένα γκολ

Η Αλάνια σπορ με το ελληνικό τριο(Τζαβέλλας,Σιώπης,Μπακασέτας) στη σύνθεση νίκησε 1-0 την Κονιασπόρ και είναι πρώτη στη βαθμολογία της Τουρκίας με τρεις βαθμούς διαφορά και ένα ματς λιγότερο

ΗΦενέρ με τον Πέλκα μέχρι το 74 έχασε 4-3 στην έδρα της από την Μπεσίκτας η οποία έπαιζε με παίκτη λιγότερο απο το 1-2 υπέρ της.Εκανε το 1-3,μείωσε η Φενέρ σε 2-3,έβγαλε τον Πέλκα και έφαγε και το 2-4 για να μειώσει με πεάνλτυ στις καθυστερήσεις.

Και στις δυο ομάδες παίζουν απο 3 Τούρκοι…

Ο Παυλίδης έπαιξε σε όλο το ματς στην ήττα της ομάδας του(Βίλεμ)1-0 απο την Γκρόνιγκεν,ο Χατζηδιάκος,ο Λυκογιάννης ο Κυριακόπουλος και ο Δώνης δεν έπαιξαν καθόλου στις ομάδες τους.