Αρχική Αθλητικα Νίκη Ολυμπιακού ,συντριβή για ΠΑΟ,Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ!

Νίκη Ολυμπιακού ,συντριβή για ΠΑΟ,Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ!

809

Ο Ολυμπιακός με σιδερένια άμυνα και επιβλητική επίθεση νίκησε τους Βάσκους στη Βιτόρια με 70-60,χωρίς να τους αφήσει ούτε μια στιγμή να ελπίζουν.Ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση και παρά τα επι μέρους λάθη άλλων παικτών καθένας έκανε αυτό που έπρεπε για να στεριώσει ο Ολυμπιακός σε τροχιά πρόκρισης.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός μετά το 12-11 που είχε στο ξεκίνημα με την Μπάρτσα στη Βαρκελώνη χάθηκε απο το γήπεδο και το σκόρ έγινε 42-21!Η διαφορά πλησίασε στους 30 πόντους,ο Σάρας έβαλε όλη τη β ομάδα της Μπάρτσα στο παρκέ και στο τέλος ο ΠΑΟ έχασε τιμητικά 80-60 με εντυωπιασκά μικ΄ρη συμμετοχή των σέρβων άσων Νέντοβιτς και Γιόβιτς και μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών του…

Αποτελέσματα διήμερου και βαθμολογία:

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μονακό (Γαλλία) 80-91

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 60-71

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 70-52

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 86-60

Παρασκευή 4/2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 91-72

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία) 78-72

Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία) 67-76

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 62-72

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 85-64

Η κατάταξη:

Ρεάλ Μαδρίτης 20-3

Μπαρτσελόνα 19-5

Αρμάνι Μιλάνο 15-7

Ζενίτ Αγίας Πετρ. 14-8

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-9

Ολυμπιακός 13-9

Ούνικς Καζάν 13-10

Αναντολού Εφές 12-11

Μπάγερν Μονάχου 12-12

Μονακό 12-12

Φενερμπαχτσέ 11-10

Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-12

Βιλερμπάν 9-15

Ερυθρός Αστέρας 8-14

Μπασκόνια 7-16

Άλμπα Βερολίνου 7-16

Παναθηναϊκός 5-17

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-18

Στο ποδόσφαιρο το “θέατρο των ονείρων γέμισε για να τιμήσει τα θύματα του δυστυχήματος στο Μόναχο (6/2/58,όταν η Μάντσεστερ το 1958 αποδεκατίστηκε.Είχε πάρει πρόκριση απο τον Αστέρα στο Βελιγράδι ,έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο Μόναχο,πήρε τσαρτερ για να γυρίσει γρήγορα και να παίξει παιχνίδι πρωταθλήματος,αλλά το αεροσκάφος που ήταν ελικοφόρο και εθεωρείτο ασφαλές δεν μπόρεσε μετά 3-4 προσπάθειες να απογειωθεί.Εφυγε στο διάδρομο και ο θάνατος  έριξε βαριά τη σκιά του στο Μάντσεστερ και στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πέγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας). Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ ,οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο «Ρέχτς ντερ Ίζαρ» της γερμανικής πόλης. Πιο σοβαρά από όλους ο Ντάνκαν Έντουαρντς , ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, διεκομίσθη σε κόμμα , για να αφήσει την τελευταία του πνοή 2 εβδομάδες αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου. Ο Έντουαρντς, έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μαν. Γιουν. σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958. Στη δε εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές. Ο προπονητής Ματ Μπάσμπι, με βαριά τραύματα στο στήθος, θα σταθεί πιο τυχερός. Θα «ξεγελάσει» το θάνατο και θα βγει από το νοσοκομείο μετά από 63 ημέρες.  Οι επιζώντες Τσάρλτον, Βάιολετ , Μόργκανς, Φούλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται στους «μπέμπηδες», μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων, φθάνοντας ως το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας 1958 μετά από μερικούς μήνες . Εκεί ηττήθηκαν από την Μπόλτον με 2-0.

Απο τότε ο κόσμος “εμαθε” τους μπέμπηδες” του Μάντσεστερ.

Χθες βράδυ μπήκαν στο γήπεδο μάλλον επηρεασμένοι απο την τραγωδία.Είχαν άκαρπη υπεροχή,έχασαν ευκαιρίες,ο Ρονάλντο έχασε πέναλτυ,προηγήθηκαν με τον Σάντσο.Σφάλμα του διαιτητή που άφησε χέρι και η Μίντλεσμπρο ισοφάρισε στο 64.Παράταση χωρίς άλλα γκολ και πέναλτυ.Ο Χέντερσον της Μάντσεστερ έφαγε …9 γκολ ,τα 8 συνεχόμενα πέναλτυ.

Στο 8ο της Γιουνάϊτεντ αστόχησε ο 19χρονος Ελάνκα και …νέος θρήνος από τον πρόωρο αποκλεισμό…