Αρχική Uncategorized Θρύλος-ΠΑΟ:Ο ιδανικός πρωταθλητής και ο ιδανικός αυτόχειρας στην Ευρωλίγκα!

Θρύλος-ΠΑΟ:Ο ιδανικός πρωταθλητής και ο ιδανικός αυτόχειρας στην Ευρωλίγκα!

314

 

Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ο Ολυμπιακός ότι είναι ομάδα για τον φετινό τελικό της ευρωλίγκας και εκεί μπορεί να τον χτυπήσει στα ίσα ,είτε έχει αντίπαλο τη Ρεάλ,τη Φενέρ,την Μπάρτσα ή της Εφές.

Και στο παιχνλίδι του απέναντι στην Αλμπα έδειξε ότι είναι ομάδα με αρχή,μέση και τέλος με παίκτες αποφασισμένους και προπονητή που μπορεί να πάρει απο αυτούς το καλύτερό τους.Ο Μπαρτζώκας έχει πάρει πρωτάθλημα Ευρώπης και δείχνει ότι άνετα μπορέι να το πάρει και φέτος με εντελώς διαφορετικούς παίκτες.Απέναντι στην Αλμπα ,μέσα στο Βερολίνο και χωρίς Σλούκα,Πίτερς έκανε επίδειξη και  έφτασε να την σαρώνει με σχεδόν 40 πόντους διαφορά και νταμπλ σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93.

Άλμπα Βερολίνου (Ίσραελ Γκονθάλεθ): Πρότσιντα, Σμιθ 6 (2), Ντελόβ 2, Ουέτσελ 6, Σνάιντερ 4, Ολίντε 16 (3), Κουμάτζε 2, Τίμαν 5, Σίκμα 9 (1), Λάμερς 6, Μπλατ 4 (1), Ζούσμαν.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 15 (3), Κέιναν 6 (1), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 9, Βεζένκοφ 28 (4), Παπανικολάου 11 (2), Τσάμης 2, Μπολομπόι 7, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 5 (1), Αμπόσι

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με τον σουτέρ Τόμας και τον ψηλό Αγραβάνη και έδειχνε ότι και χωρίς Γούολτερς και Παπαγιάννη και Πονίτκα μπορούσε να κερδίσει άνετα την άσημη στο ευρωμπάσκετ Βαλένθια.

Οι βοήθειες που είχαν οι παίκτες όμως από τον πάγκο ήταν και πάλι ελάχιστες και ιδιαίτερα στην τελευταία φάση.Ο ΠΑΟ αυτοκτονεί πολλές φορές με τον Ράντονιτς στον πάγκο και αυτό δεν είναι τυχαίο…

Ανέτρεψε στο τέλος το σκορ μπήκε μπροστά με σουπερ απόδοση από Λι και Γκουνταϊτις κέρδιζε με 2 πόντους ,αφού έχασε τις ως τότε άχαστες βολές στο τέλος του ματς.Εμεναν 17 δευτερόλπετα και κάθε προπονητής λέει στους παίκτες του ένα απλό πράγμα:Απαγορεύεται να σουτάρουν τρίποντο και μάλιστα ο ΜΟΝΟΣ πάικτης που θα πάρει γιαυτό τη μπάλλα.Πόσο μάλλον ελέυθερο τρίποντο αυτός ο ΜΟΝΟΣ σουτέρ…

Αυτό ακριβώς έγινε.Το πως και γιατί είναι για αστείους και αστείες δικαιολογίες.Το απαγορεύεται διαβάζεται μόνο ως απαγορεύεται.

Ας πάει στην παράταση στο κάτω-κάτω το ματς παρά στον γκρεμό.

Σε μηδέν χρόνο ο Τζόουνς κατάφερε να σουτάρει για τρίποντο εντελώς μόνος απο ιδανική θέση!!! Διότι,διότι,διότι και λοιπές ακόμα βλακώδεις δικαιολογίες…Και η Βαλένθια κέρδισε με 92-91…

Αρκετά παιχνίδια τα έχασε με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟ.Τυχαίο;

 

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-42, 68-69, 91-92.

Παναθηναϊκός (Ντέγιαν Ράντονιτς): Λι 25 (5) , Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 8 , Γ. Καλαϊτζάκης 5 (1), Αγραβάνης, Τόμας 13 (2), Μπέικον 10, Γκριγκόνις 5 (1) , Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 23.

Βαλένθια (Αλεξ Μουμπρού): Χάρπερ 6 (2), Κλαβέρ 13 (3), Πουέρτο, Πρέπελιτς 2, Πραντίγια 9 (1), Γουέμπ 6 (2), Λόπεθ – Αροστέγκι 4, Τζόουνς 24 (2), Ράντεμπο 2, Έβανς 3 (1), Αλεξάντερ 16, Ριβέρο 7.