Αρχική Ελλαδα Εμπρός κ.Μητσοτάκη,διαβάστε εδώ το άρθρο της κ.Θάνου, ζητήστε της συγνώμη και...

Εμπρός κ.Μητσοτάκη,διαβάστε εδώ το άρθρο της κ.Θάνου, ζητήστε της συγνώμη και μιλήστε μας για δώρα και αντίδωρα στα 300 εκατομμύρια που έχασε το Δημόσιο από τον Βγενόπουλο!..

1434

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Η εξέλιξη είναι πρόσφατη.Στις 21Σεπτεμβρίου 2022 το γνωστό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε:

“….Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με τρεις αποφάσεις του διέγραψε τους καταλογισμούς των 300 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), λόγω αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των φορολογικών οργάνων (έκδοση καταλογιστικών πράξεων) και άφησε μόνο περίπου 4,5 εκατ. ευρώ σε εκκρεμότητα. Τώρα οι κληρονόμοι του επιχειρηματία προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να διαγραφούν και τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ που τους έχουν καταλογιστεί. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα περιουσιακά στοιχεία και το ρευστό που άφησε ο αποβιώσας Α. Βγενόπουλος.
Το Δημόσιο με βάση την απόφαση του ΚΕΦΟΜΕΠ, που του καταλόγισε φοροδιαφυγή 300 εκατ. ευρώ, κατέσχεσε τα δύο σπίτια του στην Εκάλη και το κτήμα των 1.200 στρεμμάτων με βίλα στην Πάρνηθα, μια έκταση στην οποία υπάρχει και μία λίμνη. Κατέσχεσε επίσης τις καταθέσεις του που υπήρχαν στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, ενώ το σκάφος του δεν μπορούσαν να το κατασχέσουν γιατί ανήκε σε εταιρεία του εξωτερικού. Με βάση την τωρινή απόφαση, θα πρέπει να αρθούν οι κατασχέσεις εφόσον η αξία των κατασχεμένων υπερβαίνει τα 4,5 εκατ. που είναι το πρόστιμο που έκανε δεκτό το Διοικητικό Δικαστήριο και μέχρι την απόφαση επί της προσφυγής για την ακύρωσή του στο ΣτΕ.

Οσον αφορά άλλες ενδεχόμενες καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος στο εξωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση γιατί πρόκειται για κάποιο καταπίστευμα στην Ελβετία που δεν είναι στο όνομα του Α. Βγενόπουλου…”

Στη συνέχεια η εφημερίδα γράφει εμπλέκοντας το όνομα της πρώην πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Βασιλικής Θάνου στο…άσχετο και απλά χρονολογικά:

“…Η σφοδρή αντιδικία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του Ανδρέα Βγενόπουλου ξεκίνησε μεσούσης της διαμάχης του αποβιώσαντος επιχειρηματία με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου…”
Υστερα δίνει και προσωπικό τόνο:

“…Ο επιχειρηματίας τον Μάιο του 2016 είχε καταθέσει στηνΕισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση κατά της κυρίας Θάνου. Οπως υποστήριζε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, η μήνυση αφορούσε τα αδικήματα της «δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της απόπειρας εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος και της εμπορίας επιρροής», από το έτος 2014 και μετά. Σύμφωνα, τον επιχειρηματία «του ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει σε φίλη της κυρίας Θάνου, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε ολόκληρη βιβλιοθήκη»…”

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

Στο σημείο αυτό όμως παραλείπει μια πολύ κρίσιμη “λεπτομέρεια” :

Οτι ο δικηγόρος του Βγενόπουλου και δικηγόρος της Μαρέβα Μητσοτάκη(Μιχ.Δημητρακόπουλος)πήγε,ζώντος του Βγενόπουλου και ανακάλεσε κάθε κατηγορία!!! Είπε ότι ο Βγενόπουλος δεν κατηγορεί την κ.Θάνου για τίποτα και ότι τόσο η κ.Θάνου,όσο και ο ίδιος ο Βγενόπουλος ήταν θύματα μιας κυρίας που προσπαθούσε να αποσπασει χρήματα απο τον ίδιο για δήθεν μεσολάβηση.

Ο Βγενόπουλος την έγραψε σε κασέτες και αυτές …εξαφανίστηκαν.Εμφανίστηκαν μετά 6 χρόνια από τον θάνατο Βγενόπουλου.Γράφει γιαυτό το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

“…Η υπόθεση αυτή αναβίωσε και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο όταν το σάιτ iefimerida παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο σχετιζόταν με τον εκβιασμό που είχε δεχτεί από την κυρία Θάνου ο επιχειρηματίας -όπως ισχυριζόταν- και το είχε καταγγείλει το 2016. Τον περασμένο Φεβρουάριο η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, αλλά έκτοτε η υπόθεση είναι εκκρεμής….”

Οι κασέτες απομαγνητοφωνήθηκαν και σε αυτές ακούγεται η κυρία να λέει ότι ΠΟΤΕ η κ.Θάνου δεν ζήτησε χρήματα και δεν κάνει τέτοιες πράξεις.Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τους ισχυρισμούς και προφανώς γιαυτό ο Βγενόπουλος δια του δικηγόρου του πήγε και ΑΛΛΑΞΕ εντελώς τους ισχυρισμούς του.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Ο έλεγχος λοιπόν που έγινε το 2016 βρήκε λαυράκια.Γράφει γιαυατό το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 21/9/22:

 

“…Από τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ προέκυψαν οικονομικές «τρύπες» και αναντιστοιχίες, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ότι δεν αποδείχτηκε η πηγή ή η αιτία προέλευσης του ποσού των 126.823.334 ευρώ που αφορά πιστώσεις οι οποίες προέκυψαν από τράπεζες της ημεδαπής. Δεν αποδείχτηκε επίσης η πηγή τριών ποσών, των 150.000, 100.000 και 50.000 ευρώ, που είχαν μεταφερθεί στον ατομικό λογαριασμό 002-20…81, που διατηρούσε στην τράπεζα Union Bancaire Privee και χωρίς να υπάρχει αναγραφή του λογαριασμού προέλευσης των πιστώσεων. Στην ίδια τράπεζα του Λονδίνου είχαν μεταφερθεί επίσης 1.000.000 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται ο λογαριασμός της προέλευσης της πίστωσης.

Ούτε για τρεις πιστώσεις στην Εγνατία Τράπεζα, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν εισερχόμενες εντολές της εταιρείας Dande Holdings S.A. με έδρα το εξωτερικό (που τηρούνταν στην τράπεζα UBP) προέκυψε η αιτία καταβολής τους.

Από τον έλεγχο θεωρήθηκαν, παράλληλα, μη δικαιολογημένες 6 πιστώσεις ύψους 1.500.490 ευρώ που έγιναν στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε ο επιχειρηματίας με τη σύζυγό του Αρετή Σουβατζόγλου στην τράπεζα Union Bancaire Privee. Οι 6 αυτές πιστώσεις έγιναν από μεταφορά (transfer) χωρίς να αναγράφεται ο λογαριασμός προέλευσης…”

Για αυτά επιβλήθηκαν ποινές ύψους 300 εκατομ στην πλευρά του πρώην ταπεινού οικονομικά δικηγόρου,ο οποίος σε μια 15ετία βρέθηκε …δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης απίστευτης περιουσίας.

Ακριβώς αυτές οι ποινές ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο και- κατ αποτέλεσμα- αυτό είναι ένα απίστευτο σε ύψος δώρο στην πλευρά του επιχειρηματία.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1.Αφού τον περασμένο Φεβρουάριο ανακινήθηκε το θέμα από την ιστοσελίδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Πλιώτας αναγκάστηκε να διατάξει έρευνα.Και την ανέθεσε στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ.Μπαρδάκη.Αυτή η έρευνα στις 21/9/22 εκκρεμούσε.

2.Επίσης εκκρεμεί και η έκδοση απόφασης απο αγωγή που έκανε η κ.Θάνου κατά της ιστοσελίδας και αυτή συζητήθηκε τον περασμενο Μάϊο

Η σκέψη μας και το ερώτημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό λόγω του ύψους του ποσού είναι: πως έγινε και δημοσιεύθηκε αυτή η απόφαση του Διοικητικού δικαστηρίου ενώ εκκρεμούσε η έρευνα του Εισαγγελέα και η έκδοση απόφασης από το δικαστήριο της αγωγής;

Για όλα αυτά υπήρχαν δώρα και αντίδωρα ή αθώα καμώματα της τύχης δεδομένου ότι και τα λεφτά είναι πολλά;

 

ΧΑΣΤΟΥΚΙ

Ομως στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ο Οικονομικός Εισαγγελέας έριξε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους και πρώτα στον κ.Μητσοτάκη αφού το κόμμα στο οποίο ηγείται εξέδωσε ανακοίνωση στις 23/2/2022 αμέσως μετά τη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα και στην ανακοίνωση παρουσιάζεται ως δεδομένος ο εκβιασμός της κ.Θάνου!

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο για παράνομη πράξη εκ μέρους της κ.Θάνου.Ετσι υιοθέτησε πλήρως και η επτάμηνη έρευνα που είχε κάνει και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ζαίρη το 2016-2017.

Εκτός από την ισοπέδωση τηςκ.Θάνου ισοπεδώθηκε και το ταμείο του Δημοσίου.

Με το αζημίωτο…έχασε το δημόσιο ταμείο 300 εκατομμύρια κ.Πρωθυπουργέ;

Γιατί δεν το πιστεύουμε αυτό;

Θα το πιστέψουμε αμέσως μόλις ο Πρωθυπουργός με επίσημη έγγραφη ανακοίνωση του Κόμματός του (το οποίο χρωστάει στις τράπεζες όσο το ποσό που γλίτωσε η πλευρά Βγενόπουλου…)ζητήσει έγγραφη συγνώμη απο την κ.Θάνου.

Η ίδια το ζήτησε με την εξής ανακοίνωσή της χθες:

 

 

Άρθρο της Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου
Προέδρου Αρείου Πάγου επίτ. , Πρώην Πρωθυπουργού
Αθήνα , 5 Οκτωβρίου 2022,

Μετά την εκ νέου αρχειοθέτηση των καταγγελιών του Α. Βγενόπουλου σε βάρος της
Β. Θάνου, κάποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη.
Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, μετά την ανάσυρση και τη νέα έρευνα
της από 11-5-2016 μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου, έκρινε,
με την υπ’ αριμ. 1503/2022 διάταξή του ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος
της επιτ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η υπόθεση πρέπει να
τεθεί και πάλι το αρχείο.
Η ανάσυρση της υπόθεσης έγινε με αφορμή το από 23-2-2022 δημοσίευμα της
ιστοσελίδας iefimerida, με τίτλο «Ηχητικό ντοκουμέντο του Βγενόπουλου καίει Θάνου-
Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό. Πώς τον εκβίαζαν», στο οποίο παρουσιαζόταν
ένα ηχητικό-συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ. Σύμφωνα με το
δημοσίευμα, από τη συνομιλία αποδεικνυόταν η βασιμότητα της καταγγελίας
Βγενόπουλου, περί εκβιασμού του από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική
Θάνου. Επίσης, η αρθρογράφος, για να δικαιολογήσει την από μέρους της κατάφωρη
παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, που προέκυπτε από την ήδη υπάρχουσα πράξη
αρχειοθέτησης(1/2017), που είχε εκδοθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση διάρκειας
έξι μηνών, από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη , προσπάθησε να την
αποδημήσει, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι η έρευνα έκλεισε εσπευσμένα, μέσα σε 5
ημέρες και ότι ήταν διαβλητή και αποτέλεσμα μεθόδευσης.
Ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά από νέα έρευνα αρκετών μηνών και μετά από
έλεγχο του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων, κατέληξε ότι δεν προέκυψαν
ενδείξεις ενοχής της Προέδρου του Αρείου Πάγου και ότι «τίθεται στο αρχείο η
ανασυρθείσα δικογραφία». Σε ένα μεγάλο μέρος της πράξης αρχειοθέτησης, ο
Εισαγγελέας παραπέμπει ρητά και κατά λέξη, στο σκεπτικό και στις αιτιολογίες της
προηγούμενης πράξης της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο της
οποίας επιβεβαιώνει. Κάνει ειδική αναφορά στο στοιχείο του ηχητικού, το οποίο
εμφάνισε η ιστοσελίδα «iefimerida», έξη χρόνια μετά τον θάνατο του Βγενόπουλου,
σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο καταγγέλων Βγενόπουλος (ο οποίος κατέγραψε τη
συνομιλία) δεν χρησιμοποίησε ποτέ εν ζωή το στοιχείο αυτό, για να στηρίξει την
καταγγελία του, καταλήγοντας ότι η ηχητική συνομιλία δεν συνείσφερε στην απόδειξη
του περιεχομένου των καταγγελιών, όπως ειδικότερα αναλύεται στη διάταξη
αρχειοθέτησης.

Επισημαίνει επίσης ότι νόμιμα περατώνεται η προκαταρκτική εξέταση χωρίς
κλήση για λήψη εξηγήσεων, παρότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε, με αίτησή
της να κληθεί «ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε αδιευκρίνιστο σημείο», διότι δεν
προκύπτουν ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης.
Κατά συνέπεια, κατέπεσαν, για δεύτερη φορά ,οι κατασκευασμένες
κατηγορίες του Βγενόπουλου κατά της Β. Θάνου. Επί πλέον, κατέπεσαν και όλοι οι
συκοφαντικοί και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί της ιστοσελίδας iefimerida, ότι δηλαδή,
από το εμφανισθέν στις 23-2-2022, ηχητικό αποδεικνύονταν δήθεν οι καταγγελίες του
Βγενόπουλου και ότι η προηγούμενη εισαγγελική διάταξη αρχειοθέτησης ήταν δήθεν
διαβλητή.
Το ως άνω συκοφαντικό σε βάρος της Β. Θάνου δημοσίευμα, έσπευσαν να
υιοθετήσουν και να αναπαράγουν κάποια πολιτικά πρόσωπα και κάποιοι
δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, κάνοντας μεγάλο θόρυβο και διασύροντας το πρόσωπό της.
Τώρα απόλυτη σιωπή, ουδεμία αναφορά σχετικά με την αρχειοθέτηση των
συκοφαντικών καταγγελιών.
Πλήρης παραβίαση τόσο των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας , όσο και της
σωστής δημοσιογραφίας και της αντικειμενικής ενηέρωσης. Προφανώς αυτές για
κάποιους είναι έννοιες άγνωστες.
Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη. Δεν αναμένω, βέβαια, ότι θα το
πράξουν.
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου”

Σημειώστε και το εξής:

Η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όταν ξεκίνησε η έρευνα στις 5 Μαίου 2022:

“…Μετά την απόφαση ανάσυρσης της υπόθεσης απο το αρχείο η Οικονομική Εισαγγελία θα καλέσει σε καταθέσεις κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ενώ θα ερευνήσει το θέμα προς κάθε κατεύθυνση, καθώς η έρευνα που έγινε,όταν δημόσια ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε μιλήσει για προσπάθεια εκβιασμού του, υπήρξε επιφανειακή και πάντως υπό το βάρος του γεγονότος, ότι η καταγγελόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τότε ακόμα κατείχε την θέση της ως επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.Η ανάσυρση της υπόθεσης έγινε από την Οικονομική Εισαγγελία με επικεφαλής τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ενώ τη μελέτη του σχετικού φακέλου ανέλαβε ο εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης…”

Ο κ.Μπαρδάκης και ο κ.Ποιμενίδης έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο και τώρα που η έρευνα έγινε προς κάθε κατεύθυνση…

Εμείς στο τεράστιο αυτό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σκάνδαλο αναφερθήκαμε σε εκπομπή του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου την περασμένη Δευτέρα και παρουσιάσαμε λεπτομέρειες και κρίσιμα στοιχεία. Ακούστε την,είναι μόνο 12 λεπτά: