Αρχική Θέμα Πολιτικός με μίζα εκατομμυρίων στο δόκανο της Δικαιοσύνης!Σφαίρες και(διαχρονική) τρομοκρατία δικαστών...

Πολιτικός με μίζα εκατομμυρίων στο δόκανο της Δικαιοσύνης!Σφαίρες και(διαχρονική) τρομοκρατία δικαστών απο πολιτικούς που πιάνονται στα πράσα!

1446

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δικαιοσύνη χωρίς ελευθεροτυπία δεν υπάρχει ούτε ως ανέκδοτο.Γιατί αν η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εγγυηθεί την ελευθεροτυπία σημαίνει ότι έχει μεταβληθεί σε μακρύ χέρι της εξουσίας.Είτε εν όλω,είτε εν μέρει,δηλαδή στους καίριους τομείς Διοίκησης της Δικαιοσύνης.

Υπουργός Δικαιοσύνης που δεν δέχεται και δεν συνομιλεί με τις δικαστικές ενώσεις μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί ως υπουργός της Δικαιοσύνης.Είναι σκέτα ο κ.Τσιάρας υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και απολαμβάνει της εκτίμησης ενός τμήματος της Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη με σύνθημα επιστροφή στην κανονικότητα και επίσης έθεσε ως αποστολή της την διεξαγωγή έρευνας,η οποία θα αποδείκνυε ότι 3 εκατομ που έλεγαν ότι πήγαν στις τσέπες του επιχειρηματία Καλογρίτσα των βοσκοτοπίων  πήγαν δια σκοτεινής οδού στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη.

Εμείς εισφέρουμε την απόλυτα έγκυρη πληροφορία ότι στο λογαριασμό  πασίγνωστου πολιτικού  προσώπου βρέθηκε ποσό εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί και προέρχεται(το βρήκε η έρευνα…) στην πώληση ενός ακινήτου που ανήκε στον τομέα του πολιτικού και πωλήθηκε ,υποτίθεται σε τρίτο πρόσωπο για την εξυγίανση του τομέα!!!

Αντίστοιχα  τα ΝΕΑ εισφέρουν μετά το στραπάτσο το πρωτοσέλδιο που βλέπετε και για το οποίο ο νίκος Παππάς προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ενώ ο  Κώστας Βαξεβάνης τρίβει τα χέρια του και σωστά κάνει.

 

Μετά δυο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και μετά δυο χρόνια ερευνών χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή μας λένε ότι τα 3 εκατομ πήγαν όντως στις τσέπες του Καλογρίτσα.

Χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή δεν κάλεσαν τον Κ.Βαξεβάνη στην Επιτροπή-παρωδία για τις δήθεν ευθύνες Νίκου Παππά παρότι είχαν ανακοινώσει ότι θα κληθεί.Για να μην καταγραφούν στα πρακτικά οι αθλιότητες,που έπληξαν καίρια την εφημερίδα του.

Την πρακτική αυτών των νεοδημοκρατικών αθλιοτήτων την ζήσαμε όσο ελάχιστοι στην βρομερή και τρισάθλια προσωπική και γενική επίθεση στον Δημ.Ρίζο όταν βγάζαμε εφημερίδα(Αδ.Τύπο),διωγμένοι από τον “Ελεύθερο Τύπο”τον οποίο δημιουργήσαμε.

 

Και τι δεν του έσυραν για απίστευτο πλουτισμό με στόχο να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία κλπ.Οχι μόνο πέθανε στην ψάθα κυριολεκτικά,αλλά άφησαν και τον τάφο του να χάσκει παρότι στα τελευταία χρόνια τον είχαν ξαναγαπήσει.

Μπροστάρηδες στην επίθεση έβαλαν  αποβράσματα του Κορυδαλλού και του ποινικού Δικαίου τα οποία ΠΑΝΤΑ κουμαντάρει η πολιτική αυτή εξουσία.Θυμίζουμε ότι και ο Βαξεβάνης καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με τέτοιες μεθόδους και σύντομα θα ζήσουμε εκπλήξεις επιβεβαιωτικές.Την εποχή εκείνη υπήρχαν επίσης δικαστές και στην Αθήνα και στο Βερολίνο.Δεν υπήρχαν “ενώσεις”.Και δεν τους πολεμούσαν δια του αποκλεισμού όπως τώρα.Τους …πυροβολούσαν.Και σκότωναν 1-2 για να λάβουν το μήνυμα όλοι οι υπόλοιποι.

Τώρα ευτυχώς προχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εκείνη παρεμβαίνει,όπως τώρα χαστουκίζοντας την κυβέρνηση της “κανονικότητας”για την τρομοκρατία που ασκεί δια του αποκλεισμού στους δικαστές!Κάπου-κάπου τους βάζουν και καμία βόμβα στα σπίτια…

Η ελευθεροτυπία σήμερα είναι όχι απλώς επιπέδου Μάλτας,αλλά σχετιζόμενη και με την Μάλτα ευθέως και αμέσως.Δηλαδή τρικοσμική.

Στην Ελλάδα κατέφυγε γαι να βρει προστασία και δεν την έχει βρεί ακόμα η βασική μάρτυρας για την διαφθορά και τις μίζες των πολιτικών της Μάλτας μέσω μια τράπεζας σαν και τις ελληνικές.Δηλαδή ξεπλύματος χρήματος.Η ΒΑΣΙΚΉ ΜΆΡΤΥΡΑΣ(Εφίμοβα)έδωσε τα στοιχεία που έλαβε ως ξραμματέας του διοικητή της τράπεζας(pilatus Bank) στη δημοσιογράφο Δάφνη Γκαλίζια Καρουάνα.Ενας μπιστικός του πρωθυπουργού της Μάλτας με το ίδιο επώνυμο(μουσκάτ)έφτιαξε μια εγκλημαιτκή ομάδα και ανατίναξαν τη δημοσιογράφο σε κομματάκια.Η μάρτυρας κατηγορήθηκε για…συκοφαντική δυσφήμηση.Παντρεμένη με Ελληνα πρόλαβε και έφυγε.Την εντόπισαν στην επίσης διεφθαρμένη Κύπρο,όπου η ηγεσία ήταν έτοιμη να την εκδώσει στη Μάλτα για “τα περαιτέρω”.Πρόλαβε με την προστασία της Ιντερπόλ να φτάσει στην Κρήτη με τον Ελληνα συζυγό της.

Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή:

Η Μαρία Εφίμοβα(πρώτη φωτογραφια) έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν τα στοιχεία της διέρρευσαν από την εισαγγελία της Μάλτας όπου κατέθεσε. Μέχρι τον Μάρτιο του 2016 εργαζόταν στην Pilatus Bank στη Μάλτα. Πρόκειται για την τράπεζα που βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών μετά τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία –τοποθετήθηκε βόμβα στο αυτοκίνητό της–, η οποία υποψιαζόταν ότι η συγκεκριμένη τράπεζα λειτουργούσε ως βιτρίνα για το αζέρικο μαύρο χρήμα.

Η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος(κάτω) αποκάλυψε ότι το 60% του κεφαλαίου της τράπεζας προερχόταν από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η σύζυγος του πρωθυπουργού της Μάλτας φερόταν να είχε πάρει 1 εκατ. δολάρια από τους Αζέρους μέσω εταιρείας-βιτρίνας στον Παναμά. Η Εφίμοβα αρχικά εργάστηκε ως βοηθός του πρόεδρου της τράπεζας Αλί Σαντρ Χασεμί Νετζάντ, ο οποίος συνελήφθη στις ΗΠΑ κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να μεταφέρει σε αμερικανικές τράπεζες περί τα 115 εκατ. δολάρια, παραβιάζοντας το οικονομικό εμπάργκο της Ουάσινγκτον κατά του Ιράν.

Τον Νοέμβριο του 2018 η άδεια της τράπεζας ανακλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Pilatus Bank προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Μαρία Εφίμοβα υπήρξε πληροφοριοδότρια της Γκαλιζία, καθώς η διαφθορά που εντόπισε στην τράπεζα φέρεται πως άγγιζε σημαντικά πολιτικά πρόσωπα της Μάλτας. Μετά τη δολοφονία της Γκαλιζία εκδόθηκαν δύο εντάλματα σύλληψης από τη Μάλτα εναντίον της Εφίμοβα το 2017.

Η διεφθαρμένη Ελλάδα ακόοοομα το συζητάει αν θα εκδώσει στη Μάλτα τον…Ελληνα τραπεζικό-σύζυγο της Εφίμοβα αντί να συντάξει και κατηγορητήριο κατά των μαλτέζων διεφθαρμένων.

Δεν τολμάει γιατί πολιτικοί της Ελλάδας ξεπλένουν χρήματα και μέσω Μάλτας και γενικά είναι πλείστοι δικοί μας στον ίδιο παρανομαστή…

Και τα στοιχεία καραμπινάτα.Γιαυτό ξαναζήσαμε με τον Βαξεβάνη,όσα ζήσαμε με τον Δ.Ρίζο.

Πόσο καραμπινάτα;

Ιδού ένα παράδειγμα:

Μέγα πολιτικό πρόσωπο στην κεφαλή κρατικού οργανισμού έβαλε στον ΕΠΙΣΗΜΟ λογαριασμό του εκατομμύρια ευρώ από ακίνητο που υποτίθεται ότι ο οργανισμός πούλησε σε άσχετο τρίτο πρόσωπο.Τόσο αδίστακτοι και σίγουροι ότι κανείς δεν θα ελέγξει.

Την ώρα που πέφτουν σωρηδόν οι νεκροί στην Ελλάδα,υποτίθεται πως η κυβέρνηση  της κανονικότητας θα διασφαλίσει τις έρευνες για την επιβολή του νόμου και της τάξης “για να μην γίνουμε Καμπούλ”,όπως έλεγε ως αντιπολίτευση ο κ.Χρυσοχοίδης.

Βασικός θεσμός που πρέπει να στέκεται στα πόδια του είναι η Δικαιοσύνη.Αυτή που παρέλαβε με διευθύνσεις και ονόματα την απόρρητη αναφορά της Αστυνομίας για τα κυκλώματα.

Αυτό επιβάλλει η κανονικότητα. Ιδού όμως το ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δικαστών που δείχνει πόσο ….Μάλτα είναι η Ελλάδα στα θέματα της Δικαιοσύνης:

Το Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών είναι το ακόλουθο:

 «Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών – όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος -, θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτελεσματικά και άμεσα ότι οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στην Ελλάδα θα συμμετέχουν χωρίς εξαιρέσεις σε κάθε νομοπαρασκευαστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ενόψει νομοθετικών μεταβολών που αφορούν το δικαστικό σώμα και ειδικά την επαγγελματική κατάσταση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών».

Είναι η Ελλάδα μας.Αυτή ,της οποίας4-5 πρώην υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης είτε μπαινοβγαίνουν στις φυλακές μέχρι να πετύχουν την κατάλληλη τροπολογία,είτε κατάσχονται οι…βίλες τους επειδή δεν πληρώνουν τα χρέη τους,είτε κατηγορούνται μαζί με τα κόμματά τους για τα θαλασσοδάνεια…

Ορισμένοι δικαστές το παίρνουν το μήνυμα…Οπως εκείνος που κρατάει μια απόφαση συγγενούς σημερινού υπουργού 2 χρόνια στο συρτάρι και απόφαση δεν βγάζει ,γιατί είναι έφεση σε καταδικαστική για εκατομμύρια…Θα είναι σκάνδαλο να πει “οχι στην πληρωμή”,οπότε την έθαψε… Η εκείνοι που κράτησαν την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ έως της…παραγραφής,μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ…