Αρχική Αθλητικα Ισπανός της “Βασίλισσας” Ρεάλ ο νέος “Βασιλιάς” του τένις Ράφα Ναδάλ!

Ισπανός της “Βασίλισσας” Ρεάλ ο νέος “Βασιλιάς” του τένις Ράφα Ναδάλ!

1143

Ο θείος του Ράφα Ναδάλ έπαιξε στην Εθνική Ισπανίας και στην μισητή αντίπαλο της ρεάλ Μαδρίτης την Μπαρτσελόνα,ως πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Η καταγωγή τους απο τη μαγευτική Μαγιόρκα,αλλά η οικογένεια του Ράφα Ναδάλ ήταν μια φτωχή οικογένεια και η μητέρα του εκτελούσε απλώς οικιακά.

Ο Ράφα Ναδάλ απο μικρός έφτασε στην κορυφή του τένις και στα 16 του χρόνια ήταν νικητής παίδων σε γκραν σλαμ,στο περίφημο Γουίμπλεντον.

Ο Ράφα ανέβηκε με σουπερ αθλητικό στυλ στην κορυφή του τένις και παράλληλα διαχώρισε τη θέση του απο τον γνωστό Ναδάλ της οικογένειας και δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης,της επιλεγόμενης “Βασίλισσας”.

Και έγινε σήμερα ο αδιαμφισβήτητος “Βασιλιάς” του τένις .

Πέτυχε τη 13η νίκη του στο Ρολάν Γκαρός,στο οποίο δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό-τελικό και συνολικά έχει χάσει μόνο 3 σέτ…

Από το 2005 στο Ρολάν Γκαρός έχασε μόνο το 2009 και το 2015…

Μέχρι σήμερα βασιλιάς ήταν ο Φέντερερ με 20 πρωτιές σε γκραν σλαμ και ο Ναδάλ με τη νίκη του επί του Νοβακ Τζόκοβιτς του μεγάλου φιλέλληνα και τρίτου στην κατάταξη με 17 γκραν σλαμ έγινε εκείνος βασιλιάς…

Μάλιστα ο ίδιος ο Τζόκοβιτς πολύ ευγενικά και ιπποτικά αποκάλεσε “βασιλιά” του “Ρολάν Γκαρός” τον Ναδάλ λέγοντας ότι κανείς δεν μπορέι να τον αντιμετωπίσει.

Το εγκώμιο στον Τζόκοβιτς και στην ομάδα του έπλεξε και ο Ράφα Ναδάλ,ίσως μαζί με τον Φέντερερ οι πιο “ψυχρά ευγενικοί” χωρίς ξεσπάσματα και στις μεγάλες εντάσεις των αγώνων.

Το παιχνίδι με τον Τζόκοβιτς ήταν το 56ο μεταξύ τους,το μεγαλύτερο ρεκορ συγκρούσεων μεταξύ κορυφαίων ενώ στις γυναίκες το ρεκόρ έχουν Κρις εβερτ και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα  με  86.

Ο Τζόκοβιτς στα 33 του χρόνια δεν μπόρεσε να τον απειλήσει ούτε στιγμή ,ενώ περίμεναν όλοι αμφίρροπο παιχνίδι που θα κριθεί στο 3-2.Κρίθηκε στο 3-0!!!Μόνο στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς έφτασε στο 7-5 ενώ στο πρώτο ήταν ανύπαρκτος και το έχασε 6-0 παρότι όλα τα “γκέϊμ” έφταναν αμφίρροπα μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Ο Ναδάλ στα 34 του χρόνια είναι απλά ανίκητος στο χώμα και έκανε απίστευτα πράγματα σε πολύ δύσκολα που του έβαζε ο Τζόκοβιτς