Αρχική Αθλητικα Εθνική Ελλάδας γειά σου!Νίκη και σοβαρότητα.Σπουδαία ευρωπαϊκά ματς.

Εθνική Ελλάδας γειά σου!Νίκη και σοβαρότητα.Σπουδαία ευρωπαϊκά ματς.

884

Η Εθνική Ελλάδας πήρε μια επαγγελματική νίκη στο Nations League απέναντι στη Μολδαβία με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Δεν ειχε καμία πίεση απο το κέντρο και προς την περιοχή μας ,ήταν πολύ σοβαρή στα μετόπισθεν μέχρι λίγο πριν το τέλος,αλλά απο τη μέση και μπροστά δεν ήταν καθόλου καλή.

Η Μολδαβία είχε μεν οχυρωθεί,αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την φοβισμένη συμπεριφορά από τη μέση και μπροστά μέχρι που μπήκε ο Φορτούνης.

Κάποιος από τους άλλους έπρεπε να πάρει προσπάθειες ατομικές η διαφορετικά θα έπρεπε να έχουν πιο προωθημένες τοποθετήσεις όλοι,ώστε να κάνουν πάσιγκ γκεϊμ έξω απο την περιοχή της Μολδαβίας και όχι στο κέντρο.

Μια έμπνευση του Μάνταλου να σηκώσει τη μπάλλα προς τον Παυλίδη,η μαχητικότητα του τελευταίου και η ανοησία του στοπερ της Μολδαβίας που τοθυ έκανε πέναλτυ εκεί που δεν έπρεπε ήταν το “κλειδί” της νίκης.Το πέναλτυ έγινε δυο(2)δευτερόλπετα πριν λήξει και η καθυστέρηση του α ημιχρόνου…Και είχε και αποβολή του στοπερ.

Το 2-0 έγινε με μακρινή ασίστ του Μπακασέτα στον Μάνταλο που αυτή τη φροά έκανε σωστό κοντρόλ και σουτ.

Οταν μπήκε ο Φορτούνης η Εθνική μπήκε στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από όσο είχε μπει στα προηγούμενα 70 λεπτά και ο Φορτούνης είχε δυο  δοκάρια σε ισάριθμες προσπάθειες για γκολ,ενώ έδωσε και μια “πάρε-βάλε”στον Μπακασέτα…

Αυτός ο παίκτης δεν παίζει στον Ολυμπιακό βασικός.

Η δική μας ανοησία λέγεται Λάζαρος Ρότα.Ο νεαρός που παίζει στην Ολλανδία(φορτούνα Σίταρντ,όταν η Μολδαβία έμεινε με 9 παίκες λόγω τραυματισμού σε μια αντεπίθεση εντελώς χαμένη έκανε πέβαλτυ παρόμοιο,αλλά πολύ πιο ανόητο από των Μολδαβών.Το έπιασε όμως ο Βλαχοδήμος

Ο Μπουχαλάκης ,ο Ρότα,ο Πέλκας ,ο Φορτούνης ,ο Φούντας ήταν οι αλλαγές των Χατζηδιάκου,Κουρμπέλη,Μάνταλου,Λημνιού και Παυλίδη και σταθεροί έμειναν οι Βλαχοδήμος,Σβάρνας,Τζαβέλλας,Μπακασέτας,Ζέκα(ο καλύτερος μακράν…) και Γιαννούλης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Εθνική Ελλάδας έχει γίνει με τον Ολλανδό προπονητή Φαν Σίπ σοβαρή  και όχι “παρέα της παράγκας” που ήταν στην μετά Σάντος εποχή.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και άλλες εθνικές ομάδες προσέχουν τα νώτα και προτιμούν την ισοπαλία απο το ρίσκο της ήττας και αυτό έγινε σε πολλά παιχνίδια ,όπως Γαλλίας-Πορτογαλίας,Πολωνίας-Ιταλίας που δεν μπήκε κανένα γκολ,αλλά όταν με την Μολδαβία δεν βάζει 5-6 γκολ υπάρχει θέμα.

Ας ελπίσουμε ότι ,όπως είπε και ο προπονητής σιγά-σιγά θα έρθουν και τα γκολ ,αφού και σε αυτό το παιχνίδι η εθνική είχε ευκαιρίες…

Ο Μάρκους Μπέργκ που δεν έκανε στον Αλαφούζο έβαλε γκολ(ισοφάρισης) και είναι ο βασικός φορ της Εθνικής Σουηδίας στη θέση του Ιμπραήμοβιτς.Η Σουηδία έχασε από την Κροατία.

Η Αγγλία παρότι βρέθηκε να χάνει απο το καλό Βέλγιο στο Λονδίνο νίκησε 2-1,ενώ σημαντική ήταν η ισοπαλία 1-1 μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σημαντικό χατ τρικ έκανε και ο νεαρός Χααλαντ(δεν άρεσε στον συμπατριώτη του Σόλσκιερ της Γιουνάίτεντ) της Ντόρτμουντ απέναντι στη Ρουμανία…