Αρχική Ελλαδα Αφόρητες πιέσεις:Ζήτημα ημερών-άν όχι ωρών-η αναγνώριση-σύλληψη φυσικού αυτουργού της δολοφονίας Καραϊβάζ!!!

Αφόρητες πιέσεις:Ζήτημα ημερών-άν όχι ωρών-η αναγνώριση-σύλληψη φυσικού αυτουργού της δολοφονίας Καραϊβάζ!!!

1799

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αυτή την ώρα στη χώρα μας ασκούνται αφόρητες πιέσεις στα εξωτερικά θέματα , το πήγαινε-έλα μεταξύ Λιβύης-Τουρκίας  είναι συνεχές .Οι επαφές με τις ΗΠΑ επίσης συνεχείς και κρίσιμες και ευτυχώς που στη θέση του Υπουργού εξωτερικών είναι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος όχι απλά κινείται,αλλά κάνει ακόμα πιο σταθερό τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα-Ε.Ε.

Αυτή την ώρα όμως έρχονται από το εξωτερικό και αφόρητες πιέσεις για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα μας

Μια εκτίμηση ,αν όχι πληροφορία, λοιπόν:

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί ζήτημα ημερών,αν όχι ωρών τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ενός εκ των δυο που έλαβαν μέρος στην δολοφονική επίθεση εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ. Αναφερόμαστε στον οδηγό της μηχανής και αν αυτό συμβεί τότε δεν θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσει και στον εκτελεστή, ο οποίος έριξε 10 σφαίρες στο κορμί,στο κεφάλι και στο χέρι του δημοσιογράφου.

Η εντολή απο ψηλά στην Αστυνομία είναι: πάση θυσία να ανακαλυφθούν οι φυσικοί αυτουργοί άμεσα.

Η εντολή έγινε ακόμα πιο πιεστική καθώς στην κυβέρνηση υποβλήθηκαν επίσημα ερωτήματα απο μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης να απαντήσει επώνυμα και με τους πιο ψηλά ισταμένους της σε δυο ερωτήματα:

1-για ποιό λόγο εκτιμά ότι έγινε  η δολοφονία του Καραϊβάζ και

2-γιατί δεν εξιχνιάστηκαν ακόμα οι δυο άλλες δολοφονίες δημοσιογράφων,δηλαδή του Σωκράτη Γκιόλια και η απόπειρα κατά του Στεφ.Χίου.

Στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης υπήρξε υπόσχεση απο πλευράς Ελλάδας ότι θα δοθούν σύντομα απαντήσεις στα ερωτήματα.

Στις συσκέψεις εκτιμήθηκε μεταξύ άλλων,ότι η χώρα θα βρεθεί σύντομα σε δύσκολη θέση διεθνώς και θα προσδιορίζεται ,ακόμα και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χειρότερους όρους απο αυτούς που προσδιορίζονται χώρες των Βαλκανίων,όπως η Αλβανία,το Κόσσοβο,το Μαυροβούνιο και στη συνέχεια Β.Μακεδονία,Βουλγαρία κλπ

Επομένως “είναι ανάγκη να υπάρξουν απαντήσεις και να καταδειχθεί ότι στην Ελλάδα γίνονται εγκλήματα, αλλά υπάρχει τιμωρία των δραστών” μας είπε κυβενρητικό στέλεχος χθες.

Η Ελληνική Αστυνομία,όταν έχει λυμένα χέρια μπορεί να βρεί και …ψύλλο στους αμμόλοφους της Σαχάρα προσθέτουμε εμείς…

Το Σάββατο στην κρατική τηλεόραση ο δικηγόρος της Μαρέβας Μητσοτάκη,ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσδιόρισε την Ελλάδα ως χώρα που μοιάζει με την Κολομβία ,το Μεξικό και γενικά μπανανίες,όπου κυβέρνηση Αρχές  και ένοπλες συμμορίες έχουν δυσδιάκριτα όρια και εξέφρασε-προς γενική έκπληξη-την ανάγκη να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στον Στεφ.Χίο, ο οποίος ανοιχτά κατηγορεί την κυβέρνηση για την επίθεση εναντίον του και η Εισαγγελία του ζητά εξηγήσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων.Επιπλέον αναφέρεται και στη γνωστή έρευνα της ΕΥΠ του 2016-2017 και στην εμπλοκή του ονόματος του Γ.Καραϊβάζ στις κασέτες αυτές ,οι οποίες,στα πλαίσια σχηματισμού δικογραφίας, βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης απο την εποχή της Ξένης Δημητρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Λίγα 24ωρα μετά ο γενικός Συμβουλάτορας των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πρετεντέρης σε άρθρο του στον ΔΟΜ,αφού παρομοιάζει τους κ.κ.Τσίπρα,Τσακαλώτο και Βαρουφάκη με τον Ερντογάν αναφέρεται απαξιωτικά στο Μακελειό του Στ.Χίου και στα όσα γράφει.

Ομως στον ίδιο Όμιλο,στο ΒΗΜΑ της Κυριακής,ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος ερευνητής Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρει περίπου τα ίδια που αναφέρει και ο Στέφανος Χίος,αλλά με δική του φρασεολογία.Σημειώνει επι λέξει και τα εξής:
“…στο 70 σελίδων έγγραφο της ΕΥΠ σημειωνόταν ότι κύκλωμα αποτελούμενο απο περίπου 30 δικηγόρους,πολίτες ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων σε περίπου 350 οίκους ανοχής,250 στουντιο,300 παράνομα καζίνα στο λεκανοπέδιο με έσοδα περίπου 1 εκατομ το μήνα.Το κύκλωμα αυτό έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ-ΑΣ παρέχοντας “κάλυψη” σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμούς αστυνομικούς,με την βοήθεια απόστρατων αξιωματικών.Για την εν λόγω υπόθεση είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις και ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος,ο οποίος φερόταν με ασαφή στοιχεία να …”κλπ

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος με υπόμνημά του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και ανέφερε ότι η σχετική έρευνα έπασχε απο ακυρότητα.

ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ:Ενόχλησε κυβερνητικους ο Καραϊβαζ!

Μια ημέρα μετά η πασίγνωστη γαλλική εφημερίδα “Λιμπεραιον” με  δημοσίευμα ,το οποίο υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τη νυχτερινή ζωή. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα».

Προσθέτει ότι τα θέματα που εξέτασε ο Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ

Οπως αναφέρει η “Λιμπερασιόν” «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία»!!!

Τοπ φιλοκυβερνητικό ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα της “Λιμπερασιόν”,αλλά σε γερμανικό ραδιόφωνο ,το οποίο κινείται μάλλον στην αντίθεση κατεύθυνση και αφού απευθύνθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,σημειώνει:

«Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ; …Η βαρβαρότητα με την οποία κινήθηκαν οι δράστες προκύπτει σαφώς από την έκθεση αυτοψίας (…) Έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη – με συνολικά δέκα πυροβολισμούς ο ερευνητικός δημοσιογράφος Καραϊβάζ κυριολεκτικά εκτελέστηκε».

Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;

Το ερώτημα αυτό θέτει το DLF και σημειώνει: «Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί σκοτώθηκε ο 52χρονος. Σύμφωνα με το υπ. Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται η δολοφονία του Καραϊβάζ να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα…Και ειδικοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα».

Το γερμανικό ραδιόφωνο φιλοξενεί δηλώσεις και εκτιμήσεις ότι δεν θα εξιχνιασθεί ούτε αυτή η δολοφονία.

Ομως οι πληροφορίες μας κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση ως προς τους φυσικούς αυτουργούς,τόσο αυτής της δολοφονίας,όσο και άλλων.

Η χώρα δεν μπορέι να αντέξει το βάρος μιας ακόμα συγκάλυψης, γιατί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασκούν πιέσεις πιο σοβαρές και απο εκείνες στη Μάλτα και στην Σλοβακία.

Εκει δολοφονήθηκαν οι δημοσιογράφοι Δάφνη Γκαλίζια Καραουάνα και Γιάν Κούτσιακ.Υπήρξαν ομολογίες ,αφού οι αρχές υπό την πίεση της Ευρώπης αναγκάστηκαν να δώσουν κίνητρα επιείκειας σε όποιον μιλήσει…

Ετσι εμφανίστηκαν στη Μάλτα ο συνώνυμος του….πρωθυπουργού Μουσκάτ και ομολόγησε ότι με κυβερνητικές καλύψεις επιχειρηματίας οργάνωσε την δολοφονία με τον ίδιο σε ρόλο ενός εκ των εκτελεστών.

Στην Σλοβακία ο Αντρούσκο ομολόγησε(και καταδικάστηκε με επιείκεια σε 15 χρόνια…) ότι βρήκε για λογαριασμό φιλοκυβερνητικού επιχειρηματικού ομίλου τους εκτελεστές για τον δημοσιογράφο που ερευνούσε σχετικά και ενοχλητικά.

Σημειώνουμε την ειρωνεία:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κερδίσει την εκλογές με σύνθημα “επιστροφή στην κανονικότητα”.

Και πριν κλείσει τον 2ο χρόνο διακυβέρνησης ένας Υπουργός του(Βρούτσης) καταγγέλλει ότι τον έφαγε απο την κυβέρνηση ο….Φουρθιώτης ,γιατί δεν του έδινε κρατικά χρήματα!

Από την άλλη ο  διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου που βρήκε αμέσως πόρτα και πρόσκληση ανοιχτή μέχρι το προεδρικό μέγαρο κρατείται στις φυλακές με βαρύτατες κατηγορίες βιασμού ανηλίκου…