Αρχική Ελλαδα Η Σακελλαροπούλου και η γάτα,ο Καλιγούλας και το άλογο-ύπατος ,ο Προκόπης Παυλόπουλος...

Η Σακελλαροπούλου και η γάτα,ο Καλιγούλας και το άλογο-ύπατος ,ο Προκόπης Παυλόπουλος και η ανεξάρτητη αρχή της συζύγου του Υπουργού Γεραπετρίτη

1846

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε το “λαό στην εξουσία” το 1981 με το ΠΑΣΟΚ.Αυτό ήταν το σύνθημα.

Αρα ο ηγέτης ήταν λαοπρόβλητος.

Αυτό υποστήριζαν ΜΜΕ τα οποία αποθέωναν τον Ανδρέα,το ΠΑΣΟΚ και τους πρώην θυρωρούς που έγιναν υπουργοί.

Κυρίαρχες μορφές στα ΜΜΕ που αποθέωναν τον Ανδρέα και το  “λαοπρόβλητον” της σεπτής εξουσίας του ο ΔΟΛ με Ψυχάρη,Πρετεντέρη,Παπαχρήστο και διάφορες ακόμα “μορφές” της τότε ΑΥΡΙΑΝΗΣ ,Ελευθεροτυπίας κλπ

Για να υπογραμμίζεται το “λαοπρόβλητον”έπρεπε διάφορες εξουσίες να ταυτίζονται με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ.

Ετσι διάφοροι αστυνομικοί “πρόσφεραν το μισθό της στο ΠΑΣΟΚ για την Αλλαγή” με επιστολές που δημοσίευαν εφημερίδες με τα ονόματά τους κλπ.

Ηταν αστυνομικοί του ΠΑΣΟΚ,αλλά πληρώνονταν και με φόρους πολιτών που ψήφιζαν σε ποστό άνω του 55% τα άλλα κόμματα.Ετσι το έβλεπαν οι φύλαρχοι της “αλλαγής”.

Κάποιοι δικαστές τόλμησαν να διαβάσουν και να εφαρμόσουν το Σύνταγμα.Π.χ. ο κ.Κατσαρός.Βρέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός Δικαιοσύνης ως “εχθροι του ΠΑΣΟΚ και της Αλλαγής”.Ετσι γίνεται στις φυλές όταν αμφισβητούνται τα πρόσωπα,οι φύλαρχοι και αναζητούνται κανόνες ισονομίας,ισοπολιτείας,δημοκρατίας,ελευθερίας…Δηλαδή τα διδάγματα της Αρχαίας Ελλάδας και η προσφορά της στην ανθρωπότητα.

Αντίθετα άλλοι δικαστές αναδείχθηκαν σε “σεπτές μορφές της δικαστικής εξουσίας”ιδιαίτερα όταν άρχισαν να χορεύουν πυκνούς χορούς διαφθοράς οι δικογραφίες με το φαγοπότι στο δημόσιο χρήμα.

“Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι” έλεγε ο Γιάννος,αμέσως στο αρχείο οι δικογραφίες με τις μίζες και τις αρπαγές που γίνονταν βίλες και λογαριασμοί στη λίστα Λαγκάρντ και άλλων φορολογικών παραδείσων.

Το ΠΑΣΟΚ και οι αξιωματούχοι του λάτρεψαν αυτούς τους αστυνομικούς και αυτούς τους δικαστές.

Μεταξύ των λατρεμένων και ο ανεξάρτητος δικαστής και  πατέρας της σημερινής προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σκαλλεροπούλου.

ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό,άβυσσος η ψυχή του…Λάτρευε ακόμα και ανεξάρτητους!

Ευεξήγητον(;) το γιατί και σήμερα(κυριολεκτικά)η εφημερίδα του Πρετεντέρη προσπαθεί απο την τελευταία ατης σελίδα να ξεπλύνει την -κατά την νομική-κοινωνική μας άποψη-άθλια νομικά και κοινωνικά απόφαση που άνοιξε το δρόμο για φαγοπότι ΑΠΕ(και)στα καμένα.Εισηγήτρια της απόφασης αυτής η Α.Σακελλαροπούλου ως δικαστίνα και πρόεδρος του δικαστηρίου που την έβγαλε (ΣτΕ) ο  σημερινός προστάτης των προσωπικών δεδομένων μας Μενουδάκος.

Ο αρθρογράφος παρα τω Πρετεντέρη μας πληροφορέι οτι η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας),στην οποία μεγαλουργεί νομικά η συζυγος Γεραπετρίτη και κόρη του Μίστερ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ανεξάρτητη αρχή.Και μας ρωτάει όχι αν μπήκαν με επιστημονικές μελέτες και  ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ  του ΚΡΑΤΟΥΣ οι ανεμογεννήτριες που γέμισαν ήδη τα βουνά,αλλά αν ανήκουν σε δεξιούς η αριστερούς,οικολόγους η καταπατητές,ψεκασμένους η εκσυγχρονιστές…

Προφανώς αν ανήκουν σε εκσυγχρονιστές όλα καλά.Δεν χρειάζονται ούτε διαγωνισμοί,ούτε μελέτες. Είναι “δικοί τους” και όλα καλά…

Ετσι γίνεται στις φυλές.

Ενα ίδρυμα λέει είχε έμπνευση και επιστημοσύνη.Εμπνεύστηκε να κεντήσει μαξιλάρι με τη σεπτή μορφή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.Αυτό ούτε επι “λαοπρόβλητου” Ανδρέα Παπανδρέου το είχε αποτολμήσει κάποιο Ιδρυμα.

Μαζί με τη σεπτή μορφή της κέντισε και την μορφή της Καλυψούς.Οχι του Οδυσσέα.Της γάτας Καλυψούς.Αυτής που αποτελεί την πνευματική προσφορά-παρακαταθήκη της εξουσίας του σημερινού προεδρικού Μεγάρου στο λαό.

Τη βρήκε ,λέει,την Καλυψώ ορφανή στην Κάρπαθο και την πήρε στο γραφείο της,πάνω στα ΦΕΚ και στους νόμους (και)την ιερή ώρα των υπογραφών…

Αρχικά ψάξαμε στη δύση να βρούμε παρόμοια “καρκατσουλιά” με κάποιο δυτικό ηγέτη.Τσωρτσιλ,Ντε Γκωλ κλπ.Διότι μας το ξέκοψαν ότι Κολοκοτρώνης,Μακρυγιάννης,Παπαφλέσσας,Μιαουλης,Κανάρης κλπ δεν κεντήθηκαν ποτέ.

Υστερα με ένα φίλο μας που ανήκει στη φυλή των Ζουλού πήραμε σβάρνα τις φυλές και τα δάση της αφρικανικής Ηπείρου.Κανένας φύλαρχος δεν είχε κεντηθεί σε μαξιλάρι στην κεντρική σκηνή της φυλής.Το ίδιο μας είπε “δεσμός”μας και απο τη φυλή Μασάϊ Μάρα στην άλλη μισή Αφρική.

Στην Αμερική αυτά τα θέματα μας τα έλυνε ο …Νώντας.Ο Μέγας Νώντας που μας οδήγησε στις φυλακές του Σάλεμ για την περίφημη συνέντευξη,στην οποία ο Κοσκωτάς περιέγραφε το φαγοπότι με τον Ανδρέα και Ελλληνες τραπεζικούς,επιχειρηματίες,δικαστικούς αξιωματικούς,αλλά ο Νώντας πέθανε σε βαθύ γήρας πριν ένα μήνα στην Κρήτη και κηδεύτηκε στην κωμόπολη Λύν των ΗΠΑ…Ετσι δεν ξέρουμε αν φύλαρχος των παλαιών Ινδιάνων είχε πάρει απο Ιδρυμα μαξιλάρι με την μορφή του,τη γάτα του ,το άλογό του κλπ

Ιδού λοιπόν στις παρακάτω φωτογραφίες η μοναδικής έμπνευσης πνευματική δημιουργία ενός ιδρύματος,όπως αποτυπώθηκε στην συνάντηση δυο φυλαρχ…,συγνώμη δυο ηγετών:

Πάλι καλά…Όσοι έχετε παρακολουθήσει την ιστορία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα θα θυμάστε το προσκύνημα στο άλογο του Καλιγούλα από διάφορους εθελόδουλους όταν ο αυτοκράτορας ανακήρυξε το άλογο…ύπατο της Ρώμης για να ειρωνευτεί τη Σύγκλητο.

Υστερα αναζητήσαμε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη γνώμη του περί φυλάρχων και τέτοιων συμπεριφορών.Μας είπαν ότι απουσίαζε για 2-3 ομιλίες.

Τις αναζητήσαμε και ω της συμπτώσεως!

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας,πρώην στενός συνεργάτης της προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και της μετέπειτα πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή μιλούσε σε επιστημονικές εκδηλώσεις.

Σε μια απο αυτές μεταξύ άλλων τόνισε και την διαφορά μεταξύ των δημοκρατικών κοινωνιών με τις κοινωνίες των φυλάρχων ή έστω τις συμπεριφορές φυλάρχων ,όπως αυτές που προαναφέρουμε με τις μορφές στα μαξιλάρια και τα τοιάυτα.

Ιδού τι είπε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.διαβάστε τα και κρίνετε τα προηγούμενα που γράφουμε με το φωτογραφικό υλικό στα μαξιλάρια:

“Γ. Τα όσα διευκρινίσθηκαν, ως προς την αντίστιξη ανάμεσα στην «ανοιχτή
κοινωνία», που επικρατούσε στην Δύση, ιδίως μετά την νίκη των Ελλήνων
στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα, και στον «κλειστό κύκλο» των
κοινωνικών δομών των Βασιλείων της Ανατολής, οι οποίες αναπτύχθηκαν ως
θεσμικώς και πολιτικώς «υποτελείς» στους εκάστοτε «κρατούντες»
μοναρχικώς, αναδεικνύουν και αιτιολογούν, μεταξύ άλλων, και την εξής
διαφορά μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Μια διαφορά, την οποία
«επικαιροποίησε», το 1926, ο André Malraux στο δοκίμιό του «La tentation de
l’ Occident» (εκδ. Grasset, Les Cahiers Rouges, 2006, ελλ. εκδ., «Ο
πειρασμός της Δύσης», μετ. Δημήτρης Δημητριάδης, Εξάντας, Αθήνα, 1987),
επισημαίνοντας ότι ο Άνθρωπος της Ανατολής βασίζεται στην «υπακοή στον
Κόσμο», ενώ ο Άνθρωπος της Δύσης στην «φιλοδοξία του Πνεύματος»: Στην
Δύση -πάντοτε όπως τότε την οριοθέτησαν οι Μηδικοί Πόλεμοι- ο «αέρας» Ελευθερίας στο πεδίο της σκέψης και της επιστημονικής δημιουργίας, σε
συνδυασμό με τους θεσμούς της Άμεσης Δημοκρατίας, οδήγησαν, οιονεί
νομοτελειακώς, στην διαμόρφωση «ανοιχτής κοινωνίας» και, επέκεινα,
«ανοιχτών κοινωνικών συνόλων», που είναι άκρως ευδιάκριτα στις αναλύσεις
των Φιλοσόφων της Κλασικής Αρχαιότητας, όπως π.χ. ιδίως στο έργο του
Αριστοτέλους. Όλως αντιθέτως, ο Δεσποτισμός της Ανατολής, με τα
χαρακτηριστικά που προεκτέθηκαν και ιδίως λόγω έλλειψης Ελευθερίας,
οδήγησε όχι στην δημιουργία «κοινωνίας» αλλά στην οργάνωση
«κοινότητας», δομημένης ουσιαστικώς πάνω σε κλειστές «κάστες»,
προορισμένες όχι τόσο να διευκολύνουν την οργάνωση της κοινωνικής
συμβίωσης, όσο να επιτρέπουν στην κάθε μορφής εξουσία να επιβάλλεται ως
«αρχή» έναντι «αρχομένων».
Αυτόν τον Πολιτισμό, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει πάντα σε αυτήν τις
ρίζες του, τον Πολιτισμό, ο οποίος άφησε ως παγκόσμιας σημασίας
«Κληρονομιά» το Πνεύμα και την Ελευθερία – άρα την Παιδεία και την
Δημοκρατία – «υπερασπίζεται» το Συνέδριό σας για την ψηφιοποίηση των
πολιτιστικών μας «θησαυρών». Για το πόσο η αποστολή σας αυτή
καταξιώνεται από την ίδια την φύση και την ανεκτίμητη αξία του Ελληνικού
Πολιτισμού μιλούν, διαχρονικώς, οι εξής μεγαλειώδεις αναφορές του André
Malraux, αποσπάσματα από την μνημειώδη ομιλία του στην Αθήνα, κατά την
πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, την 28 η Μαΐου 1959: «Δεν θα πάψουμε
ποτέ να διακηρύσσουμε: Ό,τι σημαίνει για μας η τόσο συγκεχυμένη λέξη
παιδεία – το σύνολο των έργων της τέχνης και του πνεύματος – η Ελλάδα το
μετέτρεψε, προς δόξαν της, σε μείζον μέσον διαπαιδαγώγησης του ανθρώπου.
Είναι ο πρώτος πολιτισμός χωρίς ιερό βιβλίο, όπου η λέξη ευφυΐα σήμαινε να
θέτεις ερωτήματα. Ερωτήματα που έμελλε να γεννήσουν την κατάκτηση του
κόσμου από το πνεύμα, της μοίρας από την τραγωδία, του θείου από την
τέχνη και τον άνθρωπο.»

Αυτά είπε ο κ.Παυλόπουλος μιλώντας με θέμα «Η διαχρονική ακτινοβολία του Ελληνικού Πολιτισμού»,και  κηρύσσοντας, διαδικτυακώς, την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Euromed 2021.

Εχουμε τη βεβαιότητα ότι η διάδοχος του Αικατερίνη Σακελλαροπούλου χρειάζεται μετάφραση για να τα κατανοήσει.Πόσο μάλλον να ακούσουμε απο το στόμα της παρόμοια…

Εν κατακλείδι:Θυμόμαστε πάντα τη φήμη ότι την Αικατ.Σακελλαρούλου πρότεινε και επέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Γεραπετρίτης,γαμπρός του συνιδιοκτήτη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,βασικής επενδυτικής εταιρείας (και)στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Φήμες ότι επέβαλε και την είσοδο μιας γάτας που να “συνυπογράφει”,όπως το άλογο του Καλιγούλα στο προεδρικό γραφείο δεν ακούσαμε να υπάρχουν.Ομως δεν είμαστε και οι καλύτερα πληροφορημένοι σε αυτή τη χώρα…

Παρ όλα αυτά και εμείς γνωρίζουμε και σχεδόν όλοι ότι η Ελλάδα έχει την πιο διεφθαρμένη κρατική μηχανή στην Ευρώπη…