Αρχική Δικαιοσυνη Κυρ Εισαγγελέα,κυρ Πρωθυπουργέ,κυρά Αντιπολίτευση ποιός δουλεύει ποιόν με την (νέα)αρπαγή όοολης της...

Κυρ Εισαγγελέα,κυρ Πρωθυπουργέ,κυρά Αντιπολίτευση ποιός δουλεύει ποιόν με την (νέα)αρπαγή όοολης της ελληνικής παραλίτσας;

974

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η παρακάτω είδηση από την κρατική τηλεόραση,στην οποία αφεντικό είναι ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταδόθηκε στις 15.15 το απόγευμα τη Δευτέρας:

“Στην περιοχή “ΝΑΤΟΥΡΑ” Φαλάσαρνα Χανίων το 80%της παραλίας έχει καταληφθεί απο επιχειρήσεις που άπλωσαν ξαπλώστρες. Για τις ξαπλώστρες αυτές ΔΕΝ δόθηκε καμία άδεια και λειτουργούν αυθαίρετα.Στις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ το ΚΡΑΤΟΣ δίνει ειδικές άδειες μέχρι το 30%μιας παραλίας.Στις απλές περιοχές που δεν είναι ΝΑΤΟΥΡΑ οι άδειες μπορεί να φτάνουν μέχρι το 60%.Στην φημισμένη περιοχή Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθησαν τρεις ιδιοκτήτες παραλιακών μπαρ γιατί ειχαν καταλάβει περισότερο χώρο από την αυτόν που τους δόθηκε με άδεια…”

Πιστεύουμε ότι είναι ακριβής η μετάδοση από την ΕΡΤ.Πως θα τολμούσε άλλωστε με διευθυντή τον(πρώην) διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού να μεταδώσει ότι είναι ζούγκλα παρανομίας το “σπίτι” του Πρωθυπουργού και των Μητσοτάκηδων;Η μήπως είναι χώρος που εξουσιάζει ο …Πολλάκης;

Υπουργοί επαίρονται ότι στο νομό τους δεν πετάει κουνούπι χωρίς άδεια και γνώση του τοπάρχη Υπουργού…Και όλα γίνονται “κατόπιν ενεργειών του”,όπως μαθαίναμε και απο την εποχή του υπουργού…Γκόρτσου!

Εννοείται ότι στα Χανιά ισχύει κατα μείζονα λόγο αυτή η …έπαρση.

Η μήπως η είδηση υπο-κινήθηκε από το Μαξίμου στην ΕΡΤ ,ώστε να μεταδοθεί και να κινηθεί ο εισαγγελέας Χανίων,γιατί δεν τολμούν να τον στείλουν οι ίδιοι και έτσι να βάλουν χέρι ούτε στο “σπίτι” τους;

Προσέξτε τη διαφορά με το Λαγανά Ζακύνθου και προσέξτε την ΗΧΗΡΗ,ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ από το “κίνημα της πετσέτας-ξαπλώστρας”.

Στη Ζάκυνθο είχαμε συλλήψεις τριών για υπέρβαση υπαρκτής άδειας σε απλή περιοχή.Στα Χανιά απλό…ρεπορτάζ στην ΕΡΤ για κατάληψη της παραλίας σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό χωρίς καμία άδεια.Ούτε μία σύλληψη!

Εκείνοι οι ακροδεξιούληδες που δεν ανέχονται,λένε,την υποβάθμιση της  πατρίδας μας που είναι;Δεν έχουν πάρει μυρωδιά ότι σε ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους και σε παραλίες γνωστές από την αρχαία ιστορόια μας γίνεται της Μαφίας το πανηγύρι;

Στην Πάτρα η ιστορία με τον Δήμαρχο και στέλεχος του ΚΚΕ Πελετίδη και το σπίτι πάνω στο κύμα είναι αξιέπαινη και δεν ξέρει τι …φωνάζει χρόνια τώρα ο Νίκος Νικολόπουλος;

Τι είχες Ελλάδα τι είχα πάντα…

Πριν πολλά χρόνια πολίτες,όπως τώρα αυτοί με το “κίνημα της ξαπλώστρας” είχαν κινητοποιηθεί και είχαν ανεβάσει και θεατρική παράσταση-καταγγελία με τίτλο “Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΤΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ”.

Εκαναν διαμαρτυρία για δημιουργία από την Υπουργάρα Καζίνο σε παραλία του Φαλήρου και αρπαγή,μετατροπή της δημόσιας παραλίας σε ιδιωτική παραλία.Οπως π.χ. στις παραλίες του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Τότε παρ ολίγον να οδηγηθεί σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και δημοσιογραφάρα,η οποία απέκτησε έναν σπίτι και με έπαρση έλεγε ότι είναι δικό της και είναι άσχετη η στενή σχέση με την Υπουργάρα.

Για να αναδείξουμε την υποκρισία των αρχών προσποιηθήκαμε το…συνεργείο και πήραμε την απόδειξη των κοινοχρήστων που έβγαινε στο όνομα της υπουργάρας για το σπίτι της δημοσιογραφάρας στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας.

Τότε είπαν “τέρμα η κατάληψη των παραλιών γενικά” και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και μακριά από τις καταλήψεις παραλιών που είναι για όλο τον κόσμο.

Καλοκαίρι εκείνης της εποχής με πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη βρεθήκαμε τρεις δημοσιογράφοι του “Ελεύθερου Τύπου” στην ωραιότερη και τεράστια παραλία της Χαλκιδικής να φωτογραφίζουμε τον αποκλεισμό της και να κόβουμε…συρματόπλεγμα με το οποίο την έκλεισαν για να μην μπαίνει κανείς ανεπιθύμητος.

Την άλλη ημέρα την ξανάκλεισαν.Τα ξανακόψαμε.Την άλλη ημέρα την ξανάκλεισαν.Και μετέφεραν κρυφά τεράστιες πέτρες να αποκλείσουν απο το μονοπάτι αυτοκίνητα.

Μας επιτέθηκαν και μας μήνυσαν για εξύβριση.Καταθέσαμε και εμείς μήνυση για κατάληψη της παραλίας κλπ

Οι μηνύσεις εκατέρωθεν ΕΞΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ως δια μαγείας.Ούτε για απλή κατάθεση δεν μας κάλεσαν.

Ποιοί τις εξαφάνισαν;

Ο τοπικός Εισαγγελέας της εποχής και κάποιος πολιτικός της εποχής.

Αργότερα ο τοπικός βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης κατέθεσε αναφορά και έλεγε ότι γνωρίζει λογαριασμούς μαύρων χρημάτων από το αλισβερίσι με τις παραλίες και τα δάση της Χαλκιδικής.

Ενας πολίτης κατέθεσε επίσης σωρεία μηνύσεων για κατάληψη δημοσίων εκτάσεων χάριν ξενοδοχείων.Μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο που διαχειρίζεται μπροστινός καταδικασθέντος για μίζες πολιτικού.

Ολες τις έφαγε η…μαρμάγκα,συγνώμη το αρχείο με πράξεις εισαγγελέων.

Ενα κατάπτυστο νομικά βούλευμα(αριθμ.244) δεκάδων σελίδων περιγράφει πως …πέρασαν τα χρόνια με απραξία των αρχών της Χαλκιδικής και παραγράφηκαν οι…καταπατήσεις των δημοσίων εκτάσεων,ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ουδέποτε κινήθηκε να τις ανακτήσει και ουδέποτε συμπαραστάθηκε στον πολίτη( ο κ.Δρακόπουλος) τον οποίο κατέστρεψαν και το βούλευμα αναγνωρίζει την καταστροφή του ως…παραγεγραμμένη!

Τώρα ξανά απο την αρχή.Οσα μας είπαν τότε ότι θα διορθωθούν είναι χειρότερα από τότε.Και η κρατική τηλεόραση χωρίς ντροπή και αιδώ κυβερνητικών και αντιπολιτευομένων που παρακολουθούν απο μακριά παρουσιάζει(και μπράβο της)τη ζούγκλα των καταλήψεων και του παράνομου πλουτισμού,ακόμα και μέσα στο “σπίτι” του Πρωθυπουργού και της αδελφής του,η οποία βγήκε και πρώτη βουλευτής Χανίων.

Αλήθεια ο κ.Πολλάκης,στον οποίο πολλές φορές έχουμε μπει μπράβο για τις δυναμικές του παρεμβάσεις γιατί δεν παίρνει 2-3 και να πάει να μην αφήσει ούτε μία ξαπλαώστρα στα Φαλάσαρνα,αφού δεν έχει καμία άδεια;

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Βουλή με ερώτηση 24 βουλευτών του για την ασυδοσία στις παραλίες.

Στην ερώτηση αναφέρουν:

“Τον τελευταίο μήνα, γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς σε μέγεθος και ένταση κινήματος από τις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, όπου οι κάτοικοι οργανώνονται και  ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά των αρχών: Διεκδικούν με την ενεργή δράση τους να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρήσεις του αιγιαλού.

Η ευθύνη για την τήρηση του παραχωρημένου χώρου για ξαπλώστρες και τυχόν έργων στον αιγιαλό, ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, αντίστοιχα τα έργα εντός πυθμένα στο Λιμενικό και την Κτηματική. Οι υπηρεσίες των Δήμων μπορούν επίσης να προβούν σε έλεγχο και καταγγελία. 

Η απουσία ελέγχου δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους.

Κερδισμένοι είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες. Αυτοί, ενώ μισθώνουν συγκεκριμένα τμήματα του αιγιαλού, επεκτείνονται απροσχημάτιστα προς πάσα κατεύθυνση, προφανώς ξεπερνώντας κατά πολύ τα τετραγωνικά μέτρα που τους αναλογούν.

Χαμένοι είναι οι πολίτες που επιθυμούν απλά να απολαύσουν το καλοκαιρινό μπάνιο τους στη θάλασσα, αφού το φαινόμενο της ασφυκτικά γεμάτης από ομπρελοκαθίσματα παραλίας είναι πλέον ο κανόνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε προβλέψει πλήθος ρυθμίσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού του αιγιαλού. Βασική μεταρρύθμιση ήταν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες που επέφεραν διαφάνεια στις παραχωρήσεις. Παράλληλα, θεσμοθετήθηκε ότι το 60% του συνόλου μιας παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο για τους πολίτες, ενώ από την παραχωρούμενη έκταση, μέχρι το 60% μπορεί να καλύπτεται από ομπρέλες/ξαπλώστρες και το υπόλοιπο 40% πρέπει να είναι ελεύθερο και να παρέχει δίοδο στη θάλασσα κάθετα και οριζόντια, ενώ παράλληλα μειώθηκε το σύνολο του χώρου που μπορεί να παραχωρηθεί στα 300μ. Επιπρόσθετα οι ομπρέλες και ξαπλώστρες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5μ. από εκεί που φτάνει το κύμα. Παράλληλα, τέθηκε περιορισμός σε συνολικό εμβαδό 150τ.μ. ώστε να προστατευτούν μικρές παραλίες και να μην παραχωρούνται. Ενώ με συγκεκριμένη ρύθμιση, προβλέφθηκε ότι ο αιγιαλός δεν χάνει ποτέ τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του, ακόμα κι αν παραχωρείται!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέτρεψε αυτό το καθεστώς, επαναρυθμίζοντας το πλαίσιο προς όφελος των ιδιωτών. Επανέφερε το συνολικό εμβαδό του παραχωρούμενου αιγιαλού στα 500μ. , αύξησε το ποσοστό παραχωρήσεων στο 50% του συνολικού εμβαδού του αιγιαλού. Μετέτρεψε τον 5ετή αποκλεισμό από τις παραχωρήσεις εξαιτίας παραβίασης των όρων της παραχώρησης, σε μονοετή. Η κυβέρνηση όμως, δεν μεριμνά λοιπόν, ούτε για την τήρηση του διευρυμένου πλαισίου που αυτή επανέφερε.

Η νομοθεσία σε περίπτωση παράβασης προβλέπει, πρωτόκολλο αποβολής, ανάκληση της παραχώρησης και διοικητικά πρόστιμα. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές εκδίδουν απλά ένα διοικητικό πρόστιμο. Ωστόσο για μία επιχείρηση που έχει καταπατήσει ολόκληρη την παραλία μονοπωλώντας την, ένα διοικητικό πρόστιμο στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε ένα ακόμα λειτουργικό έξοδο που διαιωνίζει την ανοχή του κράτους στην παρανομία.

Επειδή η τήρηση της νομοθεσίας πρέπει να γίνεται με άξονα το δημόσιο συμφέρον.

Επειδή το τελευταίο διάστημα πλήθος πολιτών αντιλαμβάνονται και διεκδικούν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον Αιγιαλό.

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στους ενδεδειγμένους ελέγχους.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας στην χρήση του αιγιαλού;
  2. Προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε να στελεχωθούν κατάλληλα οι κτηματικές υπηρεσίες στους νησιωτικούς νομούς και να είναι σε θέση να ελέγχουν άμεσα την τήρηση της νομιμότητας εξασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το δημόσιο;
  3. Προτίθενται να προωθήσουν μία απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιβάλλονται άμεσα οι κυρώσεις που προβλέπουν την αφαίρεση αδειών των παρανομούντων επιχειρηματιών και την απομάκρυνση των παρανόμως τοποθετημένων ομπρελοκαθισμάτων από τον αιγιαλό;
  1. Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες πανελλαδικά και αντίστοιχα πόσες καταγγελίες;

                                              

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)

Ακρίτα Έλενα

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αχτσιόγλου Ευτυχία (Έφη)

Γαβρήλος Γιώργος 

Γιαννούλης Χρήστος

Δούρου Ειρήνη (Ρένα)

Καραμέρος Γιώργος

Κασιμάτη  Νίνα

Κόκκαλης Βασίλης

Μαμουλάκης Χάρης 

Μπάρκας Κώστας 

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Παπαηλιού Γιώργος

Παππάς Πέτρος 

Πέρκα Θεοπίστη 

Πούλου Γιώτα 

Σαρακιώτης Γιάννης

Τσακαλώτος Ευκλείδης 

Τζούφη Μερόπη

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος”

Την προσυπογράφουν την ερώτηση όλοι όσοι τη διαβάζουν.Αλλά ερωτούν ταυτόχρονα:αφού οι καταλήψεις είναι διαχρονικές και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική πόσες δικογραφίες σχημάτισε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλιότητες;Τα Φαλάσαρνα καταλήφθηκαν επί Μητσοτάκη ή μήπως λένε αλήθεια όσοι υποστηρίζουν ότι έτσι είναι για χρόνια;Δεν μπορεί φωτογραφίες θα υπάρχουν.

Επομένως καλή και άριστη είναι η ερώτηση,αλλά από πράξεις;αφού οι παρανομίες είναι ωμές γιατί δεν μπαίνουν μπροστά ως επικεφαλής των πολιτών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες και υποστούν όσα υποστήκαμε και εμείς στη Χαλκιδική και υφίστανται εκεί ακόμα πολίτες;

Και έτσι να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά και τα άλλα Κόμματα)το παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνουν πολίτες σε ΟΛΕΣ τις παραλίες της χώρας;

Αν πουμε “Ουαί υμίν υποκριτές και Φαρισσαίοι” μόνο στους τοπικούς εισαγγελείς να απευθύνεται;