Αρχική Αθλητικα Εθνική νίκη χαράς και δακρύων στο Γουέμπλεϊ!..Πράσινο τανκ στο ΟΑΚΑ!

Εθνική νίκη χαράς και δακρύων στο Γουέμπλεϊ!..Πράσινο τανκ στο ΟΑΚΑ!

11

Η Εθνική Ελλάδας με έναν ικανότατο και σοβαρότατο προπονητή στο τιμόνι πέτυχε μια απο τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.Νίκησε την Αγγλία, η οποία είναι η 4η καλύτερη στον κόσμο αυτή την εποχή.

Η νίκη όμως ήρθε σε δεύτερη μοίρα με τα δάκρυα του αρχηγού της Εθνικής και του Παναθηναϊκού Τάσου Μπακασέτα.

Πήρε τη φανέλα με το όνομα του Τζώρτζ Μπάλντοκ και μπροστά στους 4.500 Ελληνες φιλάλθους και στις κάμερες ξέσπασε σε κλάματα αμέσως μετά την εθνική νίκη.

Ο Μπάλντοκ, 31 ετών, έχασε τη ζωή του απο πνιγμό ανήμερα των γενεθλίων του παιδιού του στην πισίνα του σπιτιού,στο οποίο έμενε μόνος ,αφού η συζυγος και το παιδί του Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή έμεναν στην Αγγλία από την οποία ήρθε στον ΠΑΟ πριν 6 μήνες.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε νίκη με σχέδιο και όχι αμυνόμενη.Απο το πρώτο λεπτό ήταν στην επίθεση και έμοιαζε να είναι αυτή η…Αγγλία!

Προηγήθηκε με τον Παυλίδη στο 52 και έχασε πολλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.Μάλιστα κι άλλο γκολ του Παυλίδη ακυρώθηκε για ελάχιστα εκατοστά οφ σάϊντ.

Η Αγγλία ισοφάρισε με τον σταρ της Ρεάλ Μπέλιγχαμ στο 86 και η Ελλάδα ξεχύθηκε πάλι μπροστά και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Παυλίδης με δύσκολη προσπάθεια πέτυχε το γκολ του θριάμβου.

Αρχιτέκτονας της μεγάλης νίκης στο Γουέμπλεϊ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς,αγαπητότατος στο σύνολο των φιλάθλων για το ήθος και την ικανότητα του.Απολύθηκε με ιταμό τρόπο από τον Αλαφούζο,αφού πρώτα είχε αναστήσει τον πεθαμένο ΠΑΟ…

Η Γαλλία νίκησε 4-1 το Ισραήλ και η ιταλία αφού προηγήθηκε στο 24 2-0 του Βελγίου έμεινε στο 40 με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι και τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΝΚ

Ο Παναθηναϊκός πραγματικο τάνκ στο απίστευτα ωραίο νέο ΟΑΚΑ τσάκισε εμφατικά την Μπάγερν Μονάχου και με διαφορά πόντων μπήκε επικεφαλής της βαθμολογίας από τη δεύτερη αγωνιστική.

Προφανώς επειδή μετρούν πια οι πόντοι στην τελευταία επίθεση για την οποία έμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Αταμάν ζήτησε να μην σταματήσουν επειδή η νίκη ήταν δεδομένη και με καλάθι στην εκπονή ο Γκράντ έκανε το τελικό 92-77

Στην απίστευτη ατμόσφαιρα οι σταρ του ΠΑΟ έδωσαν πραγματικές φάσεις από το ΝΒΑ.