Αρχική Ελλαδα Νέο λουκέτο κοροναϊού,βρήκαν ψύλλο στα άχυρα της Δανίας,αλλα ακόμα ψάχνουν στην Κίνα...

Νέο λουκέτο κοροναϊού,βρήκαν ψύλλο στα άχυρα της Δανίας,αλλα ακόμα ψάχνουν στην Κίνα τον Νο1 ασθενή…

965

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Και κοροναϊό έχουμε…Και θανάτους ηλικιωμένων και πασχόντων απο κάποια νοσήματα ανθρώπων έχουμε…Και νέο λουκέτο έχουμε για να μην εξαπλωθεί η απνδημία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο να την αναχαιτίσει.

Η Επιτροπή λοιμοξιολόγων εισηγήθηκε και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης αποδέχθηκε νέο γενικό λουκέτο.

Ολα αυτά ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και με την Ελλάδα να έχει πληγεί λιγότερο απο άλλες ευρωπαϊκές χώρες ,γιαυτό και βρίσκεται στο 50% της κάλυψης των ειδικών κρεβατιών.

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε νέο βοήθημα 800 ευρώ στους εργαζόμενους που θα πληγούν ,ενώ η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για καθυστέρηση στην προετοιμασία της κρατικής μηχανής.

Ο κ.Τσίπρας χθες είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλοντας το γενικό λουκέτο και εκεί του έδειξαν ολοκαίνουργα κτήρια των νοσοκομείων ,τα οποία κατασκευάστηκαν για να καλύψουν ανάγκες ,αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν.

Ούτε και σήμερα υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργήσουν και να στεγάσουν πάσχοντες από κοροναϊό.

Να θυμίσουμε ότι στην Κίνα μας έδειχναν πως κατασκευάστηκε σε χρόνο μηδέν ,ένα ολόκληρο νοσοκομείο για να νοσηλευτούν πάσχοντες απο κοροναϊό.

Σε αυτή την τραγωδία υπάρχουν ορισμένες περίεργες πλευρές.

Από τη μία στην Κίνα και το κινεζικό κράτος και η παγκόσμια κοινότητα μας λένε ότι δεν βρήκαν τον πρώτο ασθενή που μολύνθηκε,ώστε να καταλάβει η επιστημονική κοινότητα από που προήλθε ο κοροναϊός και άρα να κατασκευάσει πιο γρήγορα το σωτήριο εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά σε χρόνο μηδέν στη Βόρεια Δανία οι τοπικές αρχές εντόπισαν μετάλλαξη του κοροναϊού από τα μινκ και σε χρόνο μηδέν θανατώθηκαν οχι 100 και χίλια ζωάκια,αλλά δεκαεπτά εκατομμύρια,ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα προσβάλει κι άλλους πολίτες ο μεταλαγμένος ιός.

Διότι λέει βρήκαν σε χρόνο μηδέν ότι αυτός ο μεταλαγμένος ιός είχε προσβάλει 1-2 πολίτες και αυτοί τον μετέδωσαν σε άλλους και ύστερα το ένα μινκ μόλυνε το άλλο κλπ.

Στην Κίνα τόση μαύρη τύφλα να βρούν τον πρώτο,ώστε να ξέρουν οι επιστήμονες τι να κάνουν;.

Αλλο θα κάνουν αν ειναι απο ένα ζωάκι και άλλα απο ένα εργαστήριο…