Αρχική Δικαιοσυνη Κυρ εισαγγελέα ιδού οι εγκληματίες,ιδού και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης,ιδού και η...

Κυρ εισαγγελέα ιδού οι εγκληματίες,ιδού και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης,ιδού και η υποκρισία μπροστά στα λευκά και κομματικά κολλάρα!

17

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν δυο ημέρες “πέσαμε”πάνω σε δυο γεγονότα:

1.Ενας φτωχός κηπουρός με ανήλικα μας είπε ότι η συζυγός του λιποθύμισε γιατί ταλαιπωρήθηκε με τις δημόσιες συγκοινωνίες να επιστρέψει απο το χωριό.

“Με τόσο ακριβά καύσιμα δεν μπορούσα να πάω να την πάρω” είπε.

2.Δυο στελέχη της Δικαιοσύνης οι κ.κ.Λυμπερόπουλος και Τζαβέλλας έκαναν μια εκτενή ανακοίνωση και καλούν-μεταξύ άλλων- τους πολίτες να μην ανησυχούν,διότι έχουμε καλή Δικαιοσύνη και να μην διαβάζουν και ακούνε παραπλανητικά η ανέυθυνα ρεπορτάζ περί αυτής.

Αφορμή για την ανακοίνωσή τους ήταν κυρίως ένα διπλό ρεπορτάζ για βιασμούς.

Στο πρώτο μια τουρίστρια 23 ετών κατήγγειλε τρεις πακιστανούς ότι την βίασαν.Στο δεύτερο ένα ζευγάρι ολλανδών τουριστών 20 ετών κατήγγειλαν δυο σουδανούς για τον βιασμο της νεαρής.

Οι δυο δικαστικοί λειτουργοί έγραψαν τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφορικά με καταγγελία για την τέλεση του κακουργήματος του βιασμού σε τουριστικό θέρετρο, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Η μυστικότητα της προανάκρισης είναι βασική αρχή της δίκαιης δίκης. Η συχνότατη δυστυχώς και οπωσδήποτε παράνομη τακτική της επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών για το περιεχόμενο ποινικών δικογραφιών, που βρίσκονται μάλιστα στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, όπως η προκείμενη υπόθεση και η προβολή ως δεδομένων πραγματικών περιστατικών τα οποία όμως δεν αποτελούν περιεχόμενο της δικογραφίας, έχει ως συνέπεια την παραπληροφόρηση και την δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.

Αυτή η τακτική έχει προφανή στόχο την δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, την προσβολή της αποτελεσματικότητας της ελληνικής δικαιοσύνης και συνακόλουθα τη δυσφήμιση της Χώρας.

Θα συμβουλεύαμε τους αυτόκλητους «δικαστές» και «εισαγγελείς», που αρέσκονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στην έκθεση γεγονότων, πράξεων, ή παραλείψεων ιδίως σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία μιας δικογραφίας, μη έχοντες άλλωστε προς τούτο δικαίωμα σύμφωνα με το νομικό μας πολιτισμό, να προσφέρουν μια βασική υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο: Να αποδεχθούν τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ιδίως να αναγνωρίσουν ότι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν, κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους, είναι οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Χώρας.

Αυτοί που ελεγχόμενοι καθημερινά(σ.σ.:!!!) από τα αρμόδια θεσμικά τους όργανα, υπερασπίζονται τα δικαιώματα και καταλογίζουν τις υποχρεώσεις των πολιτών κατά την εξέταση κάθε υπόθεσης ενώπιον τους. Αν αυτό είναι εκτός των προθέσεων τους, ας αναλογιστούν το κόστος της τρώσης της αξιοπιστίας τους, όταν, δυστυχώς για αυτούς, πολύ συχνά διαψεύδονται».

Πίσω απο δυο αθώες λέξεις κρύβεται κάτι πολύ βαρύ.Πίσω απο τις λέξεις “να κρίνουν”.Τέθηκαν προφανώς αντί των λέξεων “να δικάζουν και να προτείνουν σε δικαστήριο”.Διότι οι δικαστές και οι πολίτες βεβαίως- βεβαίως(οι ένορκοι…)δικάζουν και οι εισαγγελείς προτείνουν στα δικαστήρια.

Οι εισαγγελείς δεν είναι δικαστές,αλλά οι δημόσιοι κατήγοροι και μάλιστα στην πολιτισμένη Δύση,στην οποία επαίρεται η Ελλάδα ότι δήθεν ανήκει και απο πλευράς απόδοσης Δικαιοσύνης οι εισαγγελείς τίθενται και υπο έρευνα για κάθε βήμα που κάνουν και κάθε λέξη που γράφουν και εκδιώκονται απο τις θέσεις αν αποτυγχάνουν σε υποθέσεις τις οποίες εισάγουν σε δικαστήρια.Ερευνώνται π.χ. για το αν έγραψαν οι ίδιοι κείμενα που εισηγούνται στα δικαστήρια η τους τα πήγαν έτοιμα…

Και στην Ελλάδα έχει συμβεί να παρουσιαστούν κείμενα με υπογραφές εισαγγελέων η δικαστών και να τα έχουν γράψει  συνήγοροι πλευρών.Σε μια πολύκροτη υπόθεση πολλών εκατομμυρίων με ανάμειξη ενός μεγαλοδικηγόρου τους έπιασαν στα πράσα.Και δεν επιβλήθηκε η παραμικρή τιμωρία…Παραιτήθηκαν από το σώμα δικαστικοί λειτουργοί και οι συνάδελφοί τους τσάκισαν εκείνους που με αποδείξεις(εξ ων και η παραίτηση…)τους κατήγγειλαν.

Αλλα παραδείγματα επίσης: παρουσιάστηκε κείμενο δικαστικού λειτουργού εκτοντάδων σελίδων το οποίο δεν προλάβαινε να γράψει έστω και αν έγραφε χωρίς να σταματήσει και να κοιμηθεί ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ επι μια εβδομάδα!Αλλος εμφανίζεται να διαβάζει χιλιάδες σελίδες σε ελάχιστες ημέρες και να γράφει εκατοντάδες σελίδες,οι οποίες κατα διαβολική σύμπτωση είναι ίδιες με τα αναπτυχθέντα επιχειρήματα της μιας πλευράς!!!

Αυτά κρίνονται!Και απο τον τελευταίο τυχόντα που περνάει απέξω και είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση.

Στην ανακοίνωσή τους λοιπόν δεν έχει θέση το “να κρίνουν”.Το Σύνταγμα γράφει για τους δικαστές το εξής:

“1. H δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία.
2. Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.
3. H επιθεώρηση των τακτικών δικαστών ενεργείται από δικαστές ανώτερου βαθμού καθώς και από τον Eισαγγελέα και τους Aντεισαγγελείς του Aρείου Πάγου, των δε εισαγγελέων από αρεοπαγίτες και εισαγγελείς ανώτερου βαθμού, σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου.”
Σαφές εξ αυτών είναι ότι και αν υπήρχε(δεν υπάρχει ευτυχώς…) νόμος που να όριζε ότι οι κρίσεις-αποφάσεις δικαστών δεν κρίνονται απλά θα ήταν για τα σκουπίδια ως αντισυνταγματικός.
Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπήρχαν και υπάρχουν βέβαια και προφανώς οι δυο δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να διορθώσουν άμεσα το κείμενό τους,γιατί μένει μέσω διαδικτύου…
Πέραν αυτών παρατηρούμε ότι δεν αναφέρονται καν στην ελευθέρωση των δυο σουδανών,αλλά στη μία υπόθεση.
Γιατί άραγε;
Αναφερθήκαμε στον φτωχό κηπουρό με αφορμή την επίκαιρη διαχρονική υποκρισία εισαγγελέων και δικαστών σε βάρος φτωχών και αδύναμων και υπέρ πλουσίων και ισχυρών.
Προφανώς δεν αναφερόμαστε στους δυο προαναφερόμενους λειτουργούς.
Ανακοινώθηκε χθες ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού “ανακάλυψε” λειτουργία καρτέλ στα καύσιμα.
Ανακάλυψε με καθυστέρηση ….ετών(!!!)αυτό που γνωρίζει χρόοοονια τώρα και κάθε φτωχός κηπουρός που δεν μπορεί να βάλει καύσιμα.Οτι οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές γιατί,δεν υπάρχει έλεγχος και  ο οφειλόμενος ανταγωνισμός.
Ανακάλυψε έστω το ένα έγκλημα που διαπράττεται χρόνια απο τους…αστακομακαρονάδες.
Το άλλο δεν το ανακάλυψε και ας το γνωρίζει και ο τελευταίος αυτός κηπουρός χρόνια.
Οτι δηλ το ΚΡΑΤΟΣ βάζει δυσανάλογους ΦΟΡΟΥΣ στις τιμές αυτές και οι φόροι πλήττουν τους (θεωρητικά) προστατευόμενους αδύναμους.
Μια απλή ερώτηση οφείλουν οι δικαστικοί λειτουργοί:
Στα 100 ευρώ καυσίμου πόσοι είναι οι φόροι;
Στα 100 ευρώ της ΔΕΗ στο Δήμο π.χ.Αθηναίων πόση είναι η κατανάλωση και πόσοι οι φόροι υπέρ άλλων;
Την υποκρισία τη βρίσκει κανείς μπροστά του.Παριστάνουν οι κυβερνώντες σήμερα τους άτεγκτους και γιαυτό ,λέει,σκλήρυνε ο Γ.Φλωρίδης τους νόμους.Για να πάνε φυλακή επιτέλους οι εγκληματίες.
Διαβάστε την καταγγελία του γνωστού υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Ξηραδάκη που κι αυτός κάνει το “λάθος” να ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη:

«Έγκλημα στο Βόλο! Είστε όλοι σας ΓΕΛΟΊΟΙ. Όσοι είστε υπεύθυνοι για το αποστραγγιστικό έργο της Λίμνης Κάρλας, της Προστασίας του Λιμανιού και του Παγασητικού παραιτηθείτε αν σας έχει μείνει λίγη μπέσα. Είστε απάνθρωποι και επικίνδυνοι και θα πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας. Αρκετά! Αν δεν συμβεί αυτεπάγγελτα οι Βουλευτές και οι Υπουργοί της Μαγνησίας πρέπει να το ζητήσουν αυτό άμεσα. Ψευτοπολιτικάντηδες που δεν έχουν τσίπα μας καταστρέφουν. Ζητώ άμεσα να δοθούν εξηγήσεις και να λύσουν το πρωί πρόβλημα οι τρεις άμεσα υπεύθυνοι είναι η Περιφέρεια εκπροσωπούμενη από τον Καθηγητή Κουρέτα, ο ΟΛΒ Εκπροσώπουμενος από τον Σωκράτη Αναγνώστου και για την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρήστος Τριαντόπουλος».

Επενέβη ΜΕΤΑ την δήλωση αυτή εισαγγελέας.

Επειδή μετά Χριστόν προφήτες δεν υπάρχουν ας προφητεύσουμε απο πριν ότι κανείς απο τους αναφερόμενους απο τον κ.Ξηραδάκη δεν θα κριθεί απο την(δήθεν στην ουσία) ανεξάρτητη Δικαιοσύνη υπεύθυνος για τη φοβερή καταστροφή.

Ισως κάποιος κηπουρός που άνοιξε κάποια πόρτα κλπ κλπ

Αλλο παράδειγμα:Στη Βόρεια Ελλάδα ένας νεοδημοκράτης πολιτικός έκανε όργια και τον τσάκωσαν στα πράσα πολίτες που τον κατήγγειλαν.Επειδή τα έγγραφα στοιχεία ήταν αδιάσειστα και δεν μπορούσαν να τα αγνοήσουν και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ η Δικαιοσύνη του κοινοποίησε την κλήση για  το Ανώτατο δικαστήριο δυο ημέρες μετά την συμπλήρωση της παραγραφής!!!

Ετυχε;

Αμ δε..

Ο πολιτικός αυτός χτίζει τη μισή βόρεια Ελλάδα απο φτωχαδάκι που ήταν πριν μπει στην πολιτική.Κια έχει νομιμοποιήσει θέρετρα και θέρετρα του λευκού κολλάρου και ανάμεσα σε αυτά και δικαστών και δημοσιογράφων και πολιτικών κλπ

Δεν τα ξέρουν;

Αμ δε…

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ξαναδικάζεται στη Θεσσαλονίκη για μια αρπαχτή τριών(3)εκατομμυρίων ευρώ.Πλήρωσε η υπηρεσία που διηύθυνε για μηχανήματα ,τα οποία ουδέποτε αγόρασε!!!

Χρειάζεται προφήτης για να προβλέψει πως ό,τι και να συμβεί εν τέλει ο πολιτικός θα βγει λάδι,όπως ο στενός φίλος του και στενός συγγενής δικαστικού λειτουργού με βαρύ αξίωμα και όνομα;

Ποιά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λοιπόν;

Αυτή που π.χ. με μπροστάρηδες πολιτικούς μοίρασε ΧΘΕΣ “χάδια” στη συμμορία του λευκού κολλάρου που αποφυλάκιζε με πλαστά έγγραφα φοβερούς εγκληματίες;

Αυτή που π.χ. αρνείται να δώσει αντίγραφα της δικαστικής απόφασης που έκρινε ατιμώρητους ελλείψει δόλου τους τραπεζικούς που ρήμαξαν τον κόσμο στη Λαμία,ακόμα και σε εκείνους που οι τραπεζικοί ΛΗΣΤΕΨΑΝ και η ΛΗΣΤΕΙΑ αναγνωρίστηκε με δικαστική απόφαση;

Για ανεξαρτησία α λα καρτ μπορεί φυσικά να γίνει λόγος…

Υ.Γ.Οι τράπεζες μπορούν να κάνουν νέες μπίζνες με κουμπάρο υπουργού που καταδικάστηκε να τους πληρώσει εκατομμύρια και δεν τους έδωσε δεκάρα;

Υ.Γ. 2.Ας δουν(και) οι δυο δικαστικοί λειτουργοί το παρακάτω βίντεο για την δολοφονία του Γ.Καραϊβάζ και αφού δεν ξέρουμε τη δικογραφία και αυτοί μπορούν να μάθουν ας κάνουν μια ανακοίνωση για την υπόθεση και το εκατομμύριο καθώς οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν…

Εχει τεράστια σημασία το αν υπήρχε η όχι εκατομμυριο.Γιατί απο αυτό απαντά κανείς στο πολύ… δύσκολο ερώτημα: τι κάνει νιάου-νιάου;