Αρχική Ελλαδα Η γλυκιά ζωή της Αικατερίνης Σακ, μιας γυναίκας που έφτασε εύκολα από...

Η γλυκιά ζωή της Αικατερίνης Σακ, μιας γυναίκας που έφτασε εύκολα από την προεδρία μιας εταιρείας και ενός δικαστηρίου στην προεδρία της Δημοκρατίας.Άλλα είπε για τη Μπεκατώρου,άλλα για τον Λιγνάδη…

1901

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Γεγονός 1ο. Η απόφαση 2499/2012 που δικαίωσε ιδιωτικά συμφέροντα και έβαλε τις ΑΠΕ σε δασικές εκτάσεις ,διότι η σωστή ερμηνεία του Συντάγματος,που ως τότε το ερμήνευαν λάθος  κλπ κλπ

Γεγονός 2ο Οι  βασικοί συντελεστές της απόφασης αυτής:

Πρόεδρος:  Κ. Μενουδάκος
Εισηγητής: Αικ. Σακελλαροπούλου
Δικηγόροι: Μ. Χαϊνταρλής, Δημ. Αναστασόπουλος, Γλ. Σιούτη, Εμ. Βελεγράκης, Δημ. Μέλισσας

Γεγονός 3ο:Η ύπαρξη μιας εταιρείας με την επωνυμία “Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος”.Από το 2011 στην εταιρεία αυτή είναι Αντιπρόεδρος η δικηγόρος-καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη.Σχεδόν αμέσως μετά την παραίτησή της από Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.Δηλαδή η δικηγόρος των ιδιωτών που μπήκαν στα δάση με την απόφαση αυτή ,όπου εισηγήτρια ήταν η κ.Σακελλαροπούλου και πρόεδρος ο κ.Μενουδάκος.

Γεγονός 3ο:

Το 2015 μετά την έκδοση αυτής της απόφασης πρόεδρος γίνεται η κ.Σακελλαροπούλου ,παράλληλα με τα δικαστικά της καθήκοντα.

Γλυκιές νομικές και περιβαλλοντικές ομορφιές!!!

Γεγονός 4ο:

Το 2019 φεύγει η κ.Σακελλαροπούλου και πρόεδρος γίνεται η κ.Σιούτη. Νομικές και περιβαλλοντικές Πανομορφιές !!!

Γεγονός 5ο

Στις 15 Γενάρη του 2020 προτείνεται η κ.Σακελλαροπούλου για πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νομικές και περιβαλλοντικές και πολιτικές ομορφιές απο τον κΚυριάκο που σιχαίνεται τους μη πολέμιους του πελατειακού Κράτους,έστω και αν ήταν συνάδελφοί του Υπουργοί στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο η στο ίδιο Κόμμα.

(Αλήθεια το 2019 που παραιτήθηκε  απο την εταιρεία αυτή η κ.Σακελλαροπούλου ήξερε ότι θα προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας;Η μήπως; Α μπα…)

Το Μάρτιο του 2022 η εταιρεία αυτή εκδίδει τιμητικό τόμο για την κ.Σακελλαροπούλου και σε ειδική εκδήλωση την τιμούν ο κ.Μενουδάκος και η κ.Σιούτη.

Γλυκιές νομικές και περιβαλλοντικές και πολιτειακές πανπανομορφιέεεες!!!

Αυτά ως ένας πρόλογος για την νομική και περιβαλλοντική πορεία της κυρίας Σακκελλαροπούλου κόρης δικαστή που δίκασε και αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο κοσκωτοσκάνδαλο και δικαστινα η ίδια υπουργού του Γ. Παπανδρέου ,στον οποίο έβαλαν κάτι μήνες χάδι, με αναστολή φυσικά, για τον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ.

 

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Ανήκαμε και ανήκουμε σε εκείνους της ερευνητικής δημοσιογραφίας που πιστεύουν ότι οι πάντες ερευνώνται και ελέγχονται και φυσικά και οι πολιτειακοί άρχοντες.

Ιδιαίτερα αν υπάρχει μεταπήδηση κάποιου από τη μία εξουσία στην άλλη,αν και θεωρητικά οι εξουσίες αυτές δεν (πρέπει να)συναντώνται πουθενά.

Ιδιαίτερα αν πρόκειται περι δικαστικών λειτουργών για τους οποίους θεωρητικά ισχύει το λεχθέν από Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

“Πέστε στον πρωθυπουργό που με διόρισε ότι δεν πάω εγώ στο γραφείο του,έρχεται εκείνος στο δικό μου,όταν η γραμματέας της Εισαγγελίας του ορίσει συνάντηση”.

Σε μερικές χώρες της Δύσης πράγματι δικαστικοί εμπλέκονται με την πολιτική εξουσία.Ιδιαίτερα εισαγγελείς στις ΗΠΑ,όπως έγινε πρόσφατα με έναν διεφθαρμένο Εισαγγελέα, ο οποίος  ουσιαστικά”πούλησε” τον όρκο του  για να διοριστεί υπουργός απο τον Τραμπ.Ηταν εκείνη η “υποθεσούλα” με τα ανήλικα του Επστάϊν,του πρίγκιπα της κόρης του εκδότη Μέρντοχ κ.α.

Ομως οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν φοβερές δικλείδες ασφαλείας.

Τέτοιες που π.χ.

1)να έχουν φτάσει ΤΩΡΑ τον Τράμπ ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης,η οποία θα προκαλέσει σεισμικές εξελίξεις καθώς θα δικαστεί ως ηθικός αυτουργός και υποκινητής των αιματηρων,πολύνεκρων επεισοδίων με τα οποία προσπάθησε να μην φύγει -παρά την ήττα με εκατομμύρια ψήφους διαφορά-από το Λευκό Οίκο.

2)να εκδιώξουν από την προεδρία της Δημοκρατίας τον Γερμανό πρόεδρο Βούλφ γιατί δέχθηκε δώρο,όχι ακριβό,απο επιχειρηματία,

3)να οδηγήσουν στη φυλακή Γάλλο πρωθυπουργό για …αργομισθία στο γραφείο του τηςσυζύγου του με το (ευτελές)τηρουμένων των αναλογιών)ποσό των 50 χιλιάδων ετησίως,

Αφού ζήσαμε τον δικαστή Σαρτζετάκη ως πρόεδρο Δημοκρατίας και τις ιστορίες με τη βίλα που του έχτισε (με αμοιβή ντεεε…) ο επιχειρηματίας Βωβός στην Πεντέλη και την ιστορία με το “κ…λόσπιτο” του Παπανδρέου απο δανεικά επιχειρηματία …όπλων,σήμερα ζούμε μια ακόμα απίστευτη ιστορία.

Μια άλλη δικαστική λειτουργός έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020 γιατί ο Κυριάκος έκρινε ότι δεν πρέπει να ανανεωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν καραμανλικ…,συγνώμη δεν είχε πολεμήσει πολύ το πελατειακό κράτος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο μοναδικός στην ιστορία πρόεδρος της Δημοκρατίας που διαμένει από το 1968 στην ίδια πολυκατοικία…

Το 2021 στη γιορτή της Δημοκρατίας η νέα πρόεδρος έγραψε κατάμαυρη σελίδα με την υπόθεση ακύρωσης βράβευσης του γνωστού διάσημου διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου επειδή το απαίτησε ο …Μπογδάνος και παρόμοιοι σε  συναπάντημα.

Το κατόρθωμα της προεδρίνας αυτής καταγράφηκε ως εξής σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση”.

Η προεδρία απάντησε μέσω κύκλων ότι τους βραβευθέντες ορίζει το Υπουργείο Εξωτερικών και τέλος.Απο τους… κύκλους!

Αυτό πάντως συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία και δεν έχουμε προηγούμενα “ατυχήματα”.Επομένως η “πρωτιά” της ανήκει…

Μετά απο ένα φωτογραφικό κρεσέντο με τον Λιγνάδη εντός και εκτός προεδρικού Μεγάρου είχαμε δραματικες εξελίξεις.

Ο Λιγνάδης βρέθηκε στη  προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή για βιασμούς.

Στο στάδιο αυτό η Προεδρί(ν)α έπρεπε να εκδώσει ,λόγω των δημοσιευμάτων και του θορύβου μια ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει πότε και ποιός και γιατί της σύστησε τον Λιγνάδη και αν έχει βγάλει με άλλον καλλιτέχνη τόσες πολλές φωτογραφίες σε τόσο μικρό (έστω και μεγαλύτερο)χρονικό διάστημα.Και να συνεχίσει τη γλυκιά-σε σύγκριση με τα εκατομμύρια των Ελλήνων- ζωή της.

Την υπεράσπιση του εν λόγω Λιγνάδη ανέλαβε (φυσικά) ο Αλ.Κούγιας με όσα πολλά αυτό σημαίνει και διαλάλησε παντού τη βεβαιότητα ότι θα αθωωθεί ο Λιγνάδης και τότε όλοι όσοι τα αντίθετα πίστεψαν ή είπαν ή έγραψαν θα καταπιούν τη γλώσσα τους.

Η πρωην αθλητική δικαστίνα που (με κλήρωση κανονική φανταζόμαστε) ανέλαβε την προεδρία του 7μελούς δικαστηρίου βρήκε στην αθώωση μόνο την ψήφο τη δική της και μιας ακόμα δικαστίνας.

Και η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση στις δυο αυτές αθωωτικές ψήφους καθώς και ο όγδοος της σύνθεσης,δηλαδή ο εισαγγελέας έδρας ήταν καταπέλτης ,καταδικαστικός για τον Λιγνάδη.Σύνολο  από έδρας:6-2. Διαφορά όση η διαφορά γκολ (1-5)μεταξύ Ολυμπιακού και Μακάμπι Χάϊφα,στην προχθεσινή αθλητική περίπτωση. Κανείς από την πλευρά του Ολυμπιακού,ούτε ο Αλέξης,ως Δικηγόρος, δεν μίλησε  για ξεκάθαραη νίκη -δικαίωση του Ολυμπιακού έναντι της Μακάμπι Χάϊφα.Συντριβή σκέτη ήταν,όπως γράφουν όλοι και τα αθλητικά που αγαπούν τον  Ολυμπιακό.

Συντριβή σκέτη με 6-2 είναι και η υπόθεση Λιγνάδη για τον ίδιο και τους εκόντες-άκοντες υποστηρικτές του δια λόγων ή έργων ,στα οποία περιλαμβάνονται και οι φωτογραφίσεις,όπως της προεδρίνας,πρώην δικαστίνας.

Η συντριβή απέκτησε και το χαρακτηριστικό της παραίτησης της δημοσιογράφου Χρύσας Ρουμελιώτη.

Αυτό συνέβη στη φετινή γιορτή της Δημοκρατίας.

Κοινός τόπος στα ΜΜΕ ότι αφορμή της δραματικής αυτής εξέλιξης είναι η φράση της προέδρου με την οποία καταδικάζει ως λαϊκισμό κάθε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.Μας λέει στην φράση αυτή ότι δικάζουν τα δικαστήρια και άλλα άρρητ’αθέμιτα κουκιά μαγειρεμένα.

Ιδού τι εκστόμισε:

«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Γιατί είναι κουκιά αυτά;

Γιατί η προεδρίνα δεν μπορεί να εμφανίζεται  α λα καρτ σε σοβαρές παρόμοιες  υποθέσεις.

Οταν προ μηνών δέχθηκε τη Σοφία Μπεκατώρου είπε άλλα.Και κατά την δική μας ανάγνωση είναι ακριβώς αντίθετα στην ουσία με αυτά που είπε για τον Λιγνάδη.

Διαβάστε τα:

«Συνάντησα σήμερα μια σπουδαία αθλήτρια, μια γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν μια ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειας με τις οποίες κοινοποίησε την τραυματική εμπειρία της. Μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας. Όλες εκείνες που φέρουν το τραύμα τους σιωπηλά επί χρόνια, μη τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, με χλεύη, ακόμα και με κοινωνικό στιγματισμό. Όλες εκείνες που υποφέρουν από τις ψυχολογικές επιπτώσεις μιας τέτοιας επώδυνης εμπειρίας, καταρρακωμένες από τη ντροπή και την ταπείνωση, κατασπαραγμένες από την ενοχή λες και οι ίδιες ευθύνονται γι’ αυτό που τους συνέβη, καταδικασμένες εσαεί στον φόβο, στην απέχθεια για το σώμα τους, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή- ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή».

Η Μπεκατώρου είναι το φερόμενο ως θύμα.Δεν καταδικάστηκε όμως ο θύτης.Δεν έγινε καν δίκη.

Αν ο θύτης της Μπεκατώρου ήταν ο Λιγνάδης και τα έλεγε αυτά η προεδρίνα δεν είναι ακριβώς αντίθετα με όσα είπε και τα φωτογράφισαν ως στήριξη στον Λιγνάδη διάφορα ΜΜΕ;

Αν η φωτογραφία είναι λάθος πρέπει η προεδρίνα να εκδώσει μια ανακοίνωση και να τα ξεκαθαρίζει.Οσο δεν το πράττει μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι είναι α α λα καρτ.Πότε με το θύμα και πότε με τον θύτη.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση Λιγνάδη όπου ο θύτης είναι με το συντριπτικό 6-2 της Δικαιοσύνης καταδικασμένος.Και αν υπολογίσουμε και τον ανακριτή και τον εισαγγελέα παραπομπής και την Εισαγγελέα της έφεσης τότε το 6-2 γίνεται 9-2.

Σε δεύτερη συνεχόμενη γιορτή της Δημοκρατίας η προεδρία γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής σκανδάλων.Και η πρόεδρος δεν μένει στο ίδιο σπίτι για πολλές δεκαετίες.

Από το 2009 διαμένει σε ένα πολύ γλυκό,πρότυπο κατασκευής,σπίτι που αγόρασε απο τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το οποίο έχει αντικειμενική αξία 400 χιλιάδες ευρώ.

Δεν μπορεί να μην τα προσέχουμε αυτά.Οπως προσέχουμε και τον θόρυβο που γινεται με γυναίκα εν ενεργεία Υπουργού μας ,η οποία διακπεραίωσε αγορά σπιτιού στην Ελλάδα απο τον αδελφό του πρώην προέδρου της Γαλλίας Σαρκοζί.

Κι άλλοι τα προσέχουν.Και κάνουν ρεπορτάζ για την αντικειμενική και την πραγματική αξία αυτού του σπιτιού που αγόρασε ο Γάλλος.Και πολύ σωστά κάνουν.Ετσι γίνεται στη Δύση με τους κουτόφραγκους.

Κυρία προεδρίνα μας βγάλτε πληηηζ ανακοίνωση για όλα και δώστε αποστομωτικές απαντήσεις του στυλ: “3 το λάδι,3 το ξύδι” κλπ και πάντως βεβαιώστε ότι δεν στηρίζετε τον Λιγνάδη,αλλά τα θύματα.Οπως κάνατε στην Σοφία Μπεκατώρου.

Για να αποδείξετε ότι δεν υποκριθήκατε στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου καλέστε τα θύματα του Λιγνάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.Οπως κάνατε με την Μπεκατώρου. Αυτά είναι θύματα και με τη βούλα της Δικαιοσύνης ως τώρα.Οπως και σωστά φωτογραφηθήκατε με την Σοφία έτσι να φωτογραφηθείτε και με αυτά τα θύματα.Πόσο μάλλον καθώς σπεύσατε και  φωτογραφηθήκατε με τον Λιγνάδη ,για τον οποίο υπήρχαν συννεφα απο το 2014 και κάποιος αετός,έστω μπούφος,εκεί τριγύρω σας(υπάρχουν και τα δυο είδη) έπρεπε να σας ενημερώσει.

Αλλιώς παραιτηθείτε τώρα…Και συνεχίστε να απολαμβάνετε την γλυκιά ζωή σας με τις ευχές μας.

Αυτά βέβαια λέμε και γράφουμε εμείς.

Εσείς προφανώς έχετε αντίθετες απόψεις.

Οπότε συνεχίστε την γλυκιά(συμφωνα με τα δικά μας μάτια) ζωή σας για να διδάσκονται με το παράδειγμά σας και οι επόμενες γενιές τι θα συμβεί όταν ένας πρωθυπουργός απεχθάνεται τους μη πολέμιους του πελατειακού κράτους.