Αρχική Αθλητικα Γλιτώνει και φέτος τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός! Περίφημοι Ελληνες έξω…

Γλιτώνει και φέτος τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός! Περίφημοι Ελληνες έξω…

896

 

Κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναίκού,αλά φυσικά και πολλοί μη φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει συζητήσεις και πιθανόν παράνομα στοιχήματα ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί.Εναυσμα για ττην τροπή αυτή είχε δώσει η εμφάνιση του Γιάννη Αναφούζου στα αποδυτήρια στην αρχή της σεζόν ότι φέτος ο ΠΑΟ θα είναι αδικαιολόγητος αν δεν πάρει το πρωτάθλημα αφού από την πλευρά της Διοίκησης,δηλαδή του ιδίου είχαν γίνει τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός και στην τρίτη εκτός έδρας ήττα στα τέσσερα παιχνίδια έδειξε μια αστεία ομάδα.Ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά δεχόταν το κάζο του Αστέρα που έπαιζε με στοχο να μην ιδρώσει πολύ γιατί άλλαξε ο καιρός και τα κρυώματα είναι εύκολα θεωρώντας το παιχνίδι εύκολο.

Ο Αστέρας ήλεγχε το παιχνίδι μέχρι το 30 με άνεση και ως τότε φαινόταν ότι στο φούρνο ψήνει το γκολ.Ομως η άμυνα του έχασε τον Παλάσιος και εκείνος στην προσπάθεια έκανε αυτό που κάνει ένας στους εκατό στη θέση αυτή.Δηλαδή δεν πλάσσαρε,αλλά έκοψε τη μπάλλα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο Καρλίτος ,που από “γιουβαρλάκι” σε κιλά, φέτος είναι…μαραθωνοδρόμος ,ακολούθησε και έβαλε το 8ο γκολ του φέτος σε επτά παιχνίδια.

Ο Αστέρας με πλάνο σε όλο το παιχνίδι εύκολα ισοφάρισε σε δυο λεπτά κερδίζοντας πέναλτυ από την ,πάντα αστεία εκτός έδρας, άμυνα του Παναθηναϊκού.Συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι με τους…10 Ισπανοαργεντινούς στην ενδεκάδα και σε νέα αστεία αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟ (επτά παίκτες με αρχικό τον τερματοφύλακα Μπρινιόλι έκαναν καθένας το δικό του λάθος…) και σαν σε προπόνηση ο Αστέρας έβαλε στο τέλος του ημιχρόνου το 2-1.

Στο β ημίχρονο ο τερματοφύλακας Τσιφτσής του Αστέρα έμεινε …ατσαλάκωτος,αφού δεν χρειάστηκε παρά 2-3 φορές να μαζέψει ψηλά και έυκολα τη μπάλλα και άλλες 2-3 να την παρακολουθεί με τα μάτια να βγαίνει μακριά άουτ.

Ο προπονητής του Αλαφούζου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του μάτς άνετος και σχεδόν χαμογελαστός με φόντο τους επίσης πολύ γελαστούς παίκτες του ΠΑΟ αποκάλυψε, για όσους καταλαβαίνουν,ότι ο ΠΑΟ και φέτος θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.Δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση ,μίλησε για το…τρίτο απάτητο του γηπέδου και για το πόσο καλή ομάδα είναι ο Αστέρας.

Ακριβώς τα ίδια με διαφορετικά λόγια είχε πει και για τις εύκολες ήττες του ΠΑΟ στα Γιάννενα και στον Αρη.Άρα είναι μέσα στους στόχους του Αλαφούζου στον ΠΑΟ που πάντα είναι,ανεξάρτητα απο το τι λέει,να μην υποβιβαστεί επι των ημερών του η ομάδα που άλλοτε ήταν φόβητρο στην Ευρώπη…

Το ψάξαμε και διασταυρώσαμε απόλυτα τις πληροφορίες ότι ο Γιάννης Αλαφούζος και ο προπονητής έχουν κάνει με πολλούς τρόπους υπολογισμούς ότι ο ΠΑΟ φέτος δεν θα υποβιβαστεί,έστω και αν τώρα φαίνεται μια απο τις ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τα πλεϊ άουτ.Γιαυτό και έδειχναν τόσο ήσυχοι όλοι.

Στα άλλα παιχνίδια: Ο Ατρόμητος ενισχύθηκε θεαματικά,αλλά ο προπονητής Παράσχος δεν μπορεί(τουλάχιστον ακόμα)να διαχειριστεί το καλό ρόστερ και έχασε έυκολα στοι γήπεδό του από τον γείτονα Ιωνικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν μπορεί να διαχειριστεί τον Περέα.Ο Κολομβιανός που ήρθε ως μεγάλο ταλέντο στον ΠΑΟ παίζει με τα ..νεύρα και το στόμα και όχι με τα πόδια.Με αυτή την ψυχολογία χτύπησε πέναλτυ στις καθυστερήσεις και το έπιασε ο Κότσαρης.Ετσι ο Απόλλωνας πήρε την πολύτιμη γιαυτόν νίκη.

Εκτός Ελλάδας η ομάδα των Μπακασέτα(εκτός αποστολής όχι για αγωνιστικούς λόγους)και Σιώπη νίκησε εκτός έδρας και οδηγεί την κούρσα του τουρκικού πρωατθλήματος.Περίφημα  άρχισε και ο Γιακουμάκης στη φημισμένη Σέλτικ.Στην πρώτη του ,ως βασικός άνοιξε το σκορ και η Σελτικ του ελληνοαυστραλού Ποστέκογλου έφτασε ένα βαθμό απο την κορυφή.Περίφημα (3η στη βαθμολογία μετά απο δεκάδες χρόνια)πάει και η Ουτρέχτη του Δουβίκα ,η οποία νίκησε επίσης εντός έδρας.

Εχασε ο Κολοβέτσιος και η ομάδα του Καισάρεια εκτός έδρας.