Αρχική Αθλητικα Eθνικάαααρα στο ποδόσφαιρο!Μπασκετάααρα!

Eθνικάαααρα στο ποδόσφαιρο!Μπασκετάααρα!

45

Η Εθνική μας ομάδα συνέτριψε το Καζακστάν με 5-0 και πάει την Τρίτη να αντιμετωπίσει την Γεωργία στην Τυφλίδα με τεράστια αυτοπεποίθηση.

Η Εθνική μας ομάδα σε ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια της όλων των εποχών μετέτρεψε σε πανηγύρι έναν κρίσιμο αγώνα τον οποίο οι περισσότεροι θεωρούσαν δύσκολο και πιθανόν αμφίρροπο.

Μόλις στο 15 είχε προηγηθεί 2-0 με δράστην τον Πέλκα,ο οποίος κέρδισε πέναλτυ που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας και ύστερα από ασίστ του Μασούρα που ήταν καταπληκτικός έβαλε ένα γκολ με κεφαλιά τρυπώνοντας στον ελάχιστο κενό χώρο της περιοχής.

Στο 30 ο Μασούρας και πάλι απο υπέροχη μακρινή μπαλλιά τΟΥ κουρμπέλη με διπλή προσποίηση δική του και άλλη μια διπλή του Ιωαννίδη άδειασαν πέντε αμυντικούς και με την ασιστ του Μασούρα ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0.

Πριν κλείσει το ημίχρονο ο εξαιρετικός Κουρμπέλης τρύπωσε ανάμεσα στους ψηλούς στόπερ του Καζακστάν και έκανε το 4-0.

Στο 60 έγιναν αλλαγές σε βασικούς και η εθνική έβαλε ένα ακόμα γκολ όταν ο Μαυροπάνος πίεσε ασφυκτικά σε στημένη φάση τους αμυντικούς του Καζακστάν και ένας απο εκείνους έστειλε τη μπάλλα στα δικά του δίχτυα.

Τη μισή από την απόδοση αυτή να πιάσει η εθνική στην Τυφλίδα θα περάσει εύκολα τη Γεωργία,η οποία νίκησε 2-1 το Λουξεμβούργο.

Πολωνία(5-1 την Εσθονία) και Ουαλία(4-1 την Φινλανδία) θα είναι ένα ακόμα ζευγάρι για πρόκριση,όπως και η Ουκρανία(νίκησε με ανατροπή στη Βοσνία στο τέλος 2-1)με την Ισλανδια που συνέτριψε εκτός το Ισραήλ με 4-1

MΠΑΣΚΕΤ

Μετά την απρόβλεπτη ήττα και μάλιστα με “κάτω τα χέρια”(85-72) στην Πόλη από την Εφές ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα την Βιλερμπάν 80-64 στο Ειρήνης και Φιλίας,ενώ ο ΠΑΟ παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ με Σλούκα,Λεσόρ,Νάν,Μήτογλου και χωρίς υστερήσταντες έφτασε στην τρίτη θέση κερδίζοντας άνετα στο Βελιγράδι τον Αστέρα με 13 πόντους (89-76)διαφορά.

Η ήττα του Ολυμπιακού εκτιμάται από το γεγονός ότι η Εφές νίκησε με μόλις έναν πόντο διαφορά στην ίδια έδρα την ουραγό Αλμπα.

Πάντως και οι δυο ελληνικές ομάδες αποδίδουν γενικά καλό μπάσκετ και σε ορισμένα παιχνίδια “μπασκετάρα” και έχουν μεγάλες πιθναότητες τετράδας,αφού και οι άλλες ομάδες δεν δείχνουν σε καμια περίπτωση άτρωτες,όπως έδειξε και η απρόβλεπτη βαριά ήττα της Μονακό στο γήπεδό της από την ασταθή Αρμάνι.