Αρχική Αθλητικα Ευρωμπάσκετ: Εχασαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ και αποκλείστηκαν!

Ευρωμπάσκετ: Εχασαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ και αποκλείστηκαν!

391

 

 

“Εμείς οι 3-4 είμαστε οι διάδοχοι του Φέντερερ,του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ στην κορυφή των γκραν σλαμ και των τίτλων τώρα που μεγάλωσαν”.

Η φράση ανήκει στον Στέφανο Τσιτσιπά και αναφερόταν στον εαυτό του,στον Μεντβέντεφ,στον Ζφέρεφ και στον Τιμ.

Στα τελευταία μεγάλ γκραν σλαμ και ο Τσιτσιπάς και οι άλλοι έχασαν και πήγαν στα σπίτια τους νωρίς-νωρίς.Του χρόνου πάλι,αν δεν σκεπαστούν απο νέα ταλέντα ,τα οποία τους κέρδισαν αν και ήταν πολύ πίσω στον πίνακα της κατάταξης.

“Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο,εγώ και ο Γιόκιτς θα παλέψουμε μέχρι τον τελικό για τον τίτλο και τον τίτλο των σκόρερ κλπ”.

Η φράση ανήκει στον …γεματούλη Σλοβένο Λούκα Ντόντσιτς που είναι σταρ στο αμερικάνικο ΝΒΑ με τον Γιάννη Αντετοκουνμπο και τον Γιόκιτς και κέρδισαν τίτλους πολύτιμότερου και καλύτερου παίκτη κλπ.

Και οι τρεις έφυγαν ήδη για τα…σπίτια τους.Ο Ντόντσιτς φαινόταν να έχει κάκιστες σχέσεις με συμπαίκτες του,ιδιαίτερα τα αδέλφια Ντράγκιτς και έχασαν από την Πολωνία του Πονίτκα,ο οποίος έκανε ότι ήθελε με τρίπλ ντάμπλ.

Οι στάρ του ΝΒΑ δεν προσαρμόστηκαν στους συμπάικτες τους και στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού;Η αντίθετα δεν αξιοποιήθηκαν από τις εθνικές ομάδες με σωστό τρόπο,ώστε να κερδηθούν τα παιχνίδια;

Οποια και αν είναι η απάντηση γεγονός είναι ότι στα ευρωπαϊκά παρκέ του ευρωμπάσκετ δόθηκαν πολλά μαθήματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Ρόλο είχε και η διαιτησία που δεν ήταν καλή σε πολλά παιχνίδια.

Ιδιαίτερα στο παιχνιδι Γαλλίας-Ιταλίας η άδικη αποβολή του Μέλι έγειρε την πλάστιγγα,ισως περισσότερο από την ατυχία του καλύτερου σκόρερ της Ιταλίας ,ο οποίος αντέγραψε την…Τουρκία.Εχασε δυο βολές και οι τρεις πόντοι που χώριζαν την ομάδα του από την Γαλλία καλύφθηκαν και στην παράταση χωρίς τον Μέλι που ήταν ο στυλοβάτης η Ιταλία αποκλείστηκε.

Ετσι Γερμανία,Πολωνία,Γαλλία και Ισπανία,τις οποίες κανείς δεν υπολόγιζε μαζί σε τετράδα τελικών θα διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο και τα φαβορί έμειναν μακριά….