Αρχική Αθλητικα Ιστορική πρόκριση ΠΑΟΚ-Ιταλική σφαλιάρα αποκλεισμού στον Θρύλο!Νικη στο μπάσκετ

Ιστορική πρόκριση ΠΑΟΚ-Ιταλική σφαλιάρα αποκλεισμού στον Θρύλο!Νικη στο μπάσκετ

610
CONFERENCE LEAGUE 2021-2022 / ÐÁÏÊ - ÌÉÍÔÉËÁÍÔ

Μια ιστορική πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ μετά εξαντλητική παράταση και πέναλτυ στην Τούμπα.

Ο Πασχαλάκης έπιασε το πρώτο πέναλτυ,ο ΠΑΟΚ ευστόχησε και στα πέντε δικά του με εκτελεστές πέντε απο τους λεγεωνάριους και έτσι ο ΠΑΟΚ έσπασε μια ποδοσφαιρική “κατάρα”48 ετών,η οποία δεν του επέτρεψε να προκριθεί σε ευρωπαϊκό γύρο που διεξάγεται μετά το χειμώνα.

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στη διαδικασία των πέναλτυ στα ευρωπαίκά κύπελλα τέσσερις φορές μέχρι σήμερα.Ειχε αποκλειστεί και τις τέσσερις.Πιο οδυνηρή εκείνη στο Μόναχο,όπου αποκλείστηκε με ένα χαμένο πέναλτυ του νεαρού τότε στόπερ Μαλιούφα.

Η δανική Μίντιλαντ είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ1-0 στη Δανία.Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 στο 26 λεπτό με ένα δεύτερο φοβερό γκολ του αρχηγού του διεθνούς πορτογάλου Βιεϊρίνια στο Γ της εστίας.Λίγο νωρίτερα η δανέζικη άμυνα πρόσφερε ένα γκολ στον σέρβο Ζίφκοβιτς.Ο ΠΑΟΚ στο β ημίχρονο ανεξήγητα “κάθισε” και φαινόταν απο χιλιόμετρα μακριά το γκολ να έρχεται για τους δανούς.Ηρθε 17 λεπτά πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι άλλο το πάνω και άλλο το κάτω ράφι όταν οι αντίπαλοι είναι απο το πάνω.Οπως η Αταλάντα η οποία τον είχε νικήσει με το φτωχό 2-1 στο Μπέργκαμο,όπου προηγήθηκε ο Ολυμπιακός.

Στον Πειραιά ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος πήγαν απο το πάνω ράφι.Επαιξαν Ρόμα,Νάπολι,Αρσεναλ,Ντορτμουντ σε πολύ υψηλό επίπεδο.Σε αυτές τις ομάδες όμως μπροστά τους  στους μέσους και επιθετικούς υπήρχαν επίσης συμπαίκτες απο το πάνω ράφι.Στον Ολυμπιακό στον τομέα αυτό είναι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα καλύτεροι οι λεγεωνάριοι.

Η Αταλάντα έκανε άνετη παρέλαση στον Πειραιά και το 3-0 με το οποίο νίκησε τον Ολυμπιακό δεν αφήνει περιθώρια αναλύσεων πως και γιατί.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει και προπονητή και παίκτες απο το πάνω ράφι και τσάκισε(67-58) στον Πειραιά και την Μιλάνο,η οποία φέτος με τον Μεσίνα στον πάγκο και παίκτες πρωταθλητές Ευρώπης πάει ,λέει,για το πρωτάθλημα.

Η επίσης πρωταθλήτρια και υποψήφια πρωταθλήτρια και φέτος Ρεάλ έσπασε απο την ανάποδη το φετινό ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε βάλει μόνο 48 πόντους στο Βελγράδι.

Η Ρεάλ έβαλε μόνο 47 πόντους στο Κάουνας και συνετρίβη με 21 πόντους διαφορά από τη Ζάλγκιρις!

Συντριβή με 32 πόντους διαφορά γνώρισε και η πρωταθλήτρια Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου απο την πρωταθλήτρια επίσης Εφές στην Πόλη.