Αρχική Δικαιοσυνη Μέγα τραπεζικό σκάνδαλο στα χέρια της δικαστίνας(κ.Λεπενιώτη) που “τσάκισε” τη Χρυσή Αυγή.Ομολόγησαν...

Μέγα τραπεζικό σκάνδαλο στα χέρια της δικαστίνας(κ.Λεπενιώτη) που “τσάκισε” τη Χρυσή Αυγή.Ομολόγησαν απίστευτες ρεμούλες, αλλά αθωώθηκαν όλοι οι τραπεζικοί ! “Κόψτε τις αποζημιώσεις απο τροχαία στο μισό”!

1924

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι απίστευτες και για πρωτοετείς της Νομικής οι παραδοχές και το αθωωτικό σκέλος μιας απόφασης του 5μελούς Εφετείου Αθηνών,η οποία έφτασε στον Αρειο Πάγο με πρόταση-έκπληξη…

Αφορά μία απο τις γνωστές πολυεπίπεδες ρεμούλες των τραπεζών,πίσω απο τις οποίες κρύβονται πολιτικοί που διατυμπάνιζαν πριν μερικά χρόνια  “επιτεύγματα” των τραπεζών με παροχές δανείων και κοινωνικό έργο.

Λίγα χρόνια μετά έντιμοι δικαστικοί γονατίζουν από κούραση μελετώντας και γράφοντας κατηγορητήρια.

Πχ.ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Σοφουλάκης έφτασε στο σημείο να γράψει μια πρωτοφανή σε έκταση και άριστη σε ποιότητα πρόταση χιλίων εξακοσίων σελίδων για να περιγράψει τραπεζικά σκάνδαλα μόνο στην Εύβοια.Τραπεζικοί της περιοχής με συμμετοχή μελών πολιτικών κομμάτων ευθέως(παραπέμπονται…) σταματούσαν όποιον περνούσε απέξω,του ζητούσαν την ταυτότητα και του έβγαζαν δάνεια χωρίς καμία εγγύηση αποπληρωμής και είτε ήθελε,είτε δεν ήθελε.

Δάνεια έβγαλαν και σε πρόσωπα είτε ανύπαρκτα,είτε σε μέλη καταυλισμών αθιγγάνων που έμεναν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά,ακόμα και στη Δυτική Πελοπόννησο και δεν γνώριζαν κάν ότι είναι δανειολήπτες.

Μέρος των χρημάτων τσέπωναν τα μέλη του κυκλώματος και 1-2 από αυτά χρηματοδοτούσαν την πολιτική του ανέλιξη!

Τα δάνεια αφορούσαν και τις λεγόμενες “συστημικές” Τράπεζες και την Συνεταιριστική.

Την πρόταση-τόμο Εγκυκλοπαίδειας του κ.Σοφουλάκη παρουσιάσαμε πριν 3 χρόνια απο την κρατική τηλεόραση με αναφορές στο τεράστιο σκάνδαλο και στο ενδιαφέρον πολιτικών και διευθυντικών στελεχών τραπεζών να μην υπάρξει ΚΑΜΙΑ καταδίκη τραπεζικού στελέχους,ότι και αν έχει κάνει σε βάρος των κρατικών-τραπεζικών ταμείων.

Δυο καταδικασθέντες τραπεζικοί (ξένης υπηκοότητας) για εγκλήματα στην Ελλάδα αφέθηκαν τεχνηέντως ελεύθεροι και απέδρασαν απο την Ελλάδα και έτσι διασφαλίζονται τα κλειστά στόματα.

Η πρόταση του Εισαγγελέα Σοφουλάκη κάπου τώρα σέρνεται και πολιτικοί ασκούν αφόρητες πιέσεις σε δικαστικούς να τη θάψουν.Ιδιαίτερα καθώς ένας εκ των πολιτικών που παραπέμπεται έχει “μπελάδες” και με άλλο τεράστιο σκάνδαλο…

Ενας απο τους στόχους των κυκλωμάτων ήταν να βάλουν στο χέρι ακίνητα που σημάδευαν.Θρασύτατα πρίν λιγο καιρό στέλεχος της “συστημαικής”,δηλαδή κρατικής τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι πολιτική της Τράπεζας ήταν να “σκουπίζει”ακίνητα.Δηλαδή,μεθερμηνευόμενον, να παγιδεύει δανειολήπτες και να τους αρπάζει τα ακίνητα για δήθεν αδυναμία πληρωμής.Είναι η ίδια Τράπεζα ,η οποία κατέχει τα δάνεια μισού δις ευρώ των δυο Κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν με αθλιότητες(μετείχε,μάλλον άκων και δικαστικός λειτουργός…) να τα βάλουν στο αρχείο ακυρώνοντας τα βαρύτατα κατηγορητήρια.

Το “σκούπισμα” συνήθως είναι απίστευτες εγκληματικές πράξεις για να αρπάξουν όχι γενικά όλα τα ακίνητα,αλλά αυτά που το κύκλωμα έχει εντοπίσει ως πολύτιμα.

Στην ουσία και η Πειραιώς και άλλες “συστημικές”τράπεζες  δεν σκουπίζουν απλώς ακίνητα,”σκουπίζουν” ζωές πολιτών και φυσικά τα δικαιώματά τους στην περιουσία που νόμιμα απέκτησαν και παράνομα τους αρπάζουν.

Σε μία τέτοια περίπτωση η Τράπεζα γράφει για να πείσει τους δικαστές ότι ο δανειολήπτης είναι στρατηγικός κακοπληρωτής, γιατί δεν δέχθηκε κούρεμα 2 εκατομμυρίων ευρώ σε δάνειο 5 εκατομμυρίων.Πρόταση έγγραφη,όπως πρέπει σε κρατικό ίδρυμα για κούρεμα ΔΕΝ υπάρχει,αναζητείται και δεν εμφανίζεται!Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας…

Η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών που έφτασε στον Αρειο Πάγο είναι παρόμοιο νομικό  “αρχιτεκτόνημα”.

Οι τραπεζικοί κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ουσιαστικά χορηγούσαν δάνεια σε όποιον περνούσε έξω από την τράπεζα γιατί ο διευθυντής του καταστήματος που τα χορηγούσε θα έχανε τη θέση του αν δεν χορηγούσε πολλά δάνεια και ήταν αδιάφορο αν υπήρχαν εξασφαλίσεις.

Ηταν η εποχή που οι Τράπεζες με πιέσεις των πολιτικών(τις ζήσαμε και προσωπικά…) “μπούκωναν” τα ΜΜΕ με διαφημίσεις,ώστε να γράφουν μόνο καλά λόγια και να αποσιωπούν τα εγκλήματα,όπως αυτό.

Τα δάνεια με “αέρα”κοπανιστό όχι μόνο τα επιβεβαίωσε η ναυαρχίδα των ΜΜΕ δια στόματος Π.Ψυχάρη,αλλά η υποκρισία είναι ότι παραπέμπεται ο Π.Ψυχάρης να δικαστεί για πλημμελληματάκι ντάλα καλοκαίρι να μην το πάρουν και πολλοί μυρωδιά.Οι υποκριτές και Φαρισσαίοι της πολιτικής και της κορυφής των τραπεζών δεν ξέρουν τίποτα και κατάφεραν να βάλει η δικαιοσύνη μάρτυρες τον Νικο Νικολόπουλο, την αφεντιά μας και μερικούς ακόμα που κατέγραφαν τις δημόσιες δηλώσεις και όχι χειριστές των φακέλλων,ως θα έδει…Στους επωνύμους οι φάκελλοι είναι όλως ελαφρείς και ο Αρειος Πάγος είναι όλως επιεικής.

Εκπληξη μας προξένησε η πρόταση του Αντεισαγγελέα που δίκασε την εν λόγω υπόθεση με την απόφαση του 5ελούς Εφετείου.Τα βρήκε ότι όλα έγιναν μια χαρά…Πως δεν ζήτησε να αποζημιωθούν κιόλας οι τραπεζικοί που πήραν δυο τρομάρες με την δικογραφία και την παραπομπή…

Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαστικής Λειτουργού που εντυπωσίασε θετικά το πανελλήνιο και την διεθνή κοινότητα καθώς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.Της προέδρου κ.Λεπενιώτη,η οποία προήχθη,ενώ στο Τμήμα αυτό που εκδίκασε την σπουδαία υπόθεση,πρόεδρος ήταν η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Γεωργίου,η οποία επελέγη απο την Κυβέρνηση στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Παρένθεση:(Στα παιχνίδια για λίγους που καμιά φορά κάνει η ζωή:για την ίδια θέση είχε επιλεγεί το 2019 η Ειρήνη Καλού,αλλά δεν πήρε ποτέ τη θέση,διότι επεστράφησαν τα προεδρικά διατάγματα από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς οι προαγωγές έγιναν στην στενή προεκλογική περίοδο…)Κλείνει η παρένθεση.

Την υπόθεση αυτή κοινοποιήσαμε στα ευρωπαϊκά όργανα (Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Διεθνή Διαφάνεια κ.α. μαζί με μερικές ακόμα χαρακτηριστικές περιπτώσεις που βρίσκονται στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση αναφέραμε στην κοινοποίηση αυτή και τα εξής:

“…ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Αυτή την εποχή στην Ελλάδα έχουν ορισθεί δίκες για λεηλασία τραπεζικών ιδρυμάτων ,η οποία όμως συνέβη πριν 20 και πλέον χρόνια!!!

Η λεηλασία διαπιστώθηκε με πορίσματα των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με την αδιανόητη καθυστέρηση οι δίκες δεν θα έχουν αποτέλεσμα και οι υπεύθυνοι ,συνήθως τραπεζικά στελέχη που έδρασαν υπό πολιτική προστασία, θα γλιτώσουν.

Ιδιαίτερα μια τέτοια τράπεζα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας βεβαιώνει ότι τα τραπεζικά στελέχη αρνήθηκαν να απαντήσουν και στη Δικαιοσύνη. Τέτοιο θράσος και τέτοια πολιτική προστασία. Αυτή η τράπεζα βρίσκεται στον τόπο καταγωγής τριών οικονομικών υπουργών!.Και δεν είχαν καταλάβει την συντελούμενη λεηλασία!

Σήμερα παραπέμπονται μεν για κακουργήματα, αλλά η εκκαθαριστική εταιρεία που διορίστηκε από την πολιτική ηγεσία συνεχίζει να εκπλειστηριάζει ακίνητα παρότι έχει βεβαιώσεις του ειδικού πραγματογνώμονα που διόρισε το κράτος(Εισαγγελέας) ότι όχι μόνο δεν χρωστά ο ιδιώτης, αλλά του χρωστά η Τράπεζα και από πάνω!

Σε άλλη περίπτωση η εκκαθαριστική εταιρεία θεωρεί βασικό μέτοχο της Τράπεζας ως…διαγραφέντα αν και δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα δικαστήριο επί 20 χρόνια καμία απόδειξη διαγραφής , παρότι τα δικαστήρια διέταξαν να εμφανιστούν .Δεν εμφανίζονται προφανώς διότι δεν υπάρχουν και η αφαίρεση της τεράστιας περιουσίας έγινε με τρόπο όχι νόμιμο ,αλλά εγκληματικό και αντίθετο προς το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οποία προστατεύει και την περιουσία.

Τραπεζικά Ιδρύματα έχουν ως στελέχη τους πρόσωπα σχετιζόμενα άμεσα με ορισμένα στελέχη της πολιτικής, αλλά και της (διαχρονικά) δικαστικής ελίτ.

Είτε από επιρροή, είτε και χωρίς επιρροή ,γεγονός είναι ότι ορισμένες δικαστικές αποφάσεις είναι εξωφρενικά άδικες και τραπεζικά ιδρύματα αρπάζουν περιουσίες πολιτών και αυτές καταλήγουν σε  ιδιωτικές εταιρείες που έχουν ιδρύσει ή μετέχουν στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στην υπ αριθμ 1635/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών καταγράφεται η ΟΜΟΛΟΓΙΑ αρκετών τραπεζικών ότι έδιναν παράνομα  εκατοντάδες δάνεια γνωρίζοντας ότι δεν θα τα εισπράξουν. Και όμως ΟΛΟΙ οι τραπεζικοί αθωώθηκαν παρά την χωρίς καμία επιφύλαξη ομολογία τους και καταδικάστηκε μόνο ένας πολίτης για περίπου 10 εξ αυτών των δανείων παρότι στην ομολογία αναφέρεται ότι ήταν “πολιτική” της Τράπεζας, δηλαδή του Κράτους να χορηγούνται δάνεια ακόμα και με το ζόρι(βία) ακόμα και σε όποιον περνούσε έξω από την Τράπεζα.

Σε μια άλλη περίπτωση αστυνομικός εν ενεργεία φέρεται να χορήγησε, μέσω τράπεζας σε πολίτη δάνειο 38 χιλιάδων ευρώ και απέκτησε την περιουσία του αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ καταβάλλοντας σε διαδικασία εκπλειστηριασμού ποσό 155.000 ευρώ και η Δικαιοσύνη έκρινε ότι όλα έγιναν και νόμιμα και ηθικά!!!”

Αναφερόμενοι στις επιρροές που ασκούνται στη Δικαιοσύνη υπέρ ισχυρών και επωνύμων καταγράψαμε και τα εξής:

“…11.Σε άρθρο του στην συντηρητική αυτή εφημερίδα πρώην Ανώτατος δικαστής πατέρας σημερινού ανώτατου δικαστή και συνδικαλιστή του δικαστικού σώματος αναφέρει ότι στη δικαιοσύνη αναπτύσσονται “παρεμβάσεις, εξαρτήσεις, υποχωρήσεις, ιδιοτέλειες, υστεροβουλίες “κλπ

Μεταξύ άλλων επιβεβαιωτικών της μη ορθής λειτουργίας(μέρους σημαντικότατου) της Δικαιοσύνης γράφει ο Πρώην Ανώτατος δικαστικός Λειτουργός πατέρας νυν Ανωτάτου Δικαστικού Λειτουργού:

“…μεταξύ αυτής(της Δικαιοσύνης) και της ορθής απονομής του Δικαίου, παρεμβάλλεται ένας «κόσμος» που αποτελείται, από σκοπιμότητες, παρεμβάσεις, εξαρτήσεις, ενδοιασμούς, υποχωρήσεις, ιδιοτέλεια, υστεροβουλία, φιλοδοξία, προσωποληψία. Αυτός ο κόσμος, που δεν πρέπει να υπάρχει, ωθεί τον Δικαστή, όταν παίρνει από το χέρι της Θεάς τη ζυγαριά και βλέπει ότι πρέπει να σύρει το ξίφος, δεν το πράττει…

…Σήμερα, στους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε, οι Δικαστές καλούνται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να λειτουργήσουν απαλλαγμένοι από τα στοιχεία που συνιστούν τον «κόσμο» αυτό και να πείσουν την καταρρέουσα κοινωνία μας, ότι η Δικαιοσύνη συνιστά πράγματι τον πυλώνα της Δημοκρατίας μας, πάνω στον οποίο στηρίζεται, αυτή, και, ειδικότερα, οι κλονιζόμενοι και βαρυαλγούντες κοινωνοί…”

Και επίσης και τα εξής:

“…Όποιος δημοσιογράφος ερευνά αυτές τις πτυχές καλείται μεν σε “συναντήσεις γνωριμίας” ,στις οποίες εκπρόσωποι τραπεζικών ιδρυμάτων(στην ουσία όλα συντηρούνται εδώ και χρόνια με κρατικά χρήματα-κρατική αρωγή) του εκθέτουν τις μεγάλες δυνατότητες να λάβει διαφημίσεις ή θαλασσο- δάνεια, αλλά βέβαια η προϋπόθεση είναι να πάψει να ερευνά αυτά τα Ιδρύματα…

Η Ευρώπη παρατηρεί στην πράξη τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η δημοσιογραφία και προστατεύεται η ελευθερία του λόγου σε καθεστώτα, όπως το Ουρμπανικό της Ουγγαρίας ή της Ρωσίας.

Η δολοφονία ενός Έλληνα δημοσιογράφου παραμένει  για χρόνια ανεξιχνίαστη, αν και δημόσια ενέπλεξαν ακόμα και πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συζήτηση ότι οι δράστες είναι γνωστοί.

Το ίδιο και χειρότερα συμβαίνει και τώρα, αλλά ευτυχώς ο δημοσιογράφος που δέχθηκε δυο σφαίρες στο λαιμό και στο στήθος επιβίωσε.

Σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις οι σφαίρες είναι στην πραγματικότητα κατευθυνόμενες δικαστικές αποφάσεις από τα εξουσιαστικά και διαπλεκόμενα κυκλώματα και σε αυτή την διαδικασία είμαι μεν πολυτραυματίας, όμως όρθιος ακόμα…”

Από την Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδας μας ζήτησαν να υποβάλλουμε την αναφορά αυτή και στα αγγλικά,κάτι που δεν πράξαμε φυσικά και ας υπάρχει ο κίνδυνος να τη βάλουν στο αρχείο.Αρκεί που ξέρουν…

“ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ”!

ΥΓ. Ποιό κυβερνητικό στέλεχος προ ημερών παρενέβη στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να δοθεί άτυπη οδηγία(μαγνητοφωνήθηκε…)στους δικαστές να κόβουν στη μέση τις αποζημιώσεις από τροχαία κλπ απο τις ασφαλιστικές εταιρείες ,διότι κινδυνεύουν με λουκέτο κάποιες;

Είχε το κυβερνητικό αυτό στέλεχος επίσημα στοιχεία αδυναμίας ασφαλιστικών εταιρειών και ποιών ακριβώς καθώς είναι απαραίτητα για να αποκλεισθεί η περίπτωση μίζας κάτω απο το τραπέζι;

Ποιός δικαστικός  έκανε και κάνει την “διεκπεραίωση” αυτή;