Αρχική Uncategorized Μια τεράστια δικογραφία για μίζες έβαλε φωτιά στις σχέσεις Κυριάκου-Ντόρας; Ο ευαίσθητος...

Μια τεράστια δικογραφία για μίζες έβαλε φωτιά στις σχέσεις Κυριάκου-Ντόρας; Ο ευαίσθητος Υπουργός Πιερρακάκης,η απουσία του Κράτους σε δίκη-σοκ για εικονικά τιμολόγια -μαμούθ απο επώνυμο.(Οι βαρβαρισμοί στην “Κιβωτό του Κόσμου” είναι μια κάποια λύσις για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών)…

1094
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
‘Εκτακτη είδηση Κυριακή μεσημέρι:
“Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με υπουργούς σε συναγερμό”.
Το μυαλό μας πήγε στις νέες αποκαλύψεις Βαξεβάνη και ΒΗΜΑΤΟΣ γιαυτό που και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής χαρακτήρισε  ξανά “τόσο μεγάλο σκάνδαλο που επισύρει ραγδαίες εξελίξεις κανονικά…”
Πήγε εκεί το μυαλό μας και ας δηλώνουν κάποιοι γύρω απο τον πρωθυπουργό ότι “δεν έχει αποδειχθεί τίποτα και το θέμα πήγε στη Δικαιοσύνη”.
Αμ δε…
Η έκτακτη σύσκεψη αφορά καταγγελίες που επίσης δεν έχουν αποδειχθεί και είναι η υπόθεση στην “Κιβωτό του Κόσμου”…
Ενας σοφός χωρίς να αμφισβητεί καθόλου τις πραγματικές διαστάσεις στην υπόθεση αυτή μας είπε:
“Και να μην υπήρχε η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου”θα έπρεπε να επινοηθεί για να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου απο το  μέγα-κατά ΚΑΙ την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-σκάνδαλο των υποκλοπών.Πόσο μάλλον καθώς την αναδεικνύουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου,η διακοπή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών,η μάλλον χλιαρή αρχική διάψευση-αντίδραση του πατρός Αντωνίου,η παπαδιά που έγινε πρόεδρος σε ένα Ιδρυμα με κρατική επιχορήγηση και οικογενειακά χαρακτηριστικά…”
 Αλήθεια γιατί το κράτος έχει αναθέσει ουσιαστικά εδώ και τρεις δεκαετίες  και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ,όπως ομολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την προστασία των παιδιών σε ιδιωτικές δομές ( οι δυο κυριότερες “Χαμογελο του Παιδιού”,”Κιβωτός του Κόσμου” και άλλες μικρότερες )και εκείνο δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό; Δόθηκαν καταγγελίες για άλλες μικρές δομές στην Υπουργό Μιχαηλίδου και τι απέγιναν; Γιατί αυτές οι δομές είναι “ουάν μαν προσφορά”,δηλαδή των Κ.Γιαννόπουλου και π.Αντωνίου τόσα χρόνια και δεν έχουν αναδείξει δίπλα τους άλλους ευαίσθητους και ικανούς στις δομές και μοιάζουν οικογενειακές υποθέσεις;
Τι ήξεραν στην κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλη και άλλαξαν το νόμο με δυνατότητα να πάρουν τις δομές απο τους ιδιώτες,όπως συμβαίνει τώρα στην Κιβωτό;
Περισσότερα το βράδυ στο ΑΛΕΡΤ με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο…
Ο Αλέξης Παπαχελάς μάλλον εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία γράφοντας στο χθεσινό του άρθρο ότι αυτή η υπόθεση  είναι γροθιά στο στομάχι και κανείς δεν θα ήθελε να την πιστέψει…
Το σοκ είναι τόσο μεγάλο ώστε μοιάζει ικανό να επισκιάσει βολικά πλείστα όσα τεράστια σκάνδαλα που εξελίσσονται παράλληλα στη Δικαιοσύνη και βολεύει πολύ ισχυρούς να μείνουν μακριά τα φώτα της δημοσιότητας.
Οπως π.χ. η δίκη για πλαστά και εικονικά τιμολόγια  μιας ισχυρότατης στο παρελθόν και ακόμα ισχυρής επιχείρησης στα ΜΜΕ,η οποία ακουμπά σε γαλάζια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και σέρνεται για πολλά χρόναι χωρίς να λογοδοτήσει κανείς.Η δίκη διεξάγεται τώρα και η εικόνα των κρατικών υπαλλήλων(εφοριακών )είναι αφενός θλιβερή,αφετέρου σοκάρει το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τα 700 εκατομμύρια,ενώ είχε δώσει μάχη να καταδικαστεί φτωχός εφοριακός που δήθεν ζήτησε και ποτέ δεν πήρε 10 χιλιάρικα…
Επισκιάζει όμως περισσότερο το μέγα-ΚΑΙ κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο ο Κώστας Βαξεβάνης χθες έκανε νέες φοβερές αποκαλύψεις καταγγελίες.
Σε αυτές αναφέρεται ευθέως σε παρακολούθηση του Αλέξη Παπαχελά,του Κωστή Χατζηδάκη,του Γιώργου Κύρτσου κ.α. στελεχών από την ΕΥΠ.
Τις αποκαλύψεις αυτές ενισχύουν σφόδρα και αποκαλύψεις απο το ΒΗΜΑ του πάντα καλά πληροφορημένου Βασίλη Λαμπρόπουλου.
Το ΒΗΜΑ όμως ανήκει στον Όμιλο Μαρινάκη.Και ο Ε.Μαρινάκης είναι κουμπάρος της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη.
Ποιές είναι σήμερα οι πραγματικές σχέσεις μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του αδελφό της πρωθυπουργού;
Ποιές είναι οι σχέσεις μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και της αδελφής της Κατερίνας, μητέρας του Γρηγόρη Δημητριάδη;
Ποιά βάση έχουν οι πληροφορίες που δημοσίευσε ο Όμιλος Μαρινάκη για παρακολούθηση των παιδιών της Ντόρας Μπακογιάννη Κώστα και Αλεξίας από αυτό το σύστημα που καταγγέλλεται μεταξύ ΕΥΠ και διάφορων που πρόσφεραν υπηρεσίες με τα μηχανήματα παρακολούθησης;
Μια σοβαρή παράμετρος στην υπόθεση αυτή είναι και το συγκρότημα Αλαφούζου,το οποίο επίσης ήταν υπό παρακολούθηση(Παπαχελάς,Αγραφιώτης),σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη.
Το συγκρότημα Αλαφούζου,πέραν των άλλων έχει και τον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Μπακογιάννης έβαλε τις τελικές υπογραφές για το τεράστιο πρότζεκτ μετακίνησης του ΠΑΟ στο Βοτανικό μετά απο έντονες διεργασίες και πισωγυρίσματα.
Εμείς αποκαλύπτουμε ένα άλλο γεγονός:
Υπάρχει σε κορυφαίο επίπεδο μια τεράστια δικογραφία που αφορά μίζες στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας.
Για την υπόθεση αυτή έχουν κληθεί κακουργηματικά πολλοί υψηλά ιστάμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τις έρευνες πυροδότησε το Μαξίμου με την αποστολή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.
Η δικογραφία είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεται φορτηγό για την μεταφορά της.Και οι κλήσεις έχουν επιδοθεί ήδη.
Αυτά είναι τα γεγονότα.
Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες αναφέρουν ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργικού γραφείου έχουν ενοχλήσει σφόδρα τη Ντόρα Μπακογιάννη καθώς “εισπράττει” έντονη δυσαρέσκεια βουλευτών που θεωρούνται “δικοί της πολιτικοί δορυφόροι” και η δυσαρέσκεια πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στον τελευταίο ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για την ακρίβεια των γεγονότων παίρνουμε όρκο.Για τις πληροφορίες περί  σφοδρής ενόχλησης της Ντόρας Μπακογιάννη όχι φυσικά.
Μπορούμε όμως να συμπεράνουμε προς αυτή την κατεύθυνση από το γεγονός ότι αμέσως μετά το “μήτιγκ” του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ε.Μαρινάκη το Σάββατο 12 Νοερμβρίου 2022 ,την επομένη το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ έκανε μια αποκάλυψη, η οποία όχι μόνο πυροδότησε εξελίξεις,αλλά και φαίνεται να “τρόμαξε” το Μαξίμου και άλλους υπουργούς,όπως ο Αδωνης Γεωργιάδης δεξί χέρι του Κυριάκου και μάλλον ελάχιστα φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ο Αδωνης  παρουσίασε το θέμα αυτό στην κρατική τηλεόραση,όπως και ο τρόπος που αναφέρθηκε στο θέμα αυτό το “αριστερό” χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη και “πρωταγωνιστής” της ιστορίας ,ο πολυδιαφημισμένος ως επιτυχημένος Υπουργός Κυριάκος Πιερακάκης.
Ποιό ήταν το θέμα:
Το ΒΗΜΑ έγραψε την επομένη του “μήτιγκ”Μαρινάκη-Μητσοτάκη το εξής φωτογραφίζοντας τον κ.Πιερρακάκη:
ΤΟ ΒΗΜΑ 13/11/2022:

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις άγνωστες συναντήσεις σε γραφεία στο Χαλάνδρι και στο Νέο Ψυχικό με πρωταγωνιστές τους Φ. Μπίτζιο, Γ. Λαβράνο, Π. Κοντολέοντα και ισραηλινό επιχειρηματία – Ο ρόλος του Γρηγόρη Δημητριάδη, η «γέφυρα» του παράνομου λογισμικού με την Κύπρο, η «σκοτεινή εξαίρεση» στη λίστα υποκλοπών και οι αποκαλυπτικές αδειοδοτήσεις

“Η… διάσωση ατόμων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι…

…Είναι εντυπωσιακό ότι οι «σχέσεις» αυτές φαίνεται να ενδυναμώθηκαν με επίκληση ότι ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε «εντόπισε» με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω… αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία. Με υπηρεσιακούς παράγοντες να μιλούν για «μυθεύματα» που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά περιστατικά ή και σε τεχνικά δεδομένα…”

Αυτά έγραψε το ΒΗΜΑ στις 13/11/2022.Λέξη απο πουθενά ως αντίδραση.

Μία ολόκληρη εβδομάδα αργότερα στις 19-20/11/22 η στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η Εφημερίδα των Συντακτών με τη φράση “πως υπουργός έσωσε την οικογένειά του στο Μάτι με τη βοήθεια του συστήματος” και το ερώτημα αν το μηχάνημα παρακολούθησης λειτουργούσε από το 2013.

Ο Κ.Πιερρακάκης με οργίλη ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην ΕΦ.των Συντακτών για το θέμα αυτό και δεν είπε λέξη για το ΒΗΜΑ,το οποίο αποτέλεσε ,και μάλιστα με ειδική αναφορά, πηγή της Εφημερίδας των συντακτών.

Να μην γνώριζε την δημοσίευση του ΒΗΜΑΤΟΣ αποκλείεται για τον απλό λόγο ότι η εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ευθέως ως πηγή του δημοσιευματός της το ΒΗΜΑ…

Διαβάστε ξανά παραπάνω τι έγραψε το ΒΗΜΑ και τώρα διαβάστε τι έγραψε ο κ.Πιερρακάκης:

ΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ

“Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: 

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη …συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους.”

Γιατί δεν λέει ούτε μια λέξη για το ΒΗΜΑ ο κ.Πιερρακάκης;

Γιατί και ο Αδωνης Γεωργιάδης ανέδειξε το θέμα στην κρατική τηλεόραση και το φόρτωσε αποκλειστικά στην ΕΦΣΥΝ ,χωρίς λέξη για το ΒΗΜΑ;

Απο αβλεψία,από άγνοια ή απο τρόμο μπροστά στην πιθανή αντίδραση του Β.Μαρινάκη;

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι Το ΒΗΜΑ στα ρεπορτάζ του έχει την ιδιαίτερη επισήμανση ότι πολιτικοί που είχαν “καλή” πρόσβαση στο “σύστημα” παρακολουθήσεων δεν ήταν στον κατάλογο οσων παρακολουθούσε.

Αυτό μεθερμηνευόμενον καταρρίπτει το “επιχείρημα” ότι η παρακολούθηση γινόταν με υπηρεσιακά κριτήρια της ΕΥΠ και της αρμόδιας Εισαγγελέως για πιθανές σοβαρές υποθέσεις.

Γράφει μεταξύ άλλων το ΒΗΜΑ:

“…Είναι ίσως ενδεικτικό ότι πολιτικά πρόσωπα σε πόστα αιχμής, που ανήκαν σε αυτό το σύστημα γνωριμιών, δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παρακολουθουμένων από το λογισμικό κατασκοπείας «Predator». Σε μια δηλαδή… σκοτεινή, ενδεικτική «εξαίρεση».

Επιπλέον το ίδιο «παράκεντρο» υποκλοπών μέσω του ηλεκτρονικού «αρπακτικού» φέρεται να εξυπηρετούσε σχετικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις επιχειρηματιών, με τους οποίους διατηρούσε πολυετή γνωριμία, παρακολουθώντας ιδιώτες (ορισμένοι και αθλητικοί παράγοντες) εν ονόματί του ή και με το αζημίωτο. 

Ο ισραηλινός επιχειρηματίας, ο Λαβράνος και τα ραντεβού

Ολα φαίνεται, λοιπόν, να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2019 (λίγους μήνες μετά τον ερχομό της ΝΔ στην εξουσία), όταν ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σαχάκ Αβνί, που κατέφτασε από την Κύπρο, επιχείρησε να πουλήσει το παράνομο λογισμικό «Predator» στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες έψαχναν τα τελευταία χρόνια ένα ευέλικτο σύστημα υποκλοπών κυρίως για την καταγραφή συνομιλιών από διαδικτυακές εφαρμογές (Viber, Signal κ.ά.)….”

Εν ολίγοις προκύπτει ότι και τα λεγόμενα ασφαλή στις παρακολουθήσεις μέσα VIBER κλπ μπορούν να παρακολουθηθούν…