Αρχική Ελλαδα “Θέλει η π……. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”!…Βαρύτατη επίσημη...

“Θέλει η π……. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”!…Βαρύτατη επίσημη καταγγελία στην Κομισιόν,απίστευτη διαχείριση των ματωμένων ιερών και οσίων του ελληνικού λαού

3159

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Θελει η π……α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”!
Μπορεί η φράση αυτή να διατυπώθηκε σε βαρύτατη καταγγελία ξεπουλήματος Εθνικής περιουσίας-κορμού,η οποία μάλιστα καταγγελία πήγε με τον πλέον επίσημο τρόπο,δηλαδή απο σύλλγο εργαζομένων στον εθνικό κορμό στην κορυφαια Επίτροπο Ανταγωνισμού της Κομισιόν,την Μαργαρίτα Βεστάγκερ;
Ναι είναι η απάντηση και το πλήγμα αφορά στον τραπεζικό χώρο και μάλιστα στο χώρο της κορυφαίας και θεωρούμενης “ιερής εθνικής αγελάδας”,της πολύτιμης για τη λαϊκή οικονομία “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ”.
Αυτή η γραπτή καταγγελία λοιπόν είναι το ακροτελεύτιο επιστέγασμα του σημερινού ρεπορτάζ για την απίστευτη διαχείριση που γίνεται σε μια σειρά “ιερών και οσίων” του ελληνικού λαού και μάλιστα σε εποχή πανδημίας και υποτιθέμενου νοικοκυρέματος του Κράτους.

Η ελληνική ελίτ ασελγεί επι χρόνια πολλά ατιμωρητί (και)στην ιστορία,στην ιστορική μνήμη,στα ιέρα και τα όσια.Και φυσικά και -κατα κυριολεξία- σε ανήλικα ή στο ασθενές φύλο όταν βρίσκεται σε θέση ανάγκης.
Οι αποκαλύψεις στην κορυφή της ελληνικής ελίτ ελάχιστες και όποιος δημοσιογράφος το τολμήσει θα του πάρουν ,αν όχι το κεφάλι ό,τι έχει και δεν έχει οικονομικά.Και αυτό είναι πολλές φορές χειρότερο.
Και στις ελιτ της κορυφαίας οικονομίας και δύναμης οτυ κόσμου,των ΗΠΑ, συμβαίνουν ανάλογα,αλλά εκεί οι κυρώσεις και οι φυλακίσεις κορυφαίων επιβάλλονται
Η ελληνική ελίτ προσποιείται(με τις εξαιρέσεις μελών της βέβαια…) κατά καιρούς ότι θρηνεί για τα ιερά και τα όσια,αλλά μόλις φύγουν οι κάμερες των δημοσίων σχέσεων δεν θα διστάσει να ασελγήσει στα πάντα.
Ιδού μιας παραδειγματικής μορφής καταγραφή τέτοιων συμπεριφορών:

1. επι του Γηροκομείου ασελγεί επι δεκαετίες με στόχο να ροκανίσει την τεράστια περιουσία του πλουσιότερου ιδρύματος της Ευρώπης.Τόσο αδίστακτα όσο δείχνει το γεγονός ότι ο “επόπτης” του Γηροκομείου Δήμος Αθηναίωνδεν κατάφερε παρά την ρητή δικαστική εντολή απο το …1984 να καταμετρήσει με ακρίβεια τα ακίνητά του Γηοροκομείου και επίσημα τα εμφανίζει συν-πλην τριακόσια!Ναι όσοι οι υπερασπιστές του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες…Ακίνητα στο Κολωνάκι,στις ακριβότερες περιοχές,ακίνητα στα χέρια επωνύμων της αλίτ αυτής…

Τόσο αδίστακτα,όσο δείχνει το γεγονός πως σε δικαστική απόφαση καταγράφηκε ότι ο Δήμος τάϊζε(και ταϊζει;) τους ηλικιωμένους λίαν επικίνδυνες τροφές,όπως είναι οι παιδικές…
Προφανώς γιαυτούς τους λόγους η Δικαιοσύνη επιμένει στην προσωρινή διοίκηση τεχνοκρατών με πρόεδρο τον Ζώη Κολιό.Επι των ημερών της ο κορονοϊός δεν πέρασε τις πύλες,αν και πολλοί τον περίμεναν για “να τελειώνουν με το Γηροκομείο”,ενώ κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία μέσω λεηλασιών περιουσίας…
2.επι της ιστορίας και ελληνικών ψυχών.Αυτές τις ημέρες η ελιτ ,συμπεριλαμβανομένων και ΜΜΕ που ανήκουν στη ελιτ, παριστάνει ότι θρηνεί και οδύρεται για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας με την προσφυγιά,τα βασανιστήρια,τους βιασμούς,τους ακρωτηριασμούς,τις αρπαγές περιουσιών.
Με αφορμή τις “ερντογανιές” που είναι ηπιότερη συνέχεια των κεμαλικών αγριοτήτων αυτή την εποχή η ελίτ παριστάνει ότι βάζει τα “στήθη” της απέναντι στον Ερντογάν και είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα για να αντιμετωπίσει την επέλασή του.
Είναι η ίδια που είχε αντιμετωπίσει με τον χειρότερο τρόπο την προσφυγιά του 1922-24…
Αυτήν την προσφυγιά που ορκίστηκε ότι θα την έχει πάντα ψηλά και θα κάνει τα πάντα να τη βοηθήσει.
Κι όμως…Υπάρχει στην ΕΥΠ μια φοβερή έκθεση απόρρητη που γράφει ότι την εποχή της εμπορικής επέλασης τούρκων στην Ελλάδα για αγορά χρόνου στα κανάλια με σήριαλ,για αγορά ξενοδοχείων και επιχειρήσεων ,ένα εμπορικό σχήμα που φαινόταν να θέλει με Ελληνες μπροστά να επενδύσει στον ξενοδοχειακό τομέα,άρχισε να ψάχνει παράθυρο να μπει σε δυο ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες με ιερή Ιστορία.Είτε στον Πανιώνιο Σμύρνης,είτε στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Το έγγραφο είναι της εποχής ΠΡΙΝ ο Δημ.Μελισσανίδης καταφέρει να πάρει την ΑΕΚ και το γεγονός ότι έδωσε χαρακτηριστικά “Αγιάς Σοφιάς”(αυτό θα είναι το νεο γήπεδο) στη σύγχρονη ΑΕΚ είναι η “απάντηση” της ελληνικής πλευράς ,στην οποία ορισμένοι κινητοποιήθηκαν και ξεπεράστηκαν οι αθλιότητες που επεδίωκαν να αποξενώσουν την ΑΕΚ από την μνήμη,τη Νέα Φιλαδέλφεια,τους συμβολισμούς κλπ.
Το θέμα αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα με την ασέλγεια στον Πανιώνιο της Σμύρνης-Νέας Σμύρνης.
Η ελληνική ελίτ,λειτουργώντας με το “αλφα” μπροστά, επι χρόνια κατάφερε να διαλύσει την ομάδα- σύμβολο της ,εκτός Κωνσταντινούπολης ,προσφυγιάς και ιδιαίτερα της Ιωνίας.
Πριν λίγες ώρες ο Πανιώνιος ενημέρωσε ότι διαλύεται και πέφτει στα ερασιτεχνικά.
Η ελιτ δεν τον έδωσε σε τουρκικά χέρια,αλλά πάντως τον κατέστρεψε ,χάριν άλλων αδυσώπητων συμφερόντων…
3.επι της οικονομίας,όταν δεν έχει δικά της κέρδη.Η αρχαιότερη -τυπικά-Τραπεζική δομή της χώρας ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας,με ίδρυση το 1900 ως συνεταιρισμός.
Την άρπαξαν με προσχήματα μαζί με τις άλλες συνεταιριστικές για να χαρίσουν τεράστιες κινητές και ακίνητες περιουσίες τεράστιες και ανα την πλούσια εκτός πόλεων Ελλάδα στις “συστημικές”.Τα κακουργήματα που διαπράχθηκαν εκέι ακόοομα δικάζονται και ιδιαίτερα της Λαμίας προσδιορίστηκαν για τις 18 Φερβουαρίου 2021!!!Ανάλογα και των άλλων τραπεζών.
Θα “εσωζαν”,λέει,τις συστημικές και ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην Εθνικη τράπεζα “που είναι η ελληνική ιερή ιστορία” κλπ κλπ
Τις έσωσαν;Οχι βέβαια.
Κάθε μέρα στην Ελληνική Δικαιοσύνη γίνεται χαμός απο παρεμβάσεις για να βάλουν στο αρχείο κακουργήματα τραπεζικών στελεχών στις συστημικές αυτές τράπεζες.Μερικοί δικαστικοί υποκύπτουν(έχουμε κάνει σχετική αναφορά και σε ευρωπαϊκούς θεσμούς…) η πλειοψηφία τους όχι…
Τώρα ,λέει, για να σώσουν την αρχαιότερη και ουσιαστικότερη τραπεζική δομή της χώρας, “Εθνική Τράπεζα” θα πουλήσουν το φιλέτο της,την “Εθνική Ασφαλιστική”.
Και τι κατόρθωμα έκανε η αθεόφοβη ελιτ;
Κατάφερε να οργανώσει διαδικασία πώλησης η οποία θα ελεγχθεί για να είναι η πώληση τίμια και διαφανής και επομένως επικερδής,καθώς η “Εθνική Ασφαλιστική” είναι εθνικό φιλέτο,ου μην αλλά και κρατικό,αφού οι συστημικές τράπεζες συντηρούνται με δημόσιο χρήμα.άρα κρατικό.
Και που είναι το κατόρθωμα;

Κατάφερε στη διαδικασία,αυτός που θα είναι ελεγχόμενος αν όλα γίνονται τίμια και καθαρά να είναι ουσιαστικά και ελέγχων!!!
Δηλαδή την εκτίμηση του φιλέτου,τον έλεγχο θα κάνει η γνωστή εταιρεία PWC.
Κατάφερε επίσης η ελληνική πλευρά,να μείνει(είναι) μόνος ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής…
Αυτός είναι ο ξένος(ΗΠΑ) επενδυτικός ομιλος cvc capital, ο οποίος διεθνώς συνηθίζει να αγοράζει και αφού σε λίγα χρόνια εξασφαλίσει κερδοφόρα μετα-πώληση ξαναπουλάει.
Κατάφερε επίσης -και ως συνέπεια αυτής της διαδικασίας- η ελιτ μας να βγάλει μια ανακοίνωση-καταγγελία για την πώληση με αυτούς τους όρους ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής και να κλείνει την ανακοίνωση ως εξής:
“…Φιλική συμβουλή.
Συνιστούμε στα διευθυντικά και στα “θέλοντα” να γίνουν διευθυντικά στελέχη που ακολουθούν πιστά τη ρήση “θέλει η π…… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”να επιδείξουν λίγη υπομονή και αυτοσυγκράτηση αναφορικά με την “σίγουρη” πώληση γιατί “…κι αν γυρίσει;!”Οσους γλείφουν για να κρατηθούν ή να ανέβουν ποτέ κανείς δεν εκτίμησε.Μόνο τους χρησιμοποίησε για να κάνει τη δουλειά του και μετά τους πέταξε.”
Ο Σύλλογος κάνει επίσης εκτενείς καταγγελίες και στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργαρίτα Βεστάγκερ για την προσπάθεια πώλησης εν μέσω πανδημίας με την αξία να πέφτει διαρκώς ,κάτι που συμφέρει μόνο τον πωλητή και όχι την ΕΘΝΙΚΗ οικονομία.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων γράφει στην καταγγελία του και μεταξύ άλλων:
“…Ορκωτός ελεγκτής της Εθνικής ανέλαβε η PWC…Και εδώ αρχίζει η μεγάλη σύμπτωση…Η PWC ανέλαβε εντελώς τυχαία σύμβουλος αγοράς της Εταιρείας μας για λογαριασμό του επενδυτικού FUND CVC…”
Δηλαδή ελεγκτής και σύμβουλος αγοράς που είναι ακριβώς αντίθετα,είναι δηλ ελέγχων και ελεγχόμενος είναι η ίδια αυτή εταιρεία που ενεργεί και για λογαριασμο των συμφερόντων της Εθνικής και για λογαριασμό του FUND!!!
Αυτή είναι η συμπεριφορά της ελληνιkής ελίτ με παραδείγματα.
Στο εξωτερικό οι ελίτ πληρώνουν.
Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί τώρα βιβλίο του Ίαν Χάλπεριν με τίτλο : «Sex, Lies and Dirty Money by the World’s Most Powerful Elite» («Σεξ, ψέματα και βρώμικα χρήματα από την πιο ισχυρή ελίτ του κόσμου»).
Αναφέρεται στην εμπλοκή κορυφαίων της αμερικανικής ελιτ (πολιτικοί,δικηγόροι κλπ) στο σκάνδαλο του Τζ. Επστάϊν,του ζάμπλουτου που ασέλγησε κυριολεκτικά με την ελιτίστικη παρέα του σε εκατοντάδες,αν όχι χιλιάδες ανήλικα κορίτσια.

Αναφέρεται ιδιαίτερα στον πρίγκιπα του βρετανικού θρόνου Ανδρέα και περιέχει αποκαλύψεις για την χωρίς όρια ερωτική συμπεριφορά του με τα ανήλικα.
Ομως αυτό που προσέχουμε ιδιαίτερα είναι η αποκάλυψη ότι “ο πρίγκιπας Άντριου(Ανδρέας,αδελφός του Κάρολου) λέγεται ότι φοβόταν εξαιρετικά τον Τζέφρι Έπσταϊν. Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις τους, το 2011, έπεσε στα γόνατα για να τον παρακαλέσει να μην αποκαλύψει τίποτα γι ‘αυτόν.”
Ο Επστάϊν τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή.Και εκεί γρήγορα και ξαφνικά πέθανε!..
Συμφωνα με τον πραγματογνώμονα που εξέτασε το πτώμα του,δεν αυτοκτόνησε,αλλά δολοφονήθηκε…
Είχε περιέργως και αντικανονικά φυλακιστεί στις φυλακές του Μανχάταν,δηλαδή στην έδρα της ελίτ,η οποία τον φοβόταν…
Ομως και ο Επστάϊν πλήρωσε με την σύλληψη-αποκάλυψη και η ελιτ πληρώνει με αποκαλύψεις και στοπ στην συμπεριφορά της στον τομέα αυτό…
Αυτή είναι η (δημοκρατική)διαφορά της με την ελληνική και πλείστες άλλες.
Η Ελλάδα καταδικάζεται με ρυθμούς πολυβόλου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ακριβώς γιατί με τα καμώματά της η ελληνική ελιτ διαχρονικά παρεμποδίζει την απόδοση Δικαιοσύνης,όποιου είδους εγκλήματα και αν διαπράττονταιαπο ισχυρούς και στην κορυφή της…