Αρχική Αθλητικα Μαρσέλο:Ενας θρύλος του ποδοσφαίρου και της βασίλισσας Ρεάλ στον Θρύλο!

Μαρσέλο:Ενας θρύλος του ποδοσφαίρου και της βασίλισσας Ρεάλ στον Θρύλο!

438

 

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου κοσμεί απο χθες το βράδυ το ελληνικό ποδόσφαιρικό πρωτάθλημα και φυσικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον ενέταξε στην ομάδα του.Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της βραζιλίας στο Θρύλο!

Είναι ο αριστερός μπακ-χαφ Μαρσέλο.Η Ρεάλ ουσιαστικά τον έδιωξε φέτος για ένα πολύ ουσιαστικό λόγο και άσχετο με την αξία του ως πδοσφαιριστή.Φέτος με τη Ρεάλ ο Μαρσέλο κατέκτησε τον 23ο τίτλο μαζί της.Του χρόνου με έναν ακόμα τίτλο θα έφτανε τους 24 και έτσι ο πιο επιτυχημένος παίκτης της στην ιστορία της Βασίλισσας θα ήταν αλλοεθνής και όχι Ισπανός.

Στις μεγάλες ομάδες και όχι της ελληνικής μπανανίας αυτά έχουν τεράστια σημασία.Επειδή ο Μαρσέλο όμως ήταν και είναι και σπάνιος χαρακτήρας τον κράτησε παρότι δεν έπαιζε συχνά φέτος και ισοφάρισε τις συμμετοχές σε τίτλους με τον θρυλικό της παίκτη  τον Ισπανό Χέντο,ο οποίος έπαιζε στη βασίλισσα για 18 συνεχή χρόνια(1953-1971) και είχε 428 συμμετοχές και 23 επίσης τίτλους μαζί της.Ο Μαρσέλλο έμεινε στη βασίλισσα του ποδοσφαίρου 15 συνεχή χρόνια(2007-2022) και είχε 386 συμμετοχές και επίσης 23 τίτλους μαζί της.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού που είναι απάντηση στην αγορά του Μπερνάρ απο κάποια αραβική ομάδα (έπαιξε στην Εθνική Βραζιλίας)από τον Πανθηναϊκό δεν συγκρίνεται ούτε με αυτή των Ριβάλντο και Τζιοβάνι.Ο Ριβάλντο(πήρε χρυσή Μπάλλα) είχε κατακτήσει 19 τίτλους στην καριέρα του, αλλά μόνο 4-5 στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και τους υπόλοιπους σε χώρες ,όπως η Ελλάδα,το Ουζμπεκιστάν κλπ

Ιδού τι γράφει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τον 34χρονο θρυλικό Μαρσέλο της Βασίλισσας και απο σήμερατου Θρύλου:

“Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ (Marcelo Vieira da Silva Júnior, γεννήθηκε 12 Μαΐου 1988)[1], περισσότερο γνωστός ως Μαρσέλο, είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τον Ολυμπιακό και την Εθνική Βραζιλίας. Θεωρείται παίκτης με καλή τεχνική, δυνατό σουτ και καλή πάσα. Παίζει κυρίως ως αριστερός αμυντικός, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως πλάγιος μέσος.

Το 2005 κέρδισε ένα Καμπεονάτο Καριόκα με τη Φλουμινένσε και το 2006,έπειτα από καλές εμφανίσεις, τέθηκε στην ομάδα της χρονιάς για το Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα,στην ηλικία των 18. Στο τέλος αυτής της χρονιάς,μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 8 εκατομμύρια δολάρια. Με την Ρεάλ έως τώρα, έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τέσσερα Τσάμπιονς Λίγκ και πέντε τίτλους Λα Λίγκα. Στις 16 Ιανουαρίου του 2022 κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ, με την Ρεάλ να νικάει στον τελικό την Αθλέτικ Μπιλμπάο, και έφτασε τα 23 τρόπαια με την «βασίλισσα», πιάνοντας τον θρυλικό Φρανσίσκο Χέντο στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στο σύλλογο [2].

Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Βραζιλίας το 2006 σε ματς εναντίων της Ουαλίας και σκόραρε ένα γκολ. Ήταν μέλος της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και εκλέχθηκε στην καλύτερη εντεκάδα της χρονιάς.

Έπειτα από εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τον σύλλογό του και την εθνική του, επαινέθηκε από θρύλους του ποδοσφαίρου όπως τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Πάολο Μαλντίνι ως ο καλύτερος παίκτης στην θέση του. Επιπρόσθετα, πολύ συχνά τον συγκρίνουν με τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος είχε δηλώσει “Ο Μαρσέλο διαθέτει καλύτερη τεχνική ικανότητα από μένα,” και επίσης τον ονόμασε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στην θέση του.[3]3 Σεπτέμβριου 2022 ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π για 1+1 χρόνο.