Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι,τσάκισε τον ΠΑΟ και ύστερα φρέναρε…

Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι,τσάκισε τον ΠΑΟ και ύστερα φρέναρε…

521

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σε ρυθμό …ιστορικής συντριβής του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα.Με πρώτη περίοδο στο 23-4 ταπείνωσε τον ΠΑΟ αφού τον υποχρέωσε να κάνει αρνητικό ρεκόρ σε τελικούς σε πόντους περιόδου.

Σε εκείνη την περίοδο οι διαιτητές είχαν επιτρέψει το …κατς με προβάδισμα εύνοιας μικρής προς τον γηπεδούχο.

Γενικά το κ,ατς επιτρέπετε στην Ευρώπη σε αντίθεση με το ΝΒΑ,όπου προτιμούν το θέαμα.

Προχθές βράδυ το ίδιο κατς έπαιζαν στην Ισπανία η Γιουβεντούτ Μπανταλόνα με την Μπάρτσα του Γιασικεβίτσιους και του Καλάθη.Το τελικό σκορ ήταν…γυναικείο.63-60 η Μπάρτσα.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ή ο Ολυμπιακός κατέβηκε επίπεδο στις άλλες τρεις περιόδους;

Θα δείξει την Τρίτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.Πάντως ο ΠΑΟ κέρδισε και τις τρεις άλλες περιόδους,έστω με οριακή διαφορά και τελικά το σκορ που είχε πάει και στους 22 πόντους διαφοράς περιορίστηκε στους 13 με τελικό 74-61.

Οι Μπαρτζώκας και Σλούκας είπαν ότι ο Ολυμπιακός ΄ηλεγχε το παιχνίδι και έτσι είναι οι τελικοί.

Από τον ΠΑΟ ήταν εξαιρετικά ‘άστοχος στις 3 περιόδους ο Νέντοβιτς που είχε 0 πόντους σε αρκετές προσπάθειες.Ανέκαμψε στην τελευταία ,αλλά ήταν αργά για τον ΠΑΟ.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6 (1), Φαλ 14, Βεζένκοφ 12 (1), Παπανικολάου 8 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 7 (1), Σλούκας 16 (4), Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 5.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Σίβα 5 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 13 (3), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 9 (1), Μέικον, Μποχωρίδης, Ουάιτ 13 (3), Έβανς 11 (2), Σαντ-Ροος 2.