Αρχική Αθλητικα Τα …πάθη της ανατροπής για ΠΑΟΚ και(κυρίως)Μάντσεστερ!

Τα …πάθη της ανατροπής για ΠΑΟΚ και(κυρίως)Μάντσεστερ!

804

Η ΑΕΚ δεν παραδόθηκε στην Τούμπα και όταν ο Βιερίνια έχασε πέναλτυ στο 60 πήρε θάρρος,βγήκε μπροστά και προηγήθηκε με τον Γαλανόπουλο.

Το ματς φαινόταν στο τελευταίο 5λεπτο ότι πήγαινε στην παράταση αφού η ΑΕΚ είχε χάσει 1-0 στην Αθήνα.Ομως ο ΠΑΟΚ είχε απαντήσεις και μεγάλη ανατροπή στο τέλος.Στο 85 ο Κρέμτσικ ισοφάρισε και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κρέμασε με απίθανο τρόπο τον Τσιντώτα και ο ΠΑΟΚ με ανατροπή θα παίξει στον τελικό με τον Ολυμπιακό!

Είχαμε γράψει μετά το πρώτο ματς ότι η ΑΕΚ είχε ελπίδες στην Τούμπα και φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του μάτς.Ακόμα και μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ πάλεψε καιθα μπορούσε να βάλει αυτή και δεύτερο γκολ.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (87′ Κοσίδης), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος (87′ Ντατσένκο), Λόπες (61′ Μιτάι), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (62′ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι (61′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Το ματς της χρονιάς ως τώρα έγινε στο Μάντσεστερ.

Η Γιουνάϊτεντ είχε κερδίσει εκεί πριν 14 χρόνια την Ρόμα με 7-1 σε ένα απίθανο μάτς με τον Φέργκιουσον στον πάγκο.

Την Μεγάλη Πέμπτη στον πάγκο για τον α ημιτελικό του Γιουρόπα ήταν ο μαθητής-ποδοσφαιριστής του Φέρκιουσον,ο νορβηγός ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Γιουναϊτεντ.Με ασίστ του “Ελ Ματαντόρ”Καβάνι στο 9 ο Μπορύνο Φερνάντεζ άνοιξε με υπέροχο τρόπο το σκορ.

Για τη Ρόμα τα σύννεφα έγιναν βαριά καθώς έκανε τριες αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το μισάωρο!Ομως ήδη είχε ισοφαρίσει  με πέναλτι του Πελεγκρίνι σε χέρι του Πογκμπά και αμέσως μετά  την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή προηγήθηκε με 2-1 με τον Τζέκο..

Η Γιουνάϊτεντ βγήκε απο τα αποδυτήρια στο ίδιο στυλ.Ομως πάλι Φερνάντεζ και Καβάνι συνδυάστηκαν ανάποδα και ο Ελ Ματαντόρ με πού τεχνικό σουτ στην κίνηση άφησε άγλαμα τον τερματοφύλακα Μιράντε της Ρόμα.

Μέχτι το 24 λεπτό του β ημιχρόνου το σκόρ είχε γίνει …5-2 υπέρ της Γιουνάϊτνετ με γκολ από Καβάνι,Φερνάντεζ (πέναλτυ στον Καβάνι)και Πογκμπά.

Στο τέλος ο Καβάνι με μια ακόμα εκπληκτική και μακρινή ασίστ στην άλλη πλευρά του γηπέδου έκανε σκόρερ τον Γκρίνγουντ.Τελικό 6-2 με 5 γκολ στο β ημίχρονο!!!

Στο άλλο ματς ημιτελικού η Βιγιαρεάλ κέρδισε μόλις με 2-1(από 2-0)την Αρσεναλ ,η οποία έχει προβάδισμα στο Λονδίνο και φτάσει σε τελικό με την Γιουνάϊτεντ,η οποία θα αποκλειστεί αν χάσει από 4-0 και πάνω στη Ρώμη.

Στην Τουρκία η Αλάνια των Τζαβέλλα και Σιώπη έκοψε βαθμούς από την Φενέρ του Πέλκα και την αφήνει πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου απο την Μπεσίκτας.Η Φενέρ έπαιξε με 10 παίκτες από το 43,αλλά δεν είναι …Παναθηναϊκός να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με παίκτη λιγότερο…

Μεγάλο “χουνέρι” έκανε η Γρανάδα στην Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νού της Βαρκελώνης.

Με γκολ του Γκρισμάν η Μπάρτσα πήγε πρώτη στη βαθμολογία στο ημίχρονο.Ομως στο τέλο του ματς βρέθηκε τρίτη αφού η Γρανάδα την κέρδισε καθαρά με 2-1 και μάλιστα από το 62ο λεπτό.