Αρχική Διεθνη O Μπαϊντεν(όπουλος) έδωσε διπλό χαστούκι στον Ερντογάν με την Γενοκτονία των Αρμενίων...

O Μπαϊντεν(όπουλος) έδωσε διπλό χαστούκι στον Ερντογάν με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την Κωνσταντινούπολη!

956

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ενα ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν και ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα σε όσους πίστευαν ή υποστήριζαν ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαϊντεν θα ήταν φιλικότερος προς την Τουρκία και όχι προς τα εληνικά συμφεροντα ήρθε σήμερα από την Ουάσιγκτον.

Στην θλιβερή ημέρα μνήμης της έναρξης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάϊντεν αναγνώρισε μια για πάντα την Γενοκτονία των Αρμενίων και η κίνηση είναι πολύσήμαντη.

Η Γενοκτονία άρχισε στις 24 Απριλίου 1915 όταν οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν ξαφνικά και σχεδιασμένα 268  διακεκριμένους Αρμένιους της Πόλης.

Ηταν το μάθμα που πήραν οι Γερμανοί για τη Νύχτα των κρυστάλλων επι Χίτλερ.Τότε Γερμανοί αξιωματικοί ήταν στα παρασκήνια των Οθωμανών και τους έδιναν κατευθύνσεις…

Μετά την σύλληψη και δολοφονία μετά βασανισμών των περισσότερων αξιωματούχων άρχισε η συστηματική εξόντωση με χίλιους απάνθρωπους τρόπους 1,5 εκατομ Αρμενίων.

Η Γενοκτονία με λεπτομέρεις φρικιαστικές περιγράφονται σε πλείστα ιστορικά κείμενα,αλλά και σε βιβλία πολλών που επέζησαν απο τις μαρτυρικές βασανιστικές πορείες βασανιστηρίων(βιασμών,ακρωτηριασμών δολοφονιών)των ανθρώπων που τους έβαζαν9αν δεν τους σκότωναν επι τόπου) να πορευτούν πεζή από τον Πόντο και άλλα μέρη της σημερινής Τουρκίας στις αντίθετες άκρες της χώρας.Με σχέδιο.Να περνούν απο μέρη χωρίς κατοίκους,χωρίς φαγητό,νερό.ΟΙ νέες να βιάζονται,οι νέοι να ακρωτηριάζονται,να δολοφονούνται.

Το συγκλονιστικό βιβλίο “Τα τετράδια της Αντζέλ Κουρτιάν” είναι μια απο τις εκατοντάδες μαρτυρίες της φρίκης.

Η Αμερικανική πολιτκή ως σήμερα ήταν υπό την επιρροή των στρατιωτικών καθεστώτων της Τουρκίας και η Γερμανία έπαιζε καταλυτικό ρόλο στο παρασκήνιο για να μην στιγματισθεί η Τουρκία ως, η δεύτερη μετά τη Γερμανία, σε αριθμό θανάτων σε γενοκτονικές “επιχειρήσεις”.

Δεν θα μιλήσουμε για δεύτερη ευρωπαίκή χώρα γιατί με εξαίρεση πληθυσμούς στα παράλια και μεγάλο αριθμό διανοουμένων η Τουρκία δεν έχει κανένα βασικό ευρωπαϊκό χαρακτηριστικό.

Τέτοια δεν έμειναν και στους χιλιάδες Ελληνες,Αρμένιους,Ασσύριους,Γεωργιανούς που εξισλαμίσθηκαν και έγιναν κάτι σαν τον Ερντογάν…

Ο Τζο Μπαϊντεν είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του προεκλογικά ως τον “πιο φιλέλληνα Αμερικανό πρόεδρο της Ιστορίας” και είχε υποσχεθεί άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων,ενώ στις 19 Μαίου αναμένεται ηχηρή παρέμβασή του και στην γενοκτονία σχεδόν μισού εκατομμυρίου Ποντίων την ίδια εποχή και αμέσως μετά την μικρασιατική καταστροφή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μπάίντεν στη δήλωσή αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων γίνεται ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη με το κανονικό της όνομα και όχι το οθωμανικό.

Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ,διπλωμάτης με πολύ αυξημένο κύρος στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης-Μέσης Ανατολής διάλεξε την ίδια ημέρα να δηλώσει ότι η συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας θα είναι τόσο στενή,ώστε δεν θα έχει όρια…

Η δήλωση του Τζο Μπάϊντεν είναι η εξής:

«Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια θηριωδία. Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στον θάνατό τους σε μια εκστρατεία εξόντωσης. Τιμούμε τα θύματα των Meds Yeghern (σ.σ. η Γενοκτονία των Αρμενίων στα αρμένικα), έτσι ώστε οι φρικαλεότητες του να μην χαθούν ποτέ στην ιστορία. Και τις θυμόμαστε έτσι ώστε να παραμείνουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Στο πέρασμα των δεκαετιών οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να απευθύνουμε κατηγορίες, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Σήμερα, καθώς θρηνούμε για ό, τι χάθηκε, ας στρέψουμε επίσης τα μάτια μας στο μέλλον – προς τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος ακηλίδωτος από τα καθημερινά δεινά της μισαλλοδοξίας και, όπου γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε μελλοντικές φρικαλεότητες από οπουδήποτε στον κόσμο. Και ας συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη θεραπεία και τη συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια σήμερα».

Στην Τουρκία,την οποία ο Μπάϊντεν είχε ενημερώσει χθες με “δύσκολο”τηλεφώνημα στον Ερντογάν ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν παίρνει μαθήματα ιστορίας και διάφορα άλλα φληναφήματα.Εκταση έδωσε και ο τουρκικός Τύπος,αλλά ορισμένες εφημερίδες ,όπως η Χουριέτ κράτησαν όχι απλά χαμηλούς,αλλά και πολυσήμαντα τυπικούς τόνους…

Ενα πρώτο “κατηγορτήριο”κατά Ερντογάν γράφεται σε τουρκικά παρασκήνια για το άμεσο μέλλον…