Αρχική Αθλητικα Με κερί στην…Εκκλησία πέρασε η Ιταλία!Σαρωτικός ο Γιάννης!

Με κερί στην…Εκκλησία πέρασε η Ιταλία!Σαρωτικός ο Γιάννης!

660

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του πήραν το όπλο τους και δεν ξαναέκαναν μάγκα τον ¨από το πουθενά”Τρέϊ Γιάνγκ.

Ο παίκτης των Ατλάντα είχ εμέσο όρο 30 πόντους στα πλέϊ όφς,αλλά το κοουτσάρισμα του προπονητή των Μπάκς κάνει μάγκα κάποιον αντίπαλο.Με τους Μπρούκλιν ο σταρ Κέβιν Ντουράντ,αν και μεγάλος σε ηλικ,ία και αδύναμος σωματικά,έμοιαζε άερινος και έβαζε 50 πόντους γιατί ο αντίπαλος προπονητής έπαιρνε τον υπνάκο του.

Ευτυχώς ήταν ο Γιάννης και η …κούραση στην παράταση και πέρασαν οι Μπάκς για ένα άστοχο σουτ του Ντουράντ.

Στο πρ’ώτο μας με τους Ατλάντα που είχαν τερματίσει στην 5η θέση ο προπονητής των Μπάκς άφησε τον Τρέϊ Γιάνγκ να γίνει μάγκας και να βάλει 48 πόντους κερδίζοντας (116-113)και το πρώτο ματς με σπάσιμο της έδρας των Μπάκς.Στο δεύτερο παιχνίδι το ρόστερ άνοιξε,ο προπονητής ξόδεψε παίκτες πάνω του σε άμυνα,όπως και οι αντίπαλοι στον Γιάννη.Οι Μπάκς σάρωσαν με 34 πόντους διαφορά (125-91)όσους είχε βάλει στο πρώτο μαςτ ο Γιάννης,ο οποίος σε αυτό ήταν πάλι πρώτος σκόρερ αλλά με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στη σειρά της Δύσης οι Σάνς προηγούνται με 2-1 και οι ομάδες κράτησαν τις έδρες τους.

Στο Ευρωπαϊκό η Ιταλία χάρη σε πολύ-πολύ δύσκολο γκολ του Κιέζα(το όνομά του σημαίνει “εκκλησία” άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό της παράτασης με την Αυστρία που έβαλε πολύ δύσκολα.Ο Πεσίνα έκανε το 2-0 στο 101 και ο Καλαϊτζιτς έκανε το 2-1 στο 114.

Σε αυτό το ματς η Ιταλία έκανε ρεκόρ διατήρησης ανέπαφης εστίας αφού ξεπέρασε τα προηγούμενα 1143 λεπτά του περίφημου Ντίνο Τζοφ.Το γκολ της Αυστρίας μπήκε μετά 1157 λεπτά που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ εθνικ ής ομάδας.

Στο άλλο ματς των 16 η σαρωτική Δανία πέρασε με 4-0 την Ουαλία.

ΤΕΛΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε μετά πολλά-πολλά ρεκόρ να κρεμάσει τα παπούτσια του.Μετά την ανακοίνωσή του δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την σπουδαία καριέρα του από τον Παναθηναϊκό και αυτό ήταν τόσο εντυπωσιακά μη αναμενόμενο,ώστε ο Ολυμπιακός αμέσως το έδωσε ευχαριστώντας στη δημοσιότητα με επισημότητα.

Φυσικά δηλώσεις κατευόδιο έκαναν και πολλόι άλλοι παίκτες(Σλούκας κ.α.)και παράγοντες.

O Σπανούλης ζούσε στη Λάρισα και στα 15 του χρόνια έχασε τον πατέρα του Θανάση, ο οποίος «έσβησε» μέσα σε 2 μήνες χτυπημένος από τον καρκίνο κι έτσι ο Βασίλης με τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Δημήτρη έγιναν υποχρεωτικά οι άνδρες του σπιτιού…

«Εκείνη την ημέρα αντίκρισα τη ζωή μπροστά μου. Ήμουν 15 χρόνων και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να παλέψω για να επιβιώσω. Ο αδερφός μου επηρεάστηκε πολύ, μάλιστα έχει και στα δύο του χέρια τατουάζ με τη μορφή του πατέρα μας. Εγώ σκλήρυνα απότομα και σκέφτηκα ότι πρέπει να βγω απότομα στην επίθεση και να αμυνθώ»

Εγινε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό,πήγε στο ΝΒΑ,ξαναγύρισε,πήγε στον Ολυμπιακό και στη διαδρομή του σε αυτά έσπασε ρεκόρ όντων στην Ευρωλίγκα.Στη ζωή του πέτυχε ρεκόρ καθώς είναι πολύτεκνος και με την Ολυμπία Χοψονλιδου απέκτησαν 7 παιδιά