Αρχική Αθλητικα Και κρίμα και άθλος της Σάκκαρη που έχασε στο Παρίσι!..

Και κρίμα και άθλος της Σάκκαρη που έχασε στο Παρίσι!..

687

 

 

Ενας ημιτελικός για καρδιακούς ήταν απο την τηλεόραση ο αγώνας που έδινε η Μαρία Σάκκαρη για να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό ενός εκ των δυο πιο φημισμένων γκραν σλαμ του τένις.Του Ρολάν Γκαρός.Το άλλο είναι το Γουίμπλεντον.

Βρέθηκε και με τα δυο πόδια στον τελικό και τον έχασε αν και θεωρητικά ήταν το φαβορί,αφού η αντίπαλος,η τσέχα Κριετσίκοβα ήταν νούμερο 32 στο ταμπλώ και η Σάκκαρη Νο 18.

Προηγήθηκε στο πρώτο σετ θεαματικά  και το έχασε με 7-5.Προηγήθηκε στο β σετ θεαματικά και το κέρδισε με την ψυχή στο στόμα 6-4.

Προηγήθηκε στο τελευταίο κρίσιμο σετ με 5-3,έφτασε δυο φορές σε ματς πόϊντ,τις έχασε και στο τέλος έβγαλε τα μάτια της…

Η Κριετσίκοβα.

Σε αυτά τα σέτ την ξεγελούσαν και τα μάτια της στο αν η μπάλλα ήταν μέσα ή έξω,κατέβαζε διαρκώς τον διαιτητή να δει και στο τέλος είχε δίκιο ο διαιτητής…

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τους θεατές που συμπάθησαν με την εξέλιξη του αγώνα την ψύχραιμηΤσέχα,η οποία ακόμα και στο μάτς πόϊντ ,όταν η Σάκκαρη πήρε έναν πολύ ωραίο πόντο,την …χειροκρότησε!

Βρέθηκε από το δικό της 5-3 να χάνει…6-5.Ισοφάρισε 6-6.Η Κριετσίκοβα έκανε πολύ άνετα και απο λάθη της Σάκκαρη το 7-6 ακριβώς στις 3 ώρες παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη χάνοντας το βασικό της όπλο στο τουρνουά,δηλαδή τα δυνατά σερβίς της φαινόταν ότι δεν είχε την ψυχραιμία να παίξει στα σίγουρα και έπαιζε συνεχώς νευρικά.Ετσι βάζοντας δύναμη και όχι…μυαλό έχασε.Ισοφάρισε μεν σε 7-7,αλλά φαινόταν ότι δεν μπορούσε να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου,ενώ υποστήριζε πολύ δύσκολα το δικό της.Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν η ψύχραιμη και αουτσάϊντερ Κριετσίκοβα να σπάσει το σερβίς της Μαρίας,η οποία το κράτησε σαν λιονταρίνα όταν η Τσέχα είχε τρια μάτς πόϊντ και τα ακύρωσε η Μαρία…

Εχασε τελικά με 9-7 σε 3 ώρες και 18 λεπτά…

Ομως και ο ημιτελικός είναι άθλος και έχει μέλλον.Οταν μπήκε στο τουρνουά αυτό η Σάκκαρη υπολόγιζε να είναι ευχαριστημένη αν έφτανε στους 16…

Μάλλον ο Κωνσταντίνος Κυριάκου Μητσοτάκης που ήταν στο πλευρό της καλό της έκανε…Αλλωστε όλα τα φαβορί σε αυτό το ρολάν Γκαρός γυναικών έχασαν και με πολύ καλύτερες θέσεις από την Σάκκαρη.

H νικήτρια στο τέλος έκανε και δηλώσεις υψηλού ήθους χωρίς ίχνος απο “εγώ” και είπε ότι υπερήφανη το ίδιο θα ήταν ακόμα και αν έχανε από τη Μαρία Σάκκαρη.

Ευχαρίστησε και την μεγάλη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που είχε σπεύσει στο πλευρό της στον ημιτελικό.