Αρχική Αθλητικα Το απόλυτο φιάσκο ενός σπουδαίου τερματοφύλακα!

Το απόλυτο φιάσκο ενός σπουδαίου τερματοφύλακα!

913

Ποιό είναι το απόλυτο φιάσκο για έναν σπουδαίο και όχι έναν συνηθισμένο ή ερασιτέχνη τερματοφύλακα;

Απάντηση:Να πάει ένας τελικός στα πέναλτυ,να του χτυπήσει πέναλτυ όλη η αντίπαλη ενδεκάδα και να μην πιάσει κανένα και να χάσει το δικό του και μαζί τον τελικό!

Αυτό ακριβώς έπαθε ο σπουδαίος τερματοφύλακας(χωρίς πολύ μυαλό η αλήθεια…) Δαυίδ ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Στο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ η Μάντσεστερ φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά ψυχολογικά.Εμεινε πίσω στο σκόρ και στις έντονες χειρονομίας -οδηγίες του σχεδόν πάντα ήρεμου,έως …ύπνου Ολε Σόλσκιερ,απάντησε μπροστά στις κάμερες με έντονες χειρονομίες ο επίσης σχεδόν πάντα ήρεμος  Έντινσον “Ελ Ματαντόρ” Καβάνι,ο οποίος έκανε στο γήπεδο μαραθώνιο σε ρυθμό 100 μέτρων.

Ευτυχώς δεν τον άλλαξε στο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 51.Αμέσως πήρε τη μπάλλα και έτρεξε στη σέντρα να προλάβουν να βάλουν και δεύτερο.Ηταν όμως μόνος,αυτός και ο νεαρός ΜακΤόμινι στο κέντρο και παρά την υπεροχή γκολ η Μάντσεστερ δεν θα έβαζε ούτε σε άλλα 10 ημίχρονα.Αντίθετα η Βιγιαρεάλ που προηγήθηκε στο 32 με στημένη φάση και τον Μορένο θα μπορούσε στην παράταση να βάλει και δεύτερο, αν πρόσεχε λίγο.

Στα πέναλτυ και οι 11της Βιγιαρεάλ τα έβαλαν(που είσαι καημένε άγνωστε Ντουκαντάμ της Στεάουα…) όλα για πρώτη φορά σε τελικό!!!

Και οι 10 της Μάντσεστερ επίσης τα έβαλαν όλα!Τελευταίο θα χτυπούσε αναγκαστικά ο Δαυίδ Ντε χέα, ο οποίος ως τότε είχε θεωρητικά το ρόλο του Γολιάθ απέναντι στον άγνωστο τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ Ρούλι.

Το χτύπησε με προφανέστατη κάκιστη ψυχολογία από την αποτυχία του να πιάσει έστω ένα και το έχασε.

Προφανώς και  νέο σούπερ συμβόλαιο στην Μάντσεστερ,η οποία είχε στις κερκίδες τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον,δημιουργό της και τον Γουέην Ρούνεϊ,τον μετα Μπέκαμ-Καντονά σταρ της αλλά το Γκντάνσκ ,όπου έγινε ο τελικός υπό βροχή θα είναι κακή ανάμνηση…