Αρχική Αθλητικα Καλή ευρωπαϊκή μέρα για τις ελληνικές ομάδες και τον Τσιτσιπά!

Καλή ευρωπαϊκή μέρα για τις ελληνικές ομάδες και τον Τσιτσιπά!

225

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο δύσκολη δουλειά και ανατροπή στη Σκωτία.Μέχρι το 84 έχανε 2-1 και εκεί ο …γεροΒιερίνια ισοφάρισε.Με πέναλτυ του αυστριακού σβάμπ στο 95 κέρδισε 3-2 την Αμπερντίν,η οποία ειχε μπει μπροστά στο ημίχρονο με 2-0.

Με το ίδιο σκορ και καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με την πολύ δυνατή φέτος Γουέστ Χάμ του Μαυροπάνου.Τα αγγλικά “σφυριά” απλώς μείωσαν σε 2-1.

Με το ίδιο σκορ και το ίδιο καλό ποδόσφαιρο έχασε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο από την γαλλική Ρεν,ομάδα με πολύ δυνατή παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα και ομάδα που τροφοδοτεί με ταλέντα τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο ΠΑΟ πλήρωσε την αδράνειά του στις αρχές των δυο ημιχρόνων,όταν σε (σχεδόν)στημένες φάσεις δέχθηκε δυο γκολ το ένα με πολύ δύσκολο τακουνάκι του γάλλου φορ.Ο Μπρινιόλι τον κράτησε σε 2-3 φαρμακερές επιθέσεις των γάλλων,αλλά ο ΠΑΟ είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει.Ο Τζούρισιτς έδειξε υπέρμετρο …αλτρουϊσμό όταν τον βρήκε αντίπαλος στην περιοχή,εκείνος κρατήθηκε όρθιος και ο πολύ κακός διαιτητής Πινέϊρο δεν έδωσε πέναλτυ.Ο κάκιστος αυτός διαιτητής μπροστά στα μάτια του δεν είδε και το πέναλτυ με το οποίο μείωσε (Ιωαννίδης)ο ΠΑΟ σε 2-1.Τον φώνακαν στο μηχάνημα,έβλεπε ένα πεντακάθαρο πέναλτυ μεαποβολή και το σκέφτηκε 1-2 ημέρες μέχρι που το έδωσε.Χωρίς φυσικά κάρτα.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στη Μασσαλία τη Μαρσέϊγ με τον Πινέδα,αλλά στη συνέχεια δέχθηκε δυο γκολ και έχασε 3-1.Κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Εντυπωσιακή η νίκη με 4-1 της Αστον βίλα στην έδρα της ισχυρής Αλκμααρ του Παυλίδη,όπως και το 5-1 της Λίβερπουλ επι της γαλλικής Τουλούζ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε καμία αντίσταση απο την παραπαίουσα φέτος πρώην πρωταθλήτρια  Ευρώπης Εφές και την διέλυσε με 75-57.

Τα φοβερά ντέρμπι πάντως έγιναν στην Ισπανία και στο Βελιγράδι.

Η Ρεάλ αν και ξέφυγε με διαφορά απο την Μπαρτσελόνα στο τέλος κέρδισε με ένα πόντο διαφορά.

Στο Βελιγράδι ο Ομπράντοβιτς έδειξε ποιός είναι στον πάγκο.

Η Παρτίζαν μπήκε στην τέταρτη περίοδο πίσω 12 πόντους από τον Αστέρα,αλλά τον κέρδισε με 88-86 στο νήμα…

 

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τον αποκλεισμό να έρχεται στη Βιέννη από τον Τσέχο Ν ο75 Μάτσατς καθώς δέχθηκε μπρεϊκ στο τρίο σετ.Ομως αμέσως μετά έκανε εκείνος μπρέίκ και κέρδισε 2-1