Αρχική Κοινωνικα Mείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η Γερμανία ακούει;

Mείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, η Γερμανία ακούει;

1139

Άρχισαν τα όργανα στις χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο όσον αφορά τον κλάδο των αυτοκινήτων.

Γράφει ο Κώστας Ντέμος

Το συνεχές Lockdown των χωρών προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες φέρνει …δυσάρεστα αποτελέσματα, για αρχή, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αγαθά…

Την στιγμή που όλοι οι πολίτες του πλανήτη κοιτάζουν πως θα επιβιώσουν από τη λαίλαπα του κορωνοιού, είναι σίγουρο ότι αγαθά που οι άνθρωποι τα θεωρούν τη δεδομένη στιγμή τριτεύοντα και βάλε, θα μείνουν στα …αζήτητα. Γιατί όταν ο μέσος άνθρωπος βλέπει ότι η προτεραιότητά του είναι να μην κολήσει και να έχει λεφτά για τα προς το ζήν (φαγητό) τότε…

Αυτά πρέπει να τα ακούει η Γερμανία που έχει στηλώσει ξανά τα πόδια της σαν γαιδούρι, για να μη δώσει ευρώ για κορωνοομόλογα.

Συγκεκριμένα:

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περιορισθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι, για να μειώσουν τη μετάδοσή του. Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες. Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.

Μεγάλη είναι η πτώση τον περασμένο μήνα και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία οι πωλήσεις έπεσαν κατά 72%. Στην Ισπανία υποχώρησε κατά 69%.

Αν η χώρα αυτή επιμέινει στις θέσεις της προβλέπω άσχημα ξεμπερδέματα όταν βγούμε από το τούνελ που ζούμε σήμερα.

Γιατί, ποιός θα αγοράσει αυτοκίνητα από την Γερμανία όταν η χώρα αυτή έχει δείξει εναν ανάλγητο χαρακτήρα;
Και θα μείνουν μόνο στα αυτοκίνητα;
Μάλλον όχι.

Η Γερμανία πρέπει να αναλογιστεί τι έκαναν όλες οι χώρες για εκείνη μετά τον πόλεμο… και ανάλογα να πράξει γιατί όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει, πόλεμο βιώνουμε και τώρα, απλώς είναι σε μια άλλη μορφή. Αν δεν το κάνει θα έχει προβλήματα μεγάλα που ούτε στο πιο χειρότερο σενάριο δεν θα φανταζόταν.

Γιατί αν η Γερμανία είναι σκληρή, άλλο τόσο περισσότερο σκληρή είναι η Ιταλία, η Ισπανία και μπορεί και άλλες χώρες!