Αρχική Αθλητικα Η Ελλάδα στους 8 καλύτερες στον κόσμο λόγω Γιάννη και Σερβίας!

Η Ελλάδα στους 8 καλύτερες στον κόσμο λόγω Γιάννη και Σερβίας!

22

Η Σερβία με εχθρικότατη διαιτησία νίκησε με 11 πόντους (96-85) το Νότιο Σουδάν αντί για 25-30 πόντους διαφορά…Και η Ελλάδα που λόγω Γιάννη άντεξε στην τρίτη θέση πήρε την πρόκριση στις 8 καλύτερες του κόσμου,αφού ήθελε νίκη της Σερβίας με τουλάχιστον 3 πόντους για να κλειδώσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι Σέρβοι έτρωγαν άγριο ξύλο από τους αντιπάλους τους και η διαιτησία απλώς ήταν…τυφλή.

Αποκορύφωμα όταν παίκτης του Νότιου Σουδάν έπιασε με τα δυο χέρια τον Γιόκιτς απο τη μέση και τον κρατούσε.Κλασσικό αντιαθλητικό που δόθηκε μόνο φάουλ.Αν οι σουδανοί ήταν έυστοχοι στα τρίποντα στο τέλος,όπως στην αρχή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Σερβία που ήταν κλάσεις ανώτερη θα κέρδιζε καν με επίπτωση στην Ελλάδα.

Αν επίσης ο Μπογκντάνοβιτς δεν είναι απίστευτα εύστοχος παρά το ξύλο και δεν έβαζε 30 ποντους και επίσης δεν τον ακολουθούσε στο τέλος ο Μίσιτς για να “ισοσκελίσουν” το ξύλο στον Γιόκιτς οι Σουδανοί θα κέρδιζαν τον αγώνα…

Χαρακτηριστικό της διαιτησίας στους Ολυμπιακούς είναι η εχθρικότατη στάση έναντι κυρίως ευρωπαϊκών ομάδων και ιδιαίτερα σε παίκτες που είναι καλοί και παίζουν στο ΝΒΑ.

Η Ελλάδα παίζει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.Είνια ομάδα που θεωρείται ισάξια της Σερβίας και πίσω απο τις ΗΠΑ.

Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα κέρδισε και τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Με καλή διαιτησία στο Γιάννη και εύστοχους 3-4 ακόμα συμπαίκτες του μπορεί να νικήσει και τη Γερμανία,η οποία είναι πάντως το φαβορί…