Αρχική Αθλητικα Εθνικάααρα!..Αλλαξε επίπεδο σε χρόνο ρεκόρ η Ελλάδα και διεκδικεί θέση στο ΓΙΟΥΡΟ...

Εθνικάααρα!..Αλλαξε επίπεδο σε χρόνο ρεκόρ η Ελλάδα και διεκδικεί θέση στο ΓΙΟΥΡΟ 2024!

639

 

 

Η Εθνική Ελλάδας άλλαξε μέσα σε 4 μόλις αγώνες με προπονητή τον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογέτ επίπεδο.

Ανέβηκε στη β κατηγορία,αλλά και διεκδικεί με αξιώσεις είσοδο στο ΕΥΡΟ 2024!

Στο παιχνίδι με το Κόσσοβο στο Βόλο ήταν και παλι σοβαρή σε όλες τις γραμμές και οι παίκτες είχαν μαχητικότητα,αποτελεσματικότητα και …οικογενειακό δεσμό μεταξύ τους.

Μια νέα γενιά πολλά υποσχόμενη.

Η άνοδος της Ελλάδας στην δεύτερη κατηγορία σημαίνει ότι εκεί που αντιμετώπιζε το Κόσοβο και την Βόρεια Ιρλανδία στο επόμενο Nations League θα κοντραριστεί με πιο ισχυρούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα τη Σερβία ή τη Σουηδία και την Ισλανδία.

Η χώρα μας μετά τα προηγούμενα στραπάτσα θα έχει δεύτερη ευκαιρία για το Euro 2024. Μετά την ολοκλήρωση του Nations League, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακολουθεί η κλήρωση των προκριματικών του EURO στις 9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα αναμένεται να έχει δύσκολη κλήρωση,καθώς στο Euro της Γερμανίας  2024  θα πάνε οι 10 πρώτοι των 10 προκριματικών ομίλων και οι δέκα χώρες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση.

Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, θα παίξει την πρόκρισή της μέσω του Nations League, το οποίο δίνει τρία έξτρα εισιτήρια για το Euro. Η Ελλάδα λοιπόν περιμένει αντιπάλους, που επίσης θα ζητούν δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης για το Euro.

Ακόμα δεν είναι σαφές το ποιες θα είναι καθώς μένει αφενός να ολοκληρωθεί το Nations League και αφετέρου τα προκριματικά του Euro. Είναι προφανές ότι οι 20 ομάδες που θα προκριθούν για την τελική φάση της Γερμανίας, όσο και τα «πάνστερ» ως οικοδεσπότες δεν θα παίξουν στην… δεύτερη ευκαιρία.

Θα προκύψουν όμως 12 χώρες που δεν θα έχουν προκριθεί. Από αυτές μέσω του ranking, η κορυφαία ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας σε μονό παιχνίδι τη χειρότερη της τετράδας και η δεύτερη την τρίτη. Οι δύο νικητές θα τεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι σε μονό τελικό, σε έδρα, που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται τον Μάρτιο του 2024, λίγους μήνες πριν τη σέντρα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στο παιχνίδι με το Κόσσοβο απειλήθηκαν και παρατράγουδα κάποια στιγμή όταν ο πάγκος τους αντέδρασε σε συνθήματα της καθόλου φιλικής εξέδρας…

Μεγάλη μερίδα της εξέδρας ανταπέδωσε στον εθνικό ύμνο των Κοσοβάρων τις αποδοκιμασίες στον δικό μας εθνικό ύμνο στο Κόσοβο.

Η εθνική μας πάντως στον αγωνιστικό τομέα δεν αντιμετώπισε επιθέσεις του Κοσόβου. Το γκολ δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο παρότι είχαμε ευκαιρίες.Ο αντικαταστάτης του Λημνιού δεξιός πρώην του ΠΑΟ Χατζηγιοβάνης ήταν δραστήριος,αλλά ο Πογέτ τον αντικατέστησε με τον Μάνταλο ,ενώ μετά 15 λεπτά στο β ημίχρονο έβγαλε και τον Παυλίδη και έβαλε τον Γιακουμάκη.Οι δυο αλλαγές πέτυχαν τα δυο γκολ και το πρώτο στον Γιακουμάκη το έδωσε με ασίστ ο Μάνταλος.

Ο Μπακασέτας είναι πια αδιαφιλονίκητος αρχηγός καθώς στο παιχνίδι της Εθνικής είναι το Α και το Ω και δεν σκόραρε απο ατυχία με το Κόσσοβο…

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Γιαννούλης), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης).

Κόσοβο (Ζιρές): Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι (77′ Ζενέλι), Μουσλία (59′ Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46′ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα (90′ Σαΐτι).