Αρχική Αθλητικα Εδυσε(1-4) ο ήλιος …Μέσι!Διπλό η Λιβερπουλ στη Γεερμανία.

Εδυσε(1-4) ο ήλιος …Μέσι!Διπλό η Λιβερπουλ στη Γεερμανία.

1155

Ο Λιονέλ Μέσι είχε ανακοινώσει ότι τελείωσε για την Μπάρτσα μετά το ντροπιαστικό 8-2 απο τη Μπάγερν.Τον εκβίασαν με το συμβόλαιο και έμεινε.

Η καρδιά του όμως είχε ήδη φύγει μετά το 8-2 και τα σχόλια παγκοσμίως για την θεαματική πτώση του και σε επίπεδο εθνιής Αργεντινής και σε επίπεδο συλλόγου.Τα χρόνια βαραίνουν και το σώμα του δεν είναι ατσάλινο σαν του Ρονάλντο.Ο ρόλος του επίσης είναι δημιουργικός και αυτό χρειάζεται ελαφρά πόδια,κίνητρο και καθαρό μυαλό.Τίποτα απο τα τρία δεν έχει στη Βαρκελώνη και αυτό φαίνεται συνεχώς στα παιχνίδια του.

Σήμερα με χατ τρικ του ανερχόμενου νέου αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου του Κιλιάν Εμπαπέ η παρί χωρίς τον Νεϊμάρ στην αποστολή διέλυσε την Μπάρτσα στην έδρα της στη Βαρκελώνη και της έριξε τα…μισά απο τη Μπάγερν:4-1Η Μπάρτσα έβγαλε μηδενική αντίδραση και το σύνολο φαίνεται ότι δεν τραβάει πιά.Ορισμένοι λένε ότι μετά τη χαμένη χρονιά αν η Μπάρστα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα και πάρει τον Νεϊμάρ θα ξαναγίνει αχτύπητη.

Αμφιβάλλουμε πολύ.Το καταλανικό ζήτημα και η ανάγκη της Ισπανίας να μένει ενωμένη ,έκαναν την Μπαρστελόνα τεχνηέντως αχτύπητη στην Ισπανία και η μεγάλη ομάδα που δημιούργησε εκεί χτυπούσε το ίδιο δυνατά και έξω.

Μετά τις φυλακίσεις των ηγετών της ανεξαρτησίας στην Ισπανία το καταλανικό ζήτημα μπήκε σε άλλη εποχή και η κεντρική κυβέρνηση δεν παίζει τόσο έντονα το χαρτί “Η Μπαρτσελόνα με τη στήριξη της κεντρικής ισπανικής κυβέρνησης θα είναι πρώτη παντού”.

Στο άλλο παιχνίδι η Λιβερπουλ παίζοντας το γνωστό της ποδόσφαιρο τσάκισε την Λειψία με 2-0 και τα δυο γκολ(Σαλάχ,Μανέ)μπήκαν σε ένα 5λεπτο στο β ημιχρονο.

Αξιοσημείωτη είναι η ανάκαμψη της ιστορικής Ντέρμπι στην β Αγγλίας.Εκανε υπομονή και κράτησε τον περίφημο Γουέϊν Ρούνεϊ στον πάγκο (δεν παίζει πια και στην ενδεκάδα…) και με συνεχείς νίκες στα τελευταία παιχνίδια απο προτελευταία(23η)έφτασε στη 16η θέση.Αυτή τη φορά νίκησε εκτός την ουραγό Γουϊκομπ 2-1 με γκολ στο 90.

Η Νότιγχαμ του Β.Μαρινάκη συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλά (17η),αν και ξεκίνησε με αλλαγή προπονητή για άνοδο.Μάλλον κινδυνεύει με υποβιβασμό ,για΄τι το τρένο της ανόδου έχει χαθεί για φέτος…