Αρχική Ελλαδα Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της!..

1099

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Η δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί να είναι και άστοχο και ανακριβές και εν τέλει συκοφαντικό.Mία πολιτική θέση επίσης μπορεί να είναι άστοχη,ανακριβής και εν τέλει συκοφαντική.

Οταν αυτό διαπιστωθεί με μία συγνώμη αποκαθίσταται το ηθικό επίπεδο του υβριστή ή του συκοφάντη και κρίνεται ανάλογα στο νομικό επίπεδο.

Οταν διαπιστωθεί με δικαστική βούλα η ανακρίβεια,η άστοχία ή πολύ περισσότερο η συοκοφαντία τότε μπορεί κανείς να ομιλεί όχι για δημοσιογραφικό ρεπορτάζ ΄η δημοσιογραφία η πολιτική,αλλά για συμπεριφορά κακοποιητική.Και σε περιπτώσεις με πολλά χρήματα και πολλά και παράνομα συμφέροντα να ομιλεί για μαφιόζικη συμπεριφορά.

Η υπόθεση Βγενόπουλου ήταν μια υπόθεση με πολλά στοιχεία Μαφίας στην εξέλιξή της στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ζωής.

Ετσι μεταφράζονται όσα συνέβησαν στην ελληνική και κυπριακή οικονομία και ο Βγενόπουλος χάθηκε ξαφνικά(ανακοπή λέει το “χαρτί”) στην κορύφωση των εναντίον του διώξεων απο την ελληνική και κυπριακή Δικαιοσύνη για τις καταστροφές στην ελληνική και κυπριακή οικονομία.

Ηταν τόσο σοβαρά όλα αυτά,ώστε κάποιοι προφανώς ανεγκέφαλοι δικαιολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων εργαζομένων στις επιχειρήσεις (ΜΑΡΦΙΝ) που εμφανίστηκαν ως Ομιλος ΜΙG με επικεφαλής τον μακαρίτη.

Πέθανε.Ανθρωπος θανάτω δεδικαίωται…Δεν δικάστηκε,δεν καταδικάστηκε επομένως έτσι έκλεισε ο κύκλος του.

Μετά τον θάνατό του πέρασαν χρόνια στη σιωπή.Ξαφνικά ,στις 23 Φλεβάρη του 2022,η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έβγαλε μια ανακοίνωση που έγραψε τα εξής:

«Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Αφορμή ένα άθλιο -για την κ.Θάνου-κείμενο σε μια ιστοσελίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:

«Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του.

Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;»

Αυτά όλα έγιναν στις 22-23/2/2022.Στην εξουσία πανίσχυρος ο Κυριάκος Μηστοτάκης, ο οποίος όπως βεβαίωνουν οι δικοί του δημοσκόποι ,ήταν μπροστά με 10-11% απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού  στα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πρωτοσέλιδη αναφορά στις κασέτες του Βγενόπουλου και πως θεωρούσαν ΔΕΔΟΜΕΝΗ την ενοχή σε εκβιασμό της κ.Θάνου:

Οπως βλέπετε στην πρώτη σελίδα προβάλλουν ως θύελλα τον εκβιασμό,τον οποίο όπως διαβάζετε και στην ανακοίνωση της νέας Δημοκρατίας θεώρησαν και παρουσίασαν ως δεδομένο με θύμα τον Βγενόπουλο και δράστιδα την Κυρία Θάνου.

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου επιφυλάσσει ανθρωπιστική θαλπωρή στα θύματα και επιτίθεται με δριμύτητα στους δράστες.

Ανεξάρτητα απο το γεγονός ότι ως θύματα μαφιόζικων επιθέσεων και εμείς δεν γνωρίσαμε την θαλπωρή αυτή και αγωνιστήκαμε και δικαιωθήκαμε μόνοι μας,εκεί αποδίδουμε και το γεγονός ότι ο φίλος μας (τον βοηθήσαμε αρκετά) καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης σε συνέδριο μακροζωίας κάλεσε μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και τον δικηγόρο Σπύρο Σαγιά,γραμματέα του Υπουργικού συμβουλίου επι ΣΥΡΙΖΑ.Ισως του συμπαρίσταται για την υπόθεση των υποκλοπών απο τις οποίες κάθονται στο εδώλιο για κακουργήματα διάφοροι.Είχαν προσπαθήσει να παραδώσουν στον στενό φίλο του Ερντογάν εμίρη του Κατάρ μια περίφημη έκταση στη Ζάκυνθο,ικανή να εγκατασταθεί εκεί ολόκληρη μυστική βάση παρακολούθησης όσων συμβαίνων στο Ιόνιο,στη Βόρειο Αφρική κλπ κλπ.

Σαγιάς και Πιτσιόρλας παρουσιάστηκαν απο τη Νέα Δημοκρατία ως θύματα υποκλοπών και ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι η ΕΥΠ παρακολυθούσε τότε την υπόθεση της Ζακύνθου με την σοβαρή αυτή κατάληξη.

Σαγιάς και Πιτσιόρλας δεν παραπέμθηκαν βέβαια για τίποτα και η παρακολούθηση προφανώς αφορούσε στην εξιχνίαση του σκανδάλου,τους υπέυθυνους και όχι σε πρόσωπα με πολιτικά ή άλλα κριτήρια.Αλλωστε επειδή ουδέν προέκυψε για τους δυο ,ο κ.Πιτσιόρλας προήχθη σε υφυπουργό ΜΕΤΑ την εξιχνίαση του σκανδάλου για το οποίο υπάρχουν κασέτες και εκεί ακούγονται εκατομμύρια και βίλα με το κλειδί στο χέρι,άσχετα με τους προαναφερόμενους.

Η Β.ΘΑΝΟΥ

Η άμεσα θιγόμενη και πρώην πρόεδρος του αρείου Πάγου και πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός ,χθές 30/9/2022,δηλαδή 7 μήνες και 7 ημέρες μετά τις ανακοινώσεις αυτές για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα ανακοίνωσε δια του πληρεξουσίου της δικηγόρου τα εξής:

“Μετά την ανάσυρση της από 11-05-2016 μηνυτήριας αναφοράς του
Ανδ. Βγενόπουλου, που διατάχθηκε, την 5-5-2022, από τον Οικονομικό
Εισαγγελέα Αθηνών Χρ. Μπαρδάκη και μετά από νέα έρευνα, που
διεξήχθη από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Μκ. Ποιμενίδη, ο
τελευταίος, με την υπ’ αριθμόν 1503/2022 διάταξή του, έκρινε ότι
ουδόλως αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της
Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η ως άνω
μηνυτήρια αναφορά πρέπει να τεθεί στο αρχείο, για δεύτερη φορά.
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, εκτός από την εκ νέου αξιολόγηση όλου
του αποδεικτικού υλικού, το οποίο είχε ήδη συλλεγεί και αξιολογηθεί,
κατά το 2016, από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη,
συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία και ερεύνησε, επιπλέον και το ηχητικό –
συνομιλία, μεταξύ του Α. Βγενόπουλου και της Δ.Μ., την οποία είχε
καταγράψει, τον Απρίλιο του 2016, ο ίδιος ο μετέπειτα αποβιώσας
επιχειρηματίας, χωρίς όμως ουδέποτε να επικαλεσθεί το εν λόγω ηχητικό,
ούτε κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του ούτε και αργότερα,
όταν κλήθηκε και εξετάσθηκε, ως μάρτυρας, ενώπιον του Εισαγγελέα.
Το ηχητικό αυτό δημοσιοποιήθηκε, δια μέσου του διαδικτύου, μετά
πάροδο έξι (6) χρόνων, με το από 23-2-2022, δημοσίευμά της ιστοσελίδας
χωρίς ο υπεύθυνος αυτής να εξηγήσει ποτέ με ποιόν σκοτεινό
και ύποπτο τρόπο περιήλθε στα χέρια του και κυρίως για ποιο λόγο, αντί
να καταθέσει το εν λόγω στοιχείο στην Εισαγγελία, όπως υποχρεούται,
σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να το
αναρτήσει το διαδίκτυο, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι από το ηχητικό αυτό
αποδεικνυόταν δήθεν πως η «Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο»,
διασύροντας έτσι την επίτ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην
Πρωθυπουργό, η οποία υπηρέτησε, επί 42 χρόνια την Δικαιοσύνη,
χαρακτηριζόμενη από όλους ως ακέραιη και έντιμη Δικαστική Λειτουργός.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας μετά από ενδελεχή έρευνα αρκετών μηνών,
εκτιμώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, αποφάσισε ότι
ουδόλως αποδείχθηκε ότι η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου απέστειλε την
Δ.Μ., ως αγγελιοφόρο της, για να ζητήσει ανταλλάγματα από τον
επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλο. (Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κρίση είχε
καταλήξει και η έρευνα της Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη
που διεξήχθη το 2016).
Ως ιδιαιτέρως εξάρσιμο σημειώνεται το γεγονός ότι η ίδια η επιτ.
Πρόεδρος, Βασιλική Θάνου, την 1/9/2022, με αίτηση η οποία κατετέθη
ενώπιον του αρμοδίου Οικονομικού Εισαγγελέα, ζήτησε να κληθεί και να
καταθέσει, εκ νέου, για την αρχειοθετημένη πλέον υπόθεση, πλην όμως
ο ίδιος ο διενεργών την έρευνα κ Εισαγγελέας, έκρινε ότι ουδόλως τούτο
ήταν αναγκαίο για την πορεία/2 η αρχειοθέτηση της εν λόγω μηνυτήριας
αναφοράς.
Κατά συνέπεια, κατέπεσαν πλήρως οι συκοφαντίες εναντίον της
Βασιλικής Θάνου, οι οποίες περιέχονταν στο δημοσίευμα της ως άνω
ιστοσελίδας δηλ. α)ότι δήθεν, από το ηχητικό που δημοσιοποίηση
πρόκυπτε πως η Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο και πως και πως
αποδεικνύονταν οι εναντίον της καταγγελίες, παραβιάζοντας έτσι και το
τεκμήριο αθωότητας, το οποίο υποχρεούνται να σέβονται οι
δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικές
δεοντολογίας και β) ότι δήθεν η προηγούμενη, περί αρχειοθέτηση
εισαγγελική διάταξη ήταν διαβλητή με αποτέλεσμα μεθόδευσης μεταξύ
της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Ζαΐρη.
Αναμένεται η έκδοση της απόφασης, επί της αγωγής
αποζημίωσης, την οποία έχει ασκήσει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επίτ.
Βασιλική Θάνου, κατά του υπευθύνου της ως άνω ιστοσελίδας ,Χρήστου
Ράπτη , για την προσβολή της προσωπικότητάς της”.

 

Ολα αυτά έγιναν με πανίσχυρη την κυβέρνση της Νέας Δημοκρατίας και απο δικαστικούς λειτουργούς ,οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές επι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ.Θάνου δικαιώθηκε με την εκ νέου αρχειοθέτηση της υπόθεσης αυτής γιατί τίποτα νέο δεν υπήρχε στις κασέτες αυτές και ,όπως τονίσαμε καταθέτοντας στη δίκη, ως μάρτυρας-προταθείς από την κ.Θάνου,  στις κασέτες βεβαιώνει η “πρωταγωνίστρια”,ότι ΠΟΤΕ η κ.Θάνου δεν ζήτησε και δεν έλαβε τίποτα από την πλευρά Βγενόπουλου,η οποία επι των ημερών της δεν πέτυχε την συγκάλυψη του σκανδάλου.

Δηλαδή στις κασέτες αυτά που λέγονται και ακούγονται κατηγορηματικά βεβαιώνουν ότι η κ.Θάνου δεν εκβίασε ποτέ και ούτε στο ελάχιστο την πλευρά Βγενόπουλου και αυτό το βεβαίωσε και ο δικηγόρος Βγενόπουλου ,ο επίσης δικηγόρος και της Μαρέβα Μητσοτάκη,Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επομένως και με την εκ νέου αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος ,τοποθετηθέντα εκεί επι Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας πως μπορεί να χαρακτηρισθεί;Αστοχη;Ανακριβής;Επιπόλαιη;Εργασία ηλιθίων;Μαφιόζικη;

Σκόπιμα δεν δημοσιεύσαμε αμέσως μετά την ανακοίνωση αρχειοθέτησης το ρεπορτάζ αυτό.Περιμέναμε 2-3 ημέρες να δώσουμε χρόνο στη Νέα Δημοκρατία να βγάλει νέα ανακοίνωση και να ανακαλέσει δια συγνώμης την πρώτη.

Ετσι θα έκανε καθένας που είχε κάνει κάτι άστοχο,ανακριβές,αλλά όχι ιδοτελές.

Στο μέτρο που τέτοια ανακοίνωση δεν βγήκε ακόμα ,σκεφτόμαστε ότι η πράξη προσδιδιάζει σε μαφιόζικη παρέα και όχι σε ένα Κόμμα Εξουσίας με τόσο καλή ιστορία,όσο η Νέα Δημοκρατία.

Η κ.Θάνου,όπως και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος διαμένουν στο ίδιο παλαιότατο σπίτι για πολλές -πολλές δεκαετίες.Από το 1968 ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος έλαβε ιταμή συμπεριφορά από τον πρίγκηπα Κυριάκο,και στη θέση του προώθησε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,η οποία διαμένει από το 2009 σε σπιταρώνα που αγόρασε σε σουπερ μοντέρνο συγκρότημα απο τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ…

Από την έρευνα που κάνουμε προκύπτει και μία ακόμα σοβαρότατη πλευρά,η οποία “σπρώχνει” προς την εκδοχή αυτή.

ΠΡΙΝ αρχειοθετηθεί η αθλιότητα κατά της κ.Θάνου αιωρείτο στην ατμόσφαιρα και κυρίως στη Δικαιοσύνη η εικόνα ότι οι υποθέσεις Βγενόπουλου ήταν εκβιασμός της Δικαιοσύνης υπό την κ.Θάνου.

Ετσι ήταν-κατ αποτέλεσμα και όχι με υποκειμενικούς όρους- πρόσφορο το κλίμα να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση(διοικητικά δικαστήρια) ,η οποία έκρινε…αντισυνταγματική την επιβολή οικονομικών κυρώσεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στην πλευρά Βγενόπουλου γιατί δεν υπήρξε προηγουμένως πρόσκληση σε…ακρόαση!.

Δεν εκφέρουμε καν άποψη για το αν ήταν αντισυνταγματική ή όχι η ιστορία.Αλλά πόσες άλλες παρόμοιες  υποθέσεις μη ισχυρών  έχουν κριθεί συνταγματικές στη Δικαιοσύνη;

Επίσης κρίθηκε  ότι η παραγραφή είναι πενταετής,άρα είχε παραγραφεί το δικαίωμα του Δημοσίου.

Ετσι το δημόσιο χάνει τα 300 εκατομμύρια και τα απίστευτης οικονομικής αξίας ακίνητα που (βίλες κλπ)που είχε δημιουργήσει ο εν λόγω ολετήρας της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας.

Πόσες άλλες υποθέσεις πολιτών είχαν άλλη εντελώς κατάληξη και η παραγραφή κρίθηκε ως …20ετής στα δικαστήρια;

Μόλις πρόσφατα και σε μια πολύκροτη υπόθεση…

Είναι πολλά τα λεφτά και όταν το Δημόσιο “φροντίζει” να χάνει τέτοια ποσά,τότε κάποιος “ειδικός απεσταλμένος” απο τα παρασκήνια της πολιτικής εξουσίας επωφελείται…

Κατ αποτέλεσμα η υπόθεση ήταν μια πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού και δικαστική Ανάστασή της,η οποία θα πρέπει να έχει σοβαρές πολιτικές και δικαστικές συνέπειες…

Ιδού και τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ την επομένη της δικαίωσης της κ.Θάνου.Ούτε λέξη,στην ίδια θέση που είχε δημοσιευθεί ο δήθεν εκβιασμός…

Αντιθέτως ,όπως βλέπετε και πάλι το προσφιλές θέμα της υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη εκλογικά.Και ο πανηγυρισμός του αντικειμενικού(φωτογραφία στο κότερο με τον Αδωνη…) δημοσιογράφου(υμνογράφου μήπως;) Γιάννη Πρετεντέρη.

Και ο Όρμπαν υπερέχει εκλογικά στην Ουγγαρία…Και λοιπόν;