Αρχική Ελλαδα Κυριάκο αυτά τα πρωτοσέλιδα και οι καταγγελίες αξίζουν χαρακίρι ή απλώς….ψιχαλίζει στην...

Κυριάκο αυτά τα πρωτοσέλιδα και οι καταγγελίες αξίζουν χαρακίρι ή απλώς….ψιχαλίζει στην κυβερνητική καλύβα σας;

51

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Koιτάξτε,διαβάστε προσεκτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που αφορούν κατευθείαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορούν το μέγα έγκλημα των υποκλοπών.Θεωρητικά όλοι είναι στο στόχαστρο της Εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών.Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.Στο Ισραήλ δυο υπαστυνόμοι εισέβαλαν στο προεδρικό Μέγαρο και πέρασαν ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στον τότε πρόεδρο του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ.

Δυο εργαζόμενες στο προεδρικό μέγαρο τον είχαν καταγγείλει με αποδεικτικά στοιχεία ότι τους έβαλε άγριο χέρι και χειρότερα…

Στην Ελλάδα πρακτικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα και με βοηθό σε γραφείο διευθυντή υπουργού ακόμα και αν βιάσει ανήλικο.Θα το κουκουλώσουν με κάθε τρόπο όσο ωμός και αν χρειαστεί να είναι.

Σε κανονική(προφανώς δυτική) χώρα δεν μπορεί να αθωωθεί όταν τον τσακώσουν με εκατομμύρια αδικαιολόγητα που γεμίζουν οικογενειακούς λογαριασμούς του επειδή ένας ξένος και κάτοικος ξένης χώρας (π.χ. εγγλέζος) πάει στο δικαστήριο και πει τα χρήματα είναι δικά μου και του τα έδωσα να τα διαχειρίζεται.Στην Ελλάδα επίσης δεν θα αθωωθεί,εκτός και αν είναι της εξουσιαστικής ελίτ.

Στην εφημερίδες που θα δείτε παρακάτω η σοβαρή και υποστηρικτική στη Νέα Δημοκρατία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της γράφει με σαφή υπονοούμενα ότι η Δικαιοσύνη σήμερα(δεν πρέπει να) είναι εξάρτημα της εξουσίας με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Την κυβέρνηση θα έπρεπε να στριμώξει η αξιωματική αντιπολίτευση.Εκείνη όμως είναι απασχολημένη σε διαμάχη αν είναι πισίνα η δεν είναι,η κατασκευή στην πολυτελή έπαυλη Κασελάκη στις Σπέτσες,όπου απαγορεύονται οι πισίνες…

Η διαμάχη είναι με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και προφανώς το θέμα είναι σοβαρό.Ιδιαίτερα όταν προβάλλετια άρνηση ύπαρξης πισίνας ενώ δίπλα είναι …ξαπλώστρες!Αυτή δεν είναι εικόνα αρχηγού αντιπολίτευσης σε εποχή στην οποία των 1/4 των πολιτών δεν πάει ΠΟΥΘΕΝΑ διακοπές λόγω αδικαιολόγητης,ληστρικής,παράνομης,εξοντωτικής κερδοσκοπικής ακρίβειας στα πάντα.Είναι καλύτερα για όλους να κάτσει σπίτι του να απολαμβάνει τη…δεξαμενή και να ζει εκείνος καλά αφού χάνεται η ελπίδα να ζήσουν με τη βοήθειά του καλύτερα οι αδύναμοι και φτωχοί…Δηλαδή ο μισός πληθυσμός…

Επανερχόμενοι όμως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι αδιανόητο για εφημερίδα αυτής της κυκλοφορίας και αυτής της ιδιοκτησίας να απουσιάζει απο την πρώτη της σελίδα.

Αντίθετα είναι στην πρώτη σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ,του οποίου ο διευθυντής Γιάννης Πρετεντέρης είναι φανατικός πολέμιος του Κασελάκη και φανατικός υποστηρικτής των Μητσοτάκη και Αδωνη με τον οποίο οι σχέσεις είναι αυτές που φαίνονται και στη φωτογραφία κάτω:

 

 

Παλαιότερα υπήρχε σαν περίπου δόγμα το “‘εξω πάμε καλά”.Και αυτή η φράση παγιώθηκε τόσο ως να ήθελε να υπενθυμίζει και να βεβαιώνει διαχρονικά ότι ” αντίθετα μέσα δεν πάμε καλά.”

Η διαφθορά ήταν πάντα σε σκανδαώδη ύψη,τόσο ώστε ο Κώστας Καραμανλής να κατηγορήσει τον Κώστα Σημίτη ως “αρχιερέα της διαπλοκής και της διαφθοράς.”

Βασικός του υπουργός ήταν και ο Γιώργος Φλωρίδης,σημερινο πουλέν του Κυριάκου στο χώρο που είναι αρμόδιος για το σκάνδαλο των υποκλοπών…

Τον έβαλε για να πάψει το…ατιμώρητο ως χαρακτηριστικό της Ελλάδας και να πάει κόσμος φυλακή.

Προφανώς δεν εννοούσε το ατιμώρητο της ελίτ,την οποία αφορά και το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα πολλά λεφτά σε οικογενειακούς λογαριασμούς των διαφόρων λιστών κλπ

Θα σκεφτόταν κανείς ότι είναι υπερβολές των εφημερίδων που έχουν συγκεκριμένους ιδιοκτήτες τα πρωτοσέλιδα αυτά τα οποία παρουσιάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα χειρότερα,ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα φτιάξει ένα κράτος με κανονικότητα και όχι πελατειακό,παράνομο και ερεβώδες τόσο ώστε να παρακολουθούνται και στενοί συγγενείς του…

Αφού πρώτα-και με υπουργό τον Κυριάκο το 2013-2014 η σαμαροβενιζελοσημιτική εξουσία σε συνεργασία με μια ομάδα αμερικανών συκοφαντούσε τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον (Κώστα Καραμανλή),ως υπουργό που γέμισε την κρατική μηχανή με ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Το 2013-2014 ήταν κρίσιμη χρονιά για τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Μεσσήνιος κολλεγιόπαις πρωθυπουργός.Οχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια,αλλά είπε στους υπουργούς του “στα τέσσερα” μπροστά στις απαιτήσεις της τρόϊκας.Και μόνο ο Νίκος Νικολόπουλος του έδωσε το χαρτί του Υπουργού να το φάει…

Τότε στα Νέα μεσουρανούσε ο μεγαλοδημοσιογράφος Πρετεντέρης.Σας ξαναβάζουμε τη φωτογραφία μήπως και τον ξεχάσατε.

Τα ΝΕΑ δημοσίευσαν τότε ένα άθλιο ρεπορτάζ εναντίον Παυλόπουλου για να δικαιολογήσουν τα μνημόνια και ίσως και γιατί το κολλέγιο έβλεπε την ….αντεπίθεση του Α Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας να έρχεται…

Περι αυτού θα έχουμε ξεχωριστό ρεπορτάζ-προσφορά στην ιστορία που γράφεται λιαν προσεχώς…

Δείτε λοιπόν τα πρωτοσέλιδα της περασμένης Κυριακής,αφού σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας είδατε τα παρόμοια της προπερασμένης και θαυμάστε την κανονικότητα που έφερε στη χώρα ο Υπουργός του 2013-2014 και σημερινός πρωθυπουργός:

Αφιερώνουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ Ενωσης δημοσιογράφων (IFJ-EFJ) στην αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πρακτικό τρόπο με τον οποίο έκανε υποκλοπές στο-θεωρητικά τυφλό στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων-κράτος.

Οχι δεν υποκινούνται απο καμία αντιπολίτευση και καμία Αριστερά,η οποία δεν έχει την παραμικρή δυαντότητα να προκαλέσει τέτοιες ανακοινώσεις.

Παρακινούνται προφανώς απο τα γεγονότα.Και τέτοια μεταξύ άλλων είναι οι δεκάδες χιλιάδες υποκλοπές,ανάμεσα στις οποίες εισαγγελέων που χειρίζονταν κρίσιμες για κυβερνητικούς υποθέσεις,όπως είναι και τα δάνεια των Κομμάτων που ποτέ δεν πληρώνονται.

Ιδού σχετικό ρεπορτάζ και λόγος…υποκλοπών συνομιλιών:

Η ανακοίνωση της IFJ

Ελλάδα: Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μένει ατιμώρητη

Στις 31 Ιουλίου, ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τους δύο υπόπτους που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα, στις 9 Απριλίου 2021. Την προηγούμενη ημέρα, στις 30 Ιουλίου, το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο απέκλεισε κάθε πιθανότητα δίωξης κατά του κράτους και της υπηρεσίας ασφαλείας του σε σχέση με το σκάνδαλο παράνομων υποκλοπών «Predatorgate».

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ-EFJ) καλούν τις αρχές να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για τη δίωξη των δολοφόνων του Καραϊβάζ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέταξαν το έγκλημα.

Αυτή είναι μια μαύρη εβδομάδα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, όπου η ατιμωρησία παραμένει ο κανόνας.

Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε δύο άνδρες που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη δολοφονία ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου εγκληματιών. Στις 9 Απριλίου 2021, ο ερευνητής δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε σπίτι από μια εκπομπή του STAR TV όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο από επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανάκι. Οι ύποπτοι, δύο αδέρφια, συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2023, ένας από τους οποίους φέρεται να συνδέεται με κύκλωμα προστασίας από την ελληνική μαφία.

Με απόφαση της πλειοψηφίας, ένα ποινικό δικαστήριο με επτά δικαστές αποφάσισε ότι οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να αποδείξουν την ενοχή των δύο κατηγορουμένων. Οι δύο κατηγορούμενοι, αδέρφια 49 και 41 ετών, είχαν δηλώσει αθώοι για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο θάνατος του Καραϊβάζ σχετιζόταν με αποκαλύψεις που αναμενόταν να κάνει ο δημοσιογράφος σχετικά με τη λειτουργία δικτύων οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Η πρόεδρος της EFJ Maja Sever παρευρέθηκε στην έναρξη της δίκης, στις 5 Ιουλίου, στην Αθήνα. Κάλεσε το δικαστήριο: «να διασφαλίσει ότι αυτή η τρομερή δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη διώκοντας τους υπεύθυνους για τον φόνο του Καραϊβάζ και αυτούς που διέταξαν τη δολοφονία του Καραϊβάζ». Η IFJ και η EFJ ενώνονται με τις ελληνικές οργανώσεις μέλη τους, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ, εκφράζοντας τη λύπη τους για μια αθώωση που αφήνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία παρατείνει την ατιμωρησία των δραστών και των υποκινητών της δολοφονίας του δημοσιογράφου, έρχεται μετά από άλλη μια ανησυχητική δικαστική απόφαση σχετικά με το σκάνδαλο παράνομων υποκλοπών Predatorgate: την Τρίτη, η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη ανακοίνωσε ότι καμία ελληνική κρατική υπηρεσία δεν είχε χρησιμοποιήσει λογισμικό Predator για την παρακολούθηση πολλών υπουργών, πολιτικών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, μεταξύ άλλων.

Η IFJ και η EFJ εκπλήσσονται με τέτοιους ισχυρισμούς, παρόλο που παραμένουν πολλές γκρίζες ζώνες, ξεκινώντας από την αποτυχία να ακούσουν σημαντικές μαρτυρίες όπως αυτές των προγραμματιστών λογισμικού και των μαρτύρων από το Meta και το Citizen Lab. «Φαίνεται ότι δεν υπήρχε καμία επιθυμία να διερευνηθεί η εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών και της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίθετα, είναι σαν η Δικαιοσύνη να έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να αποκρύψει την εμπλοκή των ελληνικών δημοσίων αρχών», σχολίασε ο Ρικάρντο Γκουτιέρες, Γενικός Γραμματέας της EFJ.

Ο Γενικός Γραμματέας της IFJ Anthony Bellanger δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την απόφασή του να αθωώσει την ΕΥΠ για το σκάνδαλο Predatorgate. Η IFJ στέκεται αλληλέγγυα στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ και δεν θα σταματήσει να αναζητά δικαιοσύνη μέχρι να εξιχνιαστεί η άγρια ​​δολοφονία του συναδέλφου μας και να διωχθούν οι δράστες και οι εγκέφαλοι».

 

Αυτή η κυβέρνηση απολαμβάνει του σεβασμού της Δύσης,στην δημοκρατία της οποίας προσβλέπει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων;Αυτή είναι ανακοίνωση αναγνώρισης κανονικής δημοκρατικής κυβέρνησης η ανακοίνωση για χαρακίρι του επικεφαλής της;

Οοοοοχι!Μην ετοιμάζεστε να πείτε ότι οι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν απο “εθνικά θέματα της Ελλάδας”.Ιδού και η ανακοίνωση της δικής μας ΕΣΗΕΑ, το Δ.Σ. της οποίας κάθε άλλο παρά εχθρικό στην σημερινή κυβέρνηση-σε σχέση με την Αντιπολίτευση- είναι:

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διατυπώνει τη βαθιά του ανησυχία για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών.

Τόσο η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αναφορικά με το πόρισμα της έρευνας, όσο και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του, και ειδικά η αποκάλυψη της ύπαρξης και νέων θυμάτων παρακολούθησης από τον δημοσιογραφικό χώρο, προκαλούν πλήθος ερωτημάτων.

Κατά τις πρώτες ενδείξεις, η εισαγγελική έρευνα όχι μόνον δεν αξιοποίησε τα ευρήματα της δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά με την άρνηση διεξαγωγής συγκεκριμένων προανακριτικών πράξεων που υποδείχθηκαν από τα θύματα των υποκλοπών, υποβάθμισε τα εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα.

Η πρακτική αυτή, είναι επιπρόσθετα ανησυχητική διότι οπλίζει με επιχειρήματα όσους ελέγχθηκαν για το ρόλο τους στις υποκλοπές και επιδόθηκαν σε καταχρηστικές αγωγές σε βάρος των δημοσιογράφων που προχώρησαν στις αποκαλύψεις. Πρακτικά, έχει ως συνέπεια τον εκφοβισμό δημοσιογράφων και την φίμωση της δημοσιογραφικής έρευνας για το θέμα.

Αν επαληθευθούν από το περιεχόμενο του πορίσματος όσα καταγράφονται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, εγείρονται νέα ερωτήματα για το βάθος της διαλεύκανσης της υπόθεσης και μένουν αναπάντητα τα καίρια ερωτήματα που έθεσε, από την πρώτη στιγμή, η ΕΣΗΕΑ: α) πώς διασφαλίζεται ότι δημοσιογράφοι δεν θα εξακολουθούν να γίνονται στόχοι παράνομων παρακολουθήσεων και αναιτιολόγητων αποφάσεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών τους, β) γιατί εξαρχής παρακολουθούνταν δημοσιογράφοι και διευθυντές εφημερίδων.

Η ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί το θέμα στενά, με νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης και εξακολουθεί να αναμένει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που θέτει. Θα συνεχίσει να στηρίζει τους δημοσιογράφους και το δικαίωμα τους να επιτελούν ανεπηρέαστοι το έργο τους».

Οσο κι αν ψάξαμε απάντηση στις ανακοινώσεις αυτές απο την πλευρά της κυβέρνησης δεν βρήκαμε…Μήπως εσείς είστε καλύτεροι και την βρείτε;

Και αν δεν την βρείτε πόσοι κατά την γνώμη σας θα έπρεπε να κάνουν χαρακίρι;