Αρχική Δικαιοσυνη Τα “κτήνη” του Μετρό, η ατιμωρησία στην Ελλάδα,τα ισόβια και η θανατική...

Τα “κτήνη” του Μετρό, η ατιμωρησία στην Ελλάδα,τα ισόβια και η θανατική ποινή

1222

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στις ΗΠΑ μια γυναίκα δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί και τότε άρχισε να ψαχνει με πρόσχημα την αγορά σκύλου.Μια έγκυος στον τελευταίο μήνα “τσίμπησε”. Πήγε η “αγοράστρια” του σκύλου,την έσφαξε,της άνοιξε την κοιλιά με μαχαίρι,έβγαλε το παιδί ζωντανό,το πήρε και το σύστηνε ως δικό της…

 

Αριστερά:Ετσι ήταν η Λουίζ Μοντγκόμερυ όταν έκανε το έγκλημα και δίπλα κατά την εκτέλεσή της

Είναι η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε μετά 70 χρόνια με θανατική ποινή προχθές,ως μια απο τις τελευταίες πράξεις της προεδρίας Τραμπ.

Οχι…Ο Τράμπ δεν το έκανε εκδικητικά,ούτε απο φιλονομία…Υπολογίζει.Και έχει (και το δικό του επιτελείο)συμπεράνει ότι η κοινή γνώμη είναι εντελώς απογοητευμένη απο την μη απόδοση δικαιοσύνης,όταν θύματα εγκλημάτων είναι ανώνυμοι,καθημερινοί άνθρωποι…Η κοινή γνώμη έχει εξάγει συμπεράσματα.Ενα απο αυτά λέει ότι αν ένας απλός ,χωρίς μέσα,άνθρωπος βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή,χωρίς καμία δική του ευθύνη και βρεί βασανιστικό,άγριο θάνατο Δικαιοσύνη μπορεί να “απολαύσει”μόνο κατά σύμπτωση.Αν πέσει πάνω σε αρκετούς (δεν φτάνει ένας..)έντιμους δικαστές.

Φεύγουμε απο τις ΗΠΑ και τους σκληρούς νόμους και ερχόμαστε στη χαλαρή,πιο χαλαρή δεν γίνεται Ελλάδα.

Σήμερα 14/1 μια εκπομπή του ΣΚΑΪ ,η οποία ασχολείται με σαρκασμό και χιούμορ και μόνο συντηρητικής κατεύθυνσης δεν είναι έκανε θέμα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου του Μετρό από ανθρωπόμορφα,τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρομοίασε με κτήνη.Αιτία ήταν η άσκηση των καθηκόντων του υπαλλήλου.Τους είπε να μην καταστρέφουν δημόσια περιουσία βάζοντας τα πόδια πάνω στα υφασμάτινα καθίσματα και βέβαια να φορέσουν μάσκα.

Στην εκπομπή λοιπόν αυτή οι συντελεστές της έλεγαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία με Δικαιοσύνη και δημοκρατία,αν στα εγκλήματα δεν υπάρχει ανάλογη τιμωρία.Ελεγαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν τιμωρία,όχι μόνο ότι λείπει η αναλογία με τη βαρύτητα των εγκλημάτων.

“Οι δράστες ακραίων εγκλημάτων συγκρατούνται μόνο απο το φόβο της τιμωρίας.Οσο βλέπουν ατιμωρησία δεν σκέφτεται καν το -ούτως η άλλως- προβληματικό μυαλό τους τις συνέπειες των εγκλημάτων τους,όσο βαριά και αν είναι”.

Αυτή η ελέυθερη δημοσιογραφική διατύπωση είναι το κύριο επιχείρημα και των υποστηρικτών και των πολέμιων της θανατικής ποινής ,περιτυλιγμένι βέβαια με νομικές σκέψεις και αναλύσεις.

Σε γενικές γραμμές οι πολέμιοι υποστηρίζουν ότι για να κάνει τόσο ακραία εγκλήματα κάποιος άνθρωπος έχει “πειραγμένο” μυαλό,άρα οι νουνεχείς και σώφρονες δεν μπορούν να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο με αυτό του “πειραγμένου” μυαλού και να τον εκτελέσουν με θανατική ποινή,διότι ,ούτως η άλλως και το επόμενο “πειραγμένο” μυαλό θα εκτελέσει εγκλήματα ,γιατί είναι “πειραγμένο” και δεν θα σκεφτεί ,ως “πειραγμένο”τις συνέπειες.Και προσθέτουν όσοι είναι (και)πιστοί,ότι η χριστιανική θρησκεία(και ο ανθρωπισμός) δεν αναγνωρίζει την δυνατότητα σε άνθρωπο να εκτελέσει άνθρωπο,ακόμα και εφαρμόζοντας ποινή δικαστηρίου.

Αντί της θανατικής ποινής προκρίνουν τα ισόβια και την καλλιέργεια του ανθρώπου με παιδεία,ώστε να μην υπάρχουν τέτοια εγκλήματα.Ιδιαίτερα αυτή την καλιέργεια την έχει υιοθετήσει η Αριστερά απο δεκαετίες,έστω και αν έχει αποδειχθεί το αντίθετο.

Π.χ. Η Σοβιετική Ενωση καλλιεργούσε τον άνθρωπο με παιδεία,υψηλές ανθρωπιστικές αξίες κλπ Αν και αυτή την καλλιέργεια την άσκησε επι δεκατίες είχε και εκείνη στις κοινωνίες της όχι απλά άγρια εγκλήματα ιδιαίτερα κατά γυναικών,παιδιών,αλλά και τους γνωστούς “κατά συρροή δολοφόνους” των ΗΠΑ.

Ενας μάλιστα καθηγητής , οποίος δίδασκε και αθλητισμό ,ο Τσικατίλο ,εκτελέστηκε με θανατική ποινή το 1994,αφού εξάντλησε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης για να γλιτώσει κάνοντας εφέσεις,αιτήσεις χάριτος κλπ.Ειδική επιστημονική επιτροπή είχε συμπεράνει ότι στη 15ετία δολοφονίας αυτών των θυμάτων(1972-1987),μέλη των οποίων …έτρωγε, είχε απόλυτη συνείδηση των πράξεων.Κρυβόταν με ιδιαίτερη επιμέλεια και ομολόγησε τις 52 δολοφονίες των οποίων υπήρξαν αποδείξεις,αλλά δεν ομολόγησε καμία άλλη,αν και εικάζεται ότι δεκάδες άλλες εξαφισμένες γυναίκες και παιδιά ήταν θύματά του και έκρυψε τις αποδείξεις.

Στις ΗΠΑ ισχύουν στο ακέραιο και τα ισόβια.Οσων χρόνων και αν είναι ηλικιακά οι ειδεχθείς εγκληματίες πεθαίνουν στη φυλακή και ας πάσχουν απο οποιαδήποτε ανιατη ασθένεια.

Στην Ευρώπη ισχύουν σε ορισμένες χώρες.

Στην Ελλάδα δεν ισχύουν σε καμία απολύτως περίπτωση.Και όχι γιατί “πάσχουμε” απο ανθρωπισμό.

Πριν μερικά χρόνια ορισμένα ανθρωπόμορφα τα χρησιμοποιούσε η πολιτική και επιχειρηματική εξουσία για διάφορα κόλπα.Εναν …πολυδολοφόνο τον παρουσίαζε ως “τιμητή” των ΜΜΕ ,τα οποία απειλούσε ευθέως.Ανάλογα χρησιμοποιήθηκε και ο Πάσσαρης και φυγαδεύτηκε στη Ρουμανία,όταν στην Ελλάδα είχε παραβρομίσει η υπόθεση με ληστείες και δολοφονίες αστυνομικών περιτυλιγμένες με “ιδεολογικά” άλλοθι…Στη Ρουμανία έκανε τα ίδια,σκότωσε δυο,συνελήφθη και σήμερα είναι μέσα με ισόβια.

Κάνει τώρα τεράστιο αγώνα να έρθει στην Ελλάδα να εκτίσει τις ποινές για τις δολοφονίες και τις ληστείες,παρότι θα καταδικαστεί σε ισόβια.Γιατί κάνει αγώνα;Γιατί θα κρατηθεί σε φυλακή με πλήρεις ανέσεις(για τον ίδιο κατ εξαίρεση…)και θα βγεί σύντομα,αφού στην Ελλάδα τα ισόβια έχουν σύντομο ανέκδοτο…

Αυτο το καθεστώς ατιμωρησίας δεν είναι τυχαίο.Αν οι νόμοι εφαρμόζονταν πλείστοι πολιτικοί θα έμεναν μέσα με ισόβια για οικονομικά εγκλήματα και δεν αναφερόμαστε μόνο στους ήδη καταδικασθέντες αμετάκλητα.

Η μη ισχύς αυστηρών νόμων βολεύει ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την πολιτική και οικονομική ελίτ που ζει με όρους διαφθοράς.Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις εκεί.

Με την διαπλοκή τους με τα ΜΜΕ και τα “βαφτίσια” αμμόρφωτων -ουσιαστικά- ως…καθηγητών Πανεπιστημίων(κριτήριο η συγγένεια η δήθεν ασθένεια και το “μέσον”…)έχουν καταφέρει να απλώσουν μια προπαγάνδα “πολιτισμού και ανθρωπισμού” ,η οποία στην πράξη ακυρώνει τις ποινές που προβλέπονται…

Τώρα ,με αφορμή το βίντεο που θα δείτε αμέσως μετά ,ξεσηκώνονται όλοι και ζητούν την άμεση σύλληψη και αυστηρή τιμωρία των δυο ανθρωμορφων του Μετρό.Η σύλληψη είναι ζήτημα ωρών και ημερών,αφού οι κάμερες κατέγραψαν πρόσωπα και τα πάντα.Αυτές τις κάμερες που δεν θέλουν ορισμένοι ,θύματα ανάλογης προπαγάνδας,αν και οι ίδιοι ζουν σύννομα…

Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν. Με την ποινή που προβλέπεται.Φυσικά και είμαστε γενικά υπέρ των ισοβίων,υπό την προυπόθεση πως όταν λέμε ισόβια τα εννοούμε μέχρι την τελευταία ημέρα του καταδικασθέντος. Να τους βλέπουν εκεί  στο κελί οι απέξω “ίνα και οι λοιποί φόβον έχουσι”κατά τον ιερό Τιμόθεο.Αλλιώς φυσικά και είμαστε υπέρ της θανατικής ποινής σε ακραία εγκλήματα,όπως αυτό της γυναίκας που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ.Ο μόνιμος παραβάτης των γραπτών και ηθικών νόμων Τραμπ την θέλει για ψηφοθηρία μεταξύ των νομοταγών…Γιατί τα θύματα ειδεχθών εγκλημάτων είναι σχεδόν στον απόλυτο βαθμό “καθημερινοί” άνθρωποι.Ακόμα και όταν δράστες είναι “επώνυμοι”…

Δείτε το βίντεο και σκεφτείτε πόσα άλλα τέτοια θύματα περιμένουν στην Ελλάδα και αλλού δικαίωση που δεν θα έλθει ποτέ…