Αρχική Ελλαδα Κυριάκοοοο!Κάτω τα κουλά σας από τον Τύπο.Τον έχετε ήδη διαλύσει και είστε...

Κυριάκοοοο!Κάτω τα κουλά σας από τον Τύπο.Τον έχετε ήδη διαλύσει και είστε στην μαύρη λίστα παγκοσμίως !Συγκλονιστικές εξελίξεις σε φοβερά αιματηρά εγκλήματα!

1692

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο νόμος και η ηθική ορίζουν ότι στα εγκλήματα (και βίας )πρέπει να αποδίδεται Δικαιοσύνη.

Τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστές κλήσεις για φοβερά “τριφασικά”εγκλήματα που συγκλονίζουν τη χώρα.

Οι δημοσιογράφοι Σωκράτης Γκιόλιας,Γιώργος Καραϊβάζ,Στέφανος Χίος βρέθηκαν μπροστά  σε καταιγισμό πυρών.Οι δυο πρώτοι δεν επέζησαν.

Μια πασίγνωστη δημοσιογράφος κινούμενη στην πολιτική ελίτ για δεκαετίες(Σεμίνα Διγενή)είχε απευθύνει μια πολύ σοβαρή επιστολή στον γνώριμό της μακαρίτη πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και του έγραφε ότι είναι γνωστό στο παρασκήνιο ποιοί σκότωσαν τον Γκιόλια.

Στα παρασκήνια των διωκτικών αρχών επίσης θεωρούν δεδομένα τα στοιχεία για το ποιοί σκότωσαν τον Καραϊβάζ.

Ο Χίος αφού επέζησε δεν περιμένει δεύτερη σφαίρα να τον αποτελειώσει ,αλλά όπως θα έκανε πας τις στη θέση του επιτίθεται με σφοδρότητα σε εκείνους που έπρεπε να παρουσιάσουν τον επίδοξο δολοφόνο και δεν το έπραξαν.

Και η Κυβέρνηση απαντά: Νέος νόμος με (ν)τροπολογία για να πατήσουν μαύρο χιόνι όσοι στοχοποιηθούν στις εφημερίδες.

Αυτά που ο Κώστας Μητσοτάκης μας έλεγε στη δεκαετία του 1980 να τα παρουσιάζουμε ως παρακρατικές ,τριτοκοσμικές μεθόδους του “παπανδρεϊσμού”και μας παρέπεμπε σε ενοχλητικότατα έντυπα του εξωτερικού στη Γαλλία,τις ΗΠΑ,την Βρετανία και αλλού εναντίον των οποίων κανένα μέτρο δεν υπήρχε ακόμα και όταν παρουσίαζαν τα χειρότερα της κρεβατοκάμαρας του Κλίντον,του Μιτεράν,του Παλατιού και τόσων άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του γράφει τα χειρότερα για την (ν)τροπολογία,αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Βαξεβάνης που έχουν βάλει στην μαύρη λίστα των χωρών που κυνηγούν τον Τύπο την Ελλάδα.

Την έβαλαν οι διεθνείς οργανισμοί και οι συνεχείς καταδίκες της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Θυμίζουμε ότι όσα και αν γράφουν για σεξοιστορίες περί το Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφτασε στη θέση του Κλίνοτν.

Ο Αμερικανός χωρίς να λάβει κανένα μέτρο για την ελευθεροτυπία αναγκάστηκε σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση να απαντά ο ίδιος και οι ερωμένες του πως ακριβώς έκαναν σεξ στην πλάτη της Χίλαρυ κλπ κλπ

Ο Μιτεράν έβλεπε την άγνωστη κόρη του στον Τύπο με τα χειρότερα.Ο Σαρκοζί και ο Ολάντ επίσης τα χειρότερα,όπως και κασέτες με δωροδοκίες δικαστών.Κανένα απολύτως μέτρο.Αν έπαιρναν θα τους έκοβαν τα χέρια πολιτικά.Ο Σαρκοζί απλά καταδικάστηκε με τις κασέτες δωροδοκίας.

Στις ΗΠΑ το Κράτος Δικαίου παραβιάζεται,αλλά και λειτουργεί.Εκτός απο τον αστυνομικό Σοβέν που φαίνεται(πάνω) να σκοτώνει χωρίς λόγο και αιτία μπροστά στις κάμερες τον άτυχο Τζώρτζ Φλόϊντ πήγαν κατηγορούμενοι και τρεις αστυνομικοί γιατί έβλεπαν και δεν έκοψαν τα χέρια του συναδέλφου τους πριν πάρει τη ζωή του Φλόϊντ που ήταν ακινητοποιημένος.

Και οι ένορκοι τους καταδίκασαν για απραξία,Οχι σε πρόστιμο.Οχι σε μήνες φυλακή.Αλλά σε καθείρξεις 25 ετών.Ομόφωνα.Ο δικαστής τους είπε ότι “είστε ο νόμος και ο νόμος εφαρμόζεται ήρεμα και εναντίον εκείνων που ορκίστηκαν να τον εφαρμόζουν και δεν το πράττουν”.

Aν νομίζετε ότι “ξέρουν τι κάνουν οι εκλεγμένοι και κυβερνητικοί” μην ρίξετε κι άλλη ματιά στις βόλτες του Πρετεντέρη με τον Αδωνη εν μέσω κρίσης ΜΕ ΚΌΤΕΡΟ στη Μύκονο.Δείτε τη “νίλα”που έπαθε ο Υπουργός…Αμυνας της Βρετανίας απο ρώσους πρακτοροπλακατζήδες στο τηλέφωνο.Τον έβαλαν ευρισκόμενο σε επίσκεψη στο …μέτωπο να τους λέει μέχρι και τι βίδες έχουν τα βρετανικά όπλα που στέλνουν στην Ουκρανία…

Τέτοιας σοβαρότητας είναι όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες των χωρών στα εξωτερικά θέματα,αλλά και στην εσωτερική έννομη τάξη.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Τέτοιο φρικτό έγκλημα  σαν του Τζώρτζ Φλόϊντ , ο οποίος έχει γίνει σύμβολο παγκόσμια είχαμε και εμείς με τον Ζακ Κωστόπουλο.Ακινητοποιημένος χτυπήθηκε έως θανάτου.

Παλαιότερα ένας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ασφάλειας της Ελλάδας μαχαίρωσε τη γυναίκα του!

Και έμεινε στην ιστορία η ατιμωρησία του με την “εξήγηση” ότι “η γυναίκα του κινήθηκε και προσέκρουσε στο μαχαίρι που εκείνος κράδαινε”!

Ως να μας πουν σε λίγο ότι ο Γκιόλιας,ο Καραϊβάζ και ο Χίος κινήθηκαν και προσέκρουσαν στις σφαίρες και επομένως δεν έχει νόημα να απασχολούνται με τις συλλήψεις εκείνων που  πυροβόλησαν.

Αυτά προφανώς εμπεδώνονται.Και οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πήραν …αμπάριζα.

Ενας απο δαύτους έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήρθε σε επαφή με το πόδι του και άρα ο λινταρισμένος νεαρός έχει την ευθύνη του θανάτου του!!!

Δείτε διαλόγους-απολογίες,όπως τους κατέγραψε όχι εφημερίδα αναρχικών,αλλά το καθεστωτικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Κατηγορούμενος: Κλώτσησα την τζαμαρία για να μην τραυματιστεί…

Πρόεδρος: Λίγο αντιφατικό δεν είναι αυτό; Είναι επικίνδυνος και κρατάει μαχαίρι αλλά σπάτε τα τζάμια για να βγει έξω;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να πάθει κακό.

Πρόεδρος: Αλλά μετά τον κλωτσήσατε.

Κατηγορούμενος: Κλώτσησα και ήρθε σε επαφή με το πόδι μου και αμέσως σταμάτησα και τον τράβηξα έξω.

Ένορκος: Με αυτό που κάνατε, τον διευκολύνατε να βγει. Αφού λέτε ότι δεν είχε καλή πρόσβαση για να βγει… δεν το καταλαβαίνω…

Κατηγορούμενος: Τα πάντα έγιναν αστραπιαία. Ο αντικειμενικός μου σκοπός ήταν να τον αφοπλίσω με ασφάλεια.

Ένορκος: Ποιος ο λόγος να διευκολύνετε την έξοδο, ενώ λέτε ότι θέλατε να τον περιορίσετε σε ένα μέρος;

Κατηγορούμενος: Ήθελε να βγει. Έσπασε την τζαμαρία με το κεφάλι του. Εγώ δεν ήθελα να τον τραυματίσω…

Ένορκος: Δεν μου απαντάτε όμως…

Κατηγορούμενος: Ήθελα να τον προφυλάξω και το αντιλήφθηκα με αυτόν τον τρόπο.

«Ήταν σε κατάσταση αμόκ»

Ακολούθησαν οι απολογίες των δυο εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο. «Το άτομο ήταν σε κατάσταση αμόκ και δεν ξέραμε πως θα λειτουργήσει. Έπρεπε να γίνει κάτι άμεσα», στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος αστυνομικός.

Ένορκος: Ποιες ήταν οι σωματικές επαφές που είχατε με τον Ζακ Κωστόπουλο;

Κατηγορούμενος: Η σωματική επαφή που είχα με τον θανόντα, ήταν το σπρώξιμο που του έκανα, με το πόδι μου σε μαλακά μόρια κάτω από τη μέση. Δεν ήθελα να του κάνω ζημιά. Ήθελα να χάσει την ισορροπία του. Αυτή η μόνη επαφή που είχα μαζί του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αστυνομικός, είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Είχαν προηγηθεί έκνομες πράξεις. Είχε απειλήσει με το γυαλί τον διασώστη του ΕΚΑΒ και συνάδελφο μου. Εμάς το μέλημα μας ήταν να τον συλλάβουμε και να τον παραδώσουμε».

Πρόεδρος: Να τον παραδώσετε ζωντανό.

Κατηγορούμενος: Ζωντανός έφυγε.

Εισαγγελέας: Μήπως έπρεπε να κρίνετε ότι δεν έπρεπε να γίνει σύλληψη εκείνη τη στιγμή;

Κατηγορούμενος: Την ώρα που σηκώθηκε με γυαλί ήταν επικίνδυνος. Από τη στιγμή που είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής ήταν επικίνδυνος και έπρεπε να τον δεσμεύσουμε.”

Aλλοι διάλογοι όπως τους κατέγραψε το DOCUMENTONEWS:

Κατηγορούμενος: Άρχισε να γίνεται επικίνδυνος από τη στιγμή που σηκώθηκε μέχρι τη σύλληψή του.
Ένορκος: Άρα η επικινδυνότητα είχε να κάνει με το γυαλί ή με τον άνθρωπο; Είναι κατά τη γνώμη σας ένας άνθρωπος, ένας επικίνδυνος ληστής είτε κρατάει κάτι, είτε όχι;
Κατηγορούμενος: Όταν ένας ληστής έχει μαχαίρι η εκπαίδευση λέει ότι είναι πιο δύσκολο να αμυνθείς στο μαχαίρι παρά στο όπλο.
Ένορκος: Άρα η επικινδυνότητα έχει να κάνει με το γυαλί σύμφωνα με όσα λέτε. Συνεπώς μετά δεν ήταν;
Κατηγορούμενος: Από την ώρα που του βάλαμε τις χειροπέδες δεν ήταν πια επικίνδυνος.
Ένορκος: Θα μπορούσε να κάνει κάτι εκεί πέρα αν ήταν επικίνδυνος;
Κατηγορούμενος: Τώρα τι να σας πω…
Ένορκος: Βλέπουμε εννιά ανθρώπους πάνω από έναν άνθρωπο που ήταν κατακρεουργημένος…
Δικηγόρος υπεράσπισης: Δεν τίθενται ερωτήματα, διατυπώνονται θέσεις, σε σημείο που κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί αν υπάρχει ήδη απόφαση. Να συμμορφωθεί το μέλος του δικαστηρίου για τις ερωτήσεις που κάνει, γιατί αυτό συνιστά αίτηση εξαίρεσης.
Πρόεδρος: Να διατυπωθεί η τελευταία ερώτηση διαφορετικά.
Ένορκος: Θέλω να καταλάβω, αν ήταν επικίνδυνος, δεν θα έπρεπε να μπει καποιος στο ασθενοφόρο για να τον συνοδεύσει;
Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην κρίση των διασωστών. Από τη στιγμή που του έχουμε βάλει χειροπέδες είναι ακίνδυνος για εμάς.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε αθώος και ότι προσπαθεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, είπε κατά την απολογία του:

«Την ώρα που τον περιθάλπει ο διασώστης, ο Κωστόπουλος τον απείλησε με ένα γυαλί στην κοιλιά. Ο συνάδελφός μου έρχεται να τον ακινητοποίησει όμως δεν τα καταφέρνει. Εκεί υπήρχε κόσμος. Την ώρα που έτρεχε προς την Πατησίων, έπεσε πάνω στο τραπεζάκι, και έπεσε κάτω μπρούμυτα. Τότε ήρθε ο Α. και έβαλε το χέρι του για να του αφαιρέσει το γυαλί με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια ήρθε και ο Ιωάννης Τσομπάνης (σ.σ. επίσης κατηγορούμενος αστυνομικός) και ξεκινάμε από κοινού τη σύλληψή του. Να του αφαιρέσουμε το γυαλί και να τον δέσουμε. Ο Α. πιάνει το χέρι του, το αριστερό του χέρι ήταν πλακωμένο με το στήθος του και δεν το βλέπαμε. Εγώ εκείνη τη στιγμή με μία κίνηση τον ωθώ να ευθυγραμμιστεί το σώμα του με το έδαφος ώστε να αποδεσμευτεί το γυαλί. Την ώρα που είναι κάτω ο Α. ζητάει τη βοήθεια του διασώστη για να προσπαθήσει να δώσει τις πρώτες βοήθειες και κάτι του έκανε στο πόδι».

Πρόεδρος: Είχε σφιγμό; Είχε αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του;
Κατηγορούμενος: Ούτε ΚΑΡΠΑ έγινε, ούτε τίποτα.
Πρόεδρος: Εμείς βλέπουμε από το βίντεο ότι αλλάζει χρώμα. Εσείς πως δεν το είδατε;
Κατηγορούμενος: Εγώ δεν τον είδα, ήταν μπρούμιτα. Αμέσως ήρθε το ΕΚΑΒ, και οι συνάδελφοι μου τον συνόδευσαν στο νοσοκομείο.
Πρόεδρος: Εσείς στην εκπαίδευσή σας όταν ακινητοποιείτε έναν δράστη που είναι σε κατάσταση τέτοια, τι έχετε μάθει να κάνετε;
Κατηγορούμενος: Εξαρτάται από τι έχει προηγηθεί. Στη συγκεκριμένη, είχαν προηγηθεί δυο έκνομες πράξεις. Είχε απειλήσει τον διασώστη και τον Ρουσάκο. Το μέλημά μας ήταν να τον συλλάβουμε και να τον παραδώσουμε στο ασθενοφόρο.
Πρόεδρος: Να τον παραδώσετε ζωντανό όμως…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Απριλίου με την αγόρευση του Εισαγγελέα.