Αρχική Αθλητικα Η Ρεάλ πρώτη στην Ευρώπη-Σαρωτικός Τσιτσιπάς στο Παρίσι!

Η Ρεάλ πρώτη στην Ευρώπη-Σαρωτικός Τσιτσιπάς στο Παρίσι!

530

Ολοι οι δρόμοι οδηγούσαν το Σάββατο τους Έλληνες φιλάθλους στο Παρίσι.Αφενός νωρίς το απόγευμα ο Νο4 στον κόσμο του παγκόσμιου τένις Στέφανος Τσιτσιπάς σάρωσε τον Σουηδό Ύμερ Νο 127  στον κόσμο με 3-0 σετ και συνολικά 18-5 στα γκέϊμ!!!Ετσι πέρασε στους 16 και ελπίζει ακόμα πιο ψηλά στην διοργάνωση καθώς επόμενος αντίπαλος είναι ο Δανός Ρούνε ανερχόμενο αστέρι και Νο 20 στον κόσμο.

Στην ίδια πόλη στο Παρίσι η Ρεάλ Μαδρίτης βασίλισσα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ της Ευρώπης είχε πάρει πριν 66 χρόνια το πρώτο πανευρωπαϊκό κύπελλο.

Το σαββατόβραδο είχε αντίπαλο την φημισμένη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα.Η Ρεάλ σε αυτά τα 66 χρόνια είχε μαζέψει 13 κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης και η Λίβερπουλ 6 όσα και η Μπάγερν.Στη δεύτερη θέση η Μίλαν με 7.

Η Ρεάλ πήγε στον τελικό όχι ως φαβορί για τους ειδικούς.Και όμως…νίκησε!Με έναν ισπανό στην ενδεκάδα…Ο Βέλγος τερματοφύλακας Κουρτουά ήταν ανίκητος και κατάφερε να αποκρούσει και πολύ δύσκολα από τα συνολικά 23 που έκανε η Λίβερπουλ.

Η Ρεάλ είχε μόνο 3 σουτ και το γκολ το έβαλε από την πλευρά που θα έπαιζε αν ήταν στην ενδεκάδα ο Τσιμίκας.Ηταν ο σκωτσέζος Ρόμπερτσον και ήταν εκτός θέσης στη γρήγορη επίθεση της Ρεάλ και στην ασίστ του Ουρουγουανού Βαλβέρδε ο βραζιλιάνος Βινίσιους κινήθηκε ταχύτατα και έβαλε το μοναδικό γκολ.Η Λίβερπουλ αν δεν είχε τονΣαλάχ δεν θα έκανετόσα πολλά σουτ ,αφού στα 20 από τα 23 πέρασε η μπάλλα από τον ίδιο.

Ο Τσιμίκας δεν έπαιξε καθόλου στη Λίβερπουλ η οποία ξεκίνησε με 3 πάικτες απο το νησί…

Φαινόταν από μακριά  πάντως ότι η Ρεάλ θα βάλει γκολ έστω και αν οι προσπάθειες ήταν ελάχιστες…