Αρχική Αθλητικα Θρίαμβος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη!

Θρίαμβος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη!

919

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο μπάσκετ στην μετά-κοροναϊό Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και την νίκησε με 76-65 στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη διέλυσε την μεγάλη Αϊντχόβεν με 4-1 με αντεπίθεση στο β μέρος,στο οποίο χρησιμοποίησε και αρκετά ελληνόπουλα σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε μόνον έναν Ελληνα…κούκο και 10 ξένους κούκους.

Η ΑΕΚ διέλυσε στην Ουκρανία τη Ζόρια και οι νίκες αυτές μετρούν σημαντικά στην βαθμολογία για το προφίλ της Ελλάδας.

Mε τη σειρά:

Ο Ολυμπιακός μετλά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο βρέθηκε να χάνει με ένα πόντο πάτησε ξέφρενο γκάζι και στην άμυνα έτρωψγε σίδερα.Δέχθηκε μόλις επτά πόντους και έβαλε 22.Η διαφορά των 15 πόντων ήταν αρκετή για να κάνει συντήρησή της στο β ημίχρονο και απλώς  η Ζενίτ “μάζεψε” λίγο την διαφορά.Ο Τσάβι Πασκουάλ που μετά τον ΠΑΟ βρέθηκε στο τιμόνι της Ζενίτ έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού με ειδικές αναφορές στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη,τους οποίους χαρακτήρισε σημαίες του Ολυμπιακού.

Tα δεκάλεπτα: 20-19, 27-41, 43-58, 66-75.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Τσάβι Πασκουάλ): Ρίβερς 5 (1), Πάνγκος 9 (3), Χόλινς 12 (4), Τόμας 7 (1), Μπαρόν 13 (3), Κβοστόφ, Ζούμπκοφ 3 (1), Πόιθρες 7, Πονίτκα 4, Γκουντάιτς 6

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον, Λαρεντζάκης 2, Σπανούλης 9 (1), Σλούκας 3 (1), Μάρτιν 16, Βεζένκοφ 9 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (2), Ζαν-Σαρλ 7, Τζένκινς 3 (1), Έλις 4, ΜακΚίσικ 10 (1)

Ο Πάμπλο Γκαρσία εντθουσιάζει τους φίλους του ΠΑΟΚ αφού σε δυο μάτς που βρέθηκε στο τιμόνι η ομάδα που έβαζε δύσκολα γκολ έβαλε εφτά γκολ.

Μάλιστα στο α ημίχρονο που έπαιζε με έναν Ελληνα ήταν άσφαιρος.Στο β ημίχρονο μπήκε ο τζόλις καιέκανε άνω κάτω την Αίντχόβεν.εδωσε γκολ,έβαλε και μαζί με τον Ζίβκοβιτςήταν οι καλύτεροι.Ο Γκαρσία έβαλε και τον Λύρατζη και τον Τσιγγάρα και μετά καιρό ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε 4 Ελληνες παίκτες.

Τα γκολ οι Σβάμπ,Ζίβκοβιτς(2)και Τζόλης.

Πάντως η Αϊντχόβεν είχε πολλές και σημαντικές ελλείψεις παικτών λόγω κοροναϊού.

Σαρωτική ήταν και η ΑΕΚ στην Ουκρανία,όπου διέλυσε την Ζόρια με 4-1.Αυτή τη φορά ο λιβάγια ήταν σοβαρός και εκτός απο την καθοριστιή συμβολή του στο β γκολ έβαλε το 3ο και το 4ο και μαζί με τον Μάνταλο και τον Τάνκοβιτς ήταν οι καλύτεροι στο παγωμένο Ζαπορίζιε,την έδρα της Ζόρια.

Στο άλλο ματς του Ομίλου η Λέστερ διέλυσε την Μπράγκα με 4-1.Στον Ομιλο του ΠΑΟΚ η Γρανάδα νίκησε στην Ομόνοια με 2-0.

Η Σέλτικ έκανε βασικό τερματοφύλακα τον Μπέϊν που επέστρεψε και κρατάει στον πάγκο τον Μπάρκα.Στην έδρα της όμως έφαγε μια ξεγυρισμένη 4άτρα από την Σπάρτα Πράγας.

Τρία γκολ δέχθηκε και ο Βλαχοδήμος στο 3-3 της Μπενφίκα με την σκωτική Ρέϊτζερς.

Η Μπενφίκα προηγήθηκε  στο 2ο λεπτό με αυτογκόλ του Γκόντσον,αλλά στο 19 έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οταμέντι.Με αυτογκολ του Γκονσάλβες ισοφάρισε η Ρέϊτζερς,έκανε το 3-1 αλλά η Μπενφίκα με 10 πάικτες βρήκε δύναμη και ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό…

Εντυπωσιακή τριάρα έφαγε η Μίλαν στην έδρα της από τη γαλλική Λιλ με χατ τρικ του Γιαζίτσι,πεντάρα έριξε η Ρόμα στην κλούζ,Τεσσάρα η Αρσεναλ στη Μόλντε και 5άρα η Χοφενχάϊμ στη Σλόβαν Λίμπερετς.

τα άλλα ματς είχαν πιο συνήθη αποτελέσματα.