Αρχική Αθλητικα Τελικοί μπάσκετ στον κόσμο με χρώμα ελληνικό!

Τελικοί μπάσκετ στον κόσμο με χρώμα ελληνικό!

745

 

Εντονο ελληνικό χρώμα στους τελικούς του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου μπάσκετ…

Μια απόδειξη της υπέροχης πορείας του ελληνικού μπάσκετ απο τον Γκάλη και μετά,απόδειξη της συμβολής του μεγάλου λληνα μπασκετμπολίστα ,ο οποίος βρήκε θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους και δοξασμένους μπασκετμπολίστες.

Στις ΗΠΑ Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπάκς οδηγεί σταθερά την ομάδα στην συντριβή των περσινών φιναλίστ Μαϊάμι Χιτ,οι οποίοι πέρυσι τον είχαν αποκλείσει με 4-1.

Χθες οι Μπάκς έκαναν μέσα στο Μαίάμι το 3-0 και το βράδυ του Σαββάτου αν κερδίσουν και πάλι στην έδρα των Μαϊάμι θα κάνουν με “σκούπα” το 4-0.Ειδάλλως πάνε στην έδρα τους για τη νίκη-πρόκριση.

Ο Γιάννης ήταν “βράχος”στην άμυνα με καθοριστικά ριμπάουντ και καθοριστικά μαρκαρίσματα.Είχε 17 πόντους και 17 ριμπάουντ με 5 ασίστ,2 τάπες και 2 κλεψίματα στο 113-84 της ομάδας του.

Στην Ευρώπη ο Δημήτρης Ιτούδης απέτυχε να προκριθεί στον τελικό  από το φετινό φαβορί,την τουρκική Εφες ,στο Φάϊναλ Φο της Κολωνίας

Εχανε με 21 ποντους η ΤΣΣΚΑ ,αλλά με εξαιρετικό κοουτσάρισμα στο τέλος είχε ευκαιρία με σουτ να πάρει τη…νίκη.Απέτυχε στο σουτ και η Εφες κέρδισε με 89-86.

Στον τελικό η Εφές στην οποία “βράχος” είναι ο Ντάνστον,πρώην άσος του Ολυμπιακού και παντρεμένος με ελληνίδα απο την εποχή εκείνη.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπαρτσελόνα ήταν σταθερά μπροστά με τον Νικ Καλάθη και τον “Ελληνα” (παντρεμένος με ελληνίδα)προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να καθοδηγεί σωστά.

Ο Καλάθης τραυματίσθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο και ενώ το ματς πήγαινε στον πόντο.Τότε ο Κόρι Χίγκινς(πέρσι στην ΤΣΣΚΑ)έκανε ένα απίθανο άλμα με ματς ισόπαλο και έκοψε σουτ του Πάντερ.Στην επίθεση έβαλε ένα πού δύσκολο καλάθι στα 0,8 δεύτερα και η Αρμάνι δεν μπόρεσε να ανταποδώσει με σουτ απελπισίας απο πολύ μακριά του Πάντερ.Τελικό 84-82 για την Μπαρτσελόνα και στον τελικό θα παίξει με την Εφές την Κυριακή το βράδυ.