Αρχική Ελλαδα Κώστας Καραμανλής: “Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος…” Το “Σπήγκελ” καλεί τις Βρυξέλλες να τον...

Κώστας Καραμανλής: “Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος…” Το “Σπήγκελ” καλεί τις Βρυξέλλες να τον διώξουν άμεσα!

2137

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Κώστας Καραμανλής με μια ομιλία- κεραυνό σε εκδήλωση μνήμης του κρητικού πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη,πατέρα της βουλευτίνας Όλγας Κεφαλογιάννη και γαμπρό των Βαρδινογιάννηδων σηματοδότησε ουσιαστικά το τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά τον κάλεσε να ξεθαρίσει αν γνώριζε την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη,αλλα και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και αν γνώρισε να εξαφανιστεί από το σκηνικό.

Η πρόσκληση σε αυτό το ξεκαθάρισμα έχει εντελώς τυπικό χαρακτήρα και είναι πρόσχημα κομματικής ευγένειας ,αφού,όπως γράφει στο άρθρο του ο Προκόπης Παυλόπουλος(δημοσιεύεται στο πρώτο θέμα μας) η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δεδομένη εξ αντικειμένου:φρόντισε και πήρε με τον πρώτο νόμο που ψήφισε την ΕΥΠ υπό την προσωπική του Διεύθυνση.Το γεγονός ότι έβαλε συντονιστή μεταξύ αυτού και της ΕΥΠ τον αγαπημένο του ανηψιό Δημητριάδη(της Κατερίνας) πέρα από το πιθανολογούμενο -μετά βεβαιότητας- σύγκρυο που έπιασε τις δυο άλλες αδελφές Ντόρα και Αλεξάνδρα υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

Επομένως το δεδομένο δεν είναι ζητούμενο.Με αυτό προφανώς το δεδομένο ΟΛΑ τα μεγάλα ΔΙΕΘΝΗ μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν ως βόθρο διαφθοράς και …”χουντικότητας” την ηγεσία Μητσοτάκη.Σήμερα σε αυτά προστέθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο και το πασίγνωστο γερμανικό περιοδικό “ΣΠΗΓΚΕΛ” ,το οποίο κάλεσε,ουσιαστικά και με ρεπορτάζ κόλαφο- την Ευρωπαϊκή Ένωση να τον διώξει κλωτσηδόν.

Ο Κώστας Καραμανλής κλήθηκε να μιλήσει για τον πατέρα μιας βουλευτίνας-μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,η οποία αρνήθηκε να αναλάβει υπουργείο από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και υπό το βάρος δημοσιευμάτων ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι σφόδρα ενοχλημένη από την επέλαση στο δημόσιο χρήμα προσώπων και επιχειρήσεων που μυρίζουν έντονα… Γερμανικά…αρώματα.

Και ήταν καταπέλτης στα λόγια και στην αφιέρωση μιας μαντινάδας που κατεδαφίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο δημόσιο βίο. Πολύ περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου και οποιουδήποτε άλλου πολίτη

Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν ιοβόλες σκιές για την ομαλότητα. Φως, άπλετο φως.

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι πέρα από όριο νοσηρής φαντασίας.

Παραμένει επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πως το ενέκριναν»

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περεταίρω απαξίωση των θεσμών.”

Και στο τέλος η μαντινάδα-μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Άλλο το να ‘σαι αετός και άλλο να τον κάνεις

Άλλο το να θωρείς κορφές κι άλλο να τις φτάνεις”.

Εχει κανείς κάποια στοιχείο σοβαρό ότι ο κυριάκος Μητσοτάκης θα βγάλει τον…μηνα που αρχίζει αύριο στην πρωθυπουργική καρέκλα;Εστω ότι θα κάνει παρέλαση σε αυτή την καρέκλα;