Αρχική Αθλητικα Φανταστικοί Τζόκοβιτς(νικητής)και Κύργιος στο Γουίμπλεντον!

Φανταστικοί Τζόκοβιτς(νικητής)και Κύργιος στο Γουίμπλεντον!

519

Φανταστικό τένις με …έκφραση είχε ο τελικός του Γούιμπλεντον μεταξύ του διάσημου και καλύτερου στον κόσμο ,του φιλέλληνα Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ελληνοαυστραλού(επέλεξε αυστραλιανή υπηκοότητα) Νίκ Κύργιου.

Ο Κύργιος ένα σπάνιο ταλέντο με ιδιαίτερα εκφραστική ψυχολογία στα παιχνίδια έφτασε εκεί αφού απέκλεισε τον Τσιτσιπά και πέρασε χωρίς αγώνα επειδή αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού ο Ναδάλ,ο παίκτης με τα 22 γκραν σλαμ.

Ο Κύργιος προηγήθηκε 1-0 στα γκέϊμ,όπως είχε κάνει και στον ημιτελικό εναντίον του Τζόκοβιτς ο Βρετανός Νόρρι.

Μετά ο Τζόκοβιτς δείχνει με την εκπληκτική ψυχραιμία και αθλητικότητά του γιατί είναι Νο 1 και έφτασε στους 21 τίτλους γκραν σλαμ.Ακολουθεί ο Ρότζερ Φεντερερ με 20.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τα άλλα τρία σετ και το τρίτο στο τάϊμπρέϊκ.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχαν τρομερές ενέργειες του Κύργιου που απέσπασαν χειροκροτήματα,ιδιαίτερα εκφραστικές στιγμές του με…παρατήρηση του διαιτητή και απο την άλλη η παροιμιώδης ψυχραιμία-αθλητική παιδεία του Τζόκοβιτς.Είναι ο τομέας που πρέπει να βελτιωθεί ο Τσιτσιπάς για να γίνει διάδοχός του Τζόκοβιτς ,του Ναδάλ και του Φέντερερ στις πρώτες θέσεις.

Ακριβώς για το στόμα του και το μυαλό του και όχι για το φανταστικό παιχνίδι του τον εξευτέλισε σήμερα το BBC.Τον “συνέκρινε” με τους Ελληνες μυθικούς φιλόσοφους(Σωκράτη κ.α.) για τις βλακώδεις αναρτήσεις του και τις δηλώσεις,όπως π.χ. “το γουακαμολε είναι καλύτερο από το αβοκάντο”και άλλα …παροιμιώδη.

Χαρακτηριστικό αρκετών Ελλήνων το “φιλοσοφείν” αναλόγως όταν φτάσουν στην κορυφή και γεμίσουν οι τσέπες τους.

Από το Γουϊμπλεντον ο Τζόκοβιτς θα πάρει 2,5 εκατομ ευρώ για τον τίτλο και ο δεύτερος Κύργιος περίπου τα μισά…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στα πρώτα σοβαρά φιλικά νίκησαν 1-0 τις στάνταρ Λιέγης και Αλκμααρ αντίστοιχα και ο ΠΑΟ έφερε 0-0 με την βρετανική Γουότφορντ , η οποία υποβιβάστηκε φέτος.Τα γκολ Κούσιας και Σισέ αντίστοιχα.